Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek durván reagáltam...

Szerintetek durván reagáltam le, vagy megérdemelte?

Figyelt kérdés

Lányom 6 éves, eddig elég szófogadó volt de mostanában elő-elő fordul, hogy figyelmen kívül hagyja amit kérek tőle, vagy mondok neki. Ha leszidom látszólag megbánja, de szerintem sokszor mintha csak "megjátsszaná" ezt a megbánást.

Na de a konkrét helyzet most az volt, hogy eszembe jutott hogy nem vettem tejet. Itt lakunk a bolttól fél utcára, első emeleten, a teraszról szinte rálátni a boltra. Mivel már le volt fürödve, pizsibe volt mondtam neki, hogy most ne jöjjön le velem mindjárt jövök (máskor is már egyszer-egyszer előfordult, hogy 5-10 percre egyedül maradt fent, az apja is hagyta már párszor egyedül). Mondtam neki, hogy zárja be az ajtót, elmagyaráztam neki hogy jövök nemsokára nézze addig a mesét, rajzoljon de az erkélyre ne menjen ki. ELmondtam neki többször is, hogy maradjon a lakásban...erre jövök vissza a boltból, ahogy kilépek, befordulok az utcára már hallom az ordibálását az erkélyről, ott sírt kint, meg ordibált a járókelőknek, hogy ő fél egyedül. Úgy felment a pumpa az agyamba, hogy ennyire nem lehet megbízni benne, ennyire nem lehet megkérni hogy ne mászkáljon ki az erkélyre hogy nagyon leordibáltam és bezavartam a szobájába aludni. Értem én, hogy fél (bár nem tudom miért, mert eddig nem csinálta), de szörnyen felbosszantott, hogy hiába mondtam neki, hogy ne jöjjön ki egyszerűen elöntötte a .... az agyamat. A hétre eltiltottam a biciklijétől is (más nagyon nincs amivel hatni lehet rá), hirtelen ez jutott eszembe...ti hogy reagáltatok volna? Ilyenkor azt érzem feleslegesen erőlködök, teszek a kedvére, megyünk játszótérre, próbálok a kedvében járni és ennyire nem képes...

2014. jún. 4. 21:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/181 A kérdező kommentje:
Gondoltam 6 évesen már 5 percre egyedül hagyhatom. Ha mamánál van van hogy ő is egyedül hagyja míg átugrik a boltba és soha semmi baj nincs belőle fel se tűnik neki, de lehet nem kellett volna. Az meg hogy kiskorú veszélyeztetése ennyire durvának azért nem gondolnám. A játszótéren is történhet vele bármi, vagy fürdés közben, vagy a szobájában, stb. nem lehet 16 éves koráig folyamatosan a fenekemben.
2014. jún. 4. 22:18
 12/181 anonim ***** válasza:
58%
pár pofon megoldaná.NEKED!!! mi az h egyedül hagyod ennyi idősen,azután megbünteted mert fél? milyen lelki világod van neked?? soha nem hagynám egyedül a gyerekemet sztem még 2x annyi idősen sem. és még annyi eszed sincs h láncot tegyél ajtóra,ablakra??? téged fel is jelentenélek ha ismernélek az biztos!
2014. jún. 4. 22:22
 13/181 anonim ***** válasza:
72%
nem igazán értem miért nem vitted magaddal
2014. jún. 4. 22:24
 14/181 anonim ***** válasza:
66%

Ne haragudj kérdező, de egy 6 évest egyedül hagyni emelet erkélyes lakásban, ahova ki tud menni NAGYON NAGY FELETŐTLENSÉG!

Inkább magadat büntesd meg!!!!!

És ha netán kiesik? Jézusom!!!

2014. jún. 4. 22:24
 15/181 anonim ***** válasza:
21%
Nem tettél semmi rosszat kérdező. Jó, nem tanácsos egyedül hagyni egy gyereket, de nem a világ végére mentél. Lehet, ha nem szólsz észre se vette volna. Nem megverted érte, az durva lett volna, csak érzékeltetted vele keményebben, h feleslegesen hisztizett ennyire. Szerintem pont, azért verte ki a patáliát, mert hozzá van szoktatva, h folyton van vele vki, és gondolta ezzel elérheti, h legközelebb már pedig ne merj elmenni. Azért most már kell szoknia, h kicsit egyedül is legyen, így hogy fogja elviselni, amikor suliba van? Földhöz veri magát ott, mert anya elment onnét? Szóval szerintem nyugodj meg kérdező.
2014. jún. 4. 22:25
 16/181 anonim ***** válasza:
71%
elképedek h reagálnak egyes anyukák.. még h teljesen oké a büntetés,meg h had szokja???? ti tényleg ennyire elmeháborodottak vagytok???
2014. jún. 4. 22:27
 17/181 anonim ***** válasza:
55%
Minket 6 évesen már leküldött anyukám a szembe levő kisboltba ha vmi hiányzott, kis kenyér vagy tejföl. 6 évesen kezdtem a sulit, oda is átsétáltam egyedül. Egyesek manapság eléggé túlreagálják a gyerekek óvását. Persze valami óvintézkedés szükséges lehet, ha így kimegy az erkélyre, de hogy 5 percre ne lehessen magára hagyni egy ennyi idős gyereket? Sőőőőt, kétszer ennyi időst?
2014. jún. 4. 22:28
 18/181 anonim ***** válasza:
44%
14: egy hat éves már feltudja fogni, h ha az van neki mondva, h ne menjen ki az erkélyre, akkor engedelmeskednie kell és igen is ne menjen ki az erkélyre. Merő hisztéria volt az egész. Ennyi erőből anya wcre se menjen soha, oda is vigye magával a 6 éves gyereket, mert nehogy már addig is szem elől legyen tévesztve!
2014. jún. 4. 22:30
 19/181 anonim válasza:
38%

Szerintem normálisan reagáltál. Nyilván a torkomnak fognak ugrani az anyukák, de ha a gyerek a nagymamánál nem csinálja ugyanezt akkor ez a mostani akciója csak hiszti. Akkor meg teljesen jogos a büntetés. (btw az erkélyajtót nem lehet bezárni? Ha nem rakjatok rá egy reteszt amit nem ér el, ti is nyugodtabbak lesztek meg ős se tud kimenni).

Amúgy érdekelne, hogy ha már lefürdött átöltözött a gyerek az overprotectiv anyukák akkor átöltöztetik csak hogy levihessék a boltba? (ez csak nekem hangzik ésszerűtlenül?)

2014. jún. 4. 22:35
 20/181 A kérdező kommentje:
Eddig ha megkértem valamire eszébe nem jutott, hogy másként csinálja, nem gondoltam volna hogy ki mer menni a kérésem ellenére:(. Mondom azt megértem, hogy félt és lehet tényleg kicsi még hogy egyedül maradjon a lakásban, bár tényleg 2 lépésre van a bolt, de ami felidegesített hogy nem azt csinálta amire kértem. Láncot tegyek az ajtókra, ablakokra? Ki tudja nyitni magától úgyis ha akarja, nem 2 éves...
2014. jún. 4. 22:36
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!