Szerintetek durván reagáltam le, vagy megérdemelte?
Lányom 6 éves, eddig elég szófogadó volt de mostanában elő-elő fordul, hogy figyelmen kívül hagyja amit kérek tőle, vagy mondok neki. Ha leszidom látszólag megbánja, de szerintem sokszor mintha csak "megjátsszaná" ezt a megbánást.
Na de a konkrét helyzet most az volt, hogy eszembe jutott hogy nem vettem tejet. Itt lakunk a bolttól fél utcára, első emeleten, a teraszról szinte rálátni a boltra. Mivel már le volt fürödve, pizsibe volt mondtam neki, hogy most ne jöjjön le velem mindjárt jövök (máskor is már egyszer-egyszer előfordult, hogy 5-10 percre egyedül maradt fent, az apja is hagyta már párszor egyedül). Mondtam neki, hogy zárja be az ajtót, elmagyaráztam neki hogy jövök nemsokára nézze addig a mesét, rajzoljon de az erkélyre ne menjen ki. ELmondtam neki többször is, hogy maradjon a lakásban...erre jövök vissza a boltból, ahogy kilépek, befordulok az utcára már hallom az ordibálását az erkélyről, ott sírt kint, meg ordibált a járókelőknek, hogy ő fél egyedül. Úgy felment a pumpa az agyamba, hogy ennyire nem lehet megbízni benne, ennyire nem lehet megkérni hogy ne mászkáljon ki az erkélyre hogy nagyon leordibáltam és bezavartam a szobájába aludni. Értem én, hogy fél (bár nem tudom miért, mert eddig nem csinálta), de szörnyen felbosszantott, hogy hiába mondtam neki, hogy ne jöjjön ki egyszerűen elöntötte a .... az agyamat. A hétre eltiltottam a biciklijétől is (más nagyon nincs amivel hatni lehet rá), hirtelen ez jutott eszembe...ti hogy reagáltatok volna? Ilyenkor azt érzem feleslegesen erőlködök, teszek a kedvére, megyünk játszótérre, próbálok a kedvében járni és ennyire nem képes...
41.vagyok.
42! Igen, bármi történhet akkor is, ha ott vagyok. Csak az a különbség, hogyha súlyos baj van, van esély, hogy megmenthetem. Ha pl. kiugrik az erkélyen, nincs, mivel nem voltam ott és teljesen az én hibám, mert nem történhetett volna meg. Irta a Kérdező, hogy nem akart otthon maradni a lánya egyedül, de neki fontosabb volt a tej és utána még meg is bünteti.
Akkor is történhet baj, ha ott vagy, igen, ilyen erővel ott hagyhatjuk a gyereket egy krokodilokkal teli folyóban is, nemcsak nyitott erkélyajtó mellett. Ha ott vagy, akkor is történhet baj, csak az a hatalmas különbség, hogy NINCS EGYEDÜL. Ha fürdesz a szomszéd helyiségben, akkor sincs egyedül. Nem érzi magát egyedül, ott vagy, ha szól hozzád, hallod. Nem kell a hátadra kötve hordozni, de magára sem kell hagyni a lakásban. Ha ott hagyod, és fél, és kimegy az erkélyre, ahová nem lenne szabad, az nem az ő hibája.
Ha elöl hagyod a nyugtatókat vagy a lefolyótisztítót, elmondod neki, hogy nem nyúlhat hozzá, mégis megeszi, akkor ki a hibás, ő vagy te?? Szerinted a gyámhivatalnak mi lesz az álláspontja??
Mindezt egy rohadt tejért, hihetetlen mennyire nincsenek prioritások az életetekben. Szegény kislány, az én szívem szakad meg érte, az anyja meg még meg is bünteti szerencsétlent, mintha ő tehetne a felnőttek hülyeségéről.
"mást akár 2-3 napra is egyedül hagytak a lakásba."
Kérdező! Ezek szerint úgy gondolod, hogy normális dolog egy gyereket (most nem 18 évesre gondolván nyilván) ennyi időre egyedül hagyni a lakásban?
Ez egy nagy baromság amit írtál Kérdező, hogy azért félsz, mert nem hagytak egyedül a szüleid. Ezzel szerinted azt erősítetted a lányodban, hogy szuper egyedül lenni? Hát pont nem. Félt a 6! évesed, nem a 16 éves lányod és finoman szólva leszartad.
Nem érted a különbséget. Nem buta a lányod, de bárhogy is finomítod, még csak egy kisgyerek és nem szándékosan, véletlenül is kieshet. De te csak hajtogasd, hogy fürdés közben is történhet bármi. Csak akkor OTT VAGY. És ha te úgy zuhanyozol, hogy nem baj, ha nem hallod a gyereked, az elég nagy baj :-(
Komolyan a 6-7 éves gyerekek egész nap a szüleik se@@ébe vannak mikor nincs suli/ovi? Engem nem így neveltek, és nem is látom sok értelmét.
Szerintem a kérdező jogosan büntette meg a gyereket. Hiszti és szófogadatlanság miatt kapott ki, mi az hogy járókelőkre ordít az utcán? Vagy ezek szerintetek normális dolgok? Értem én, hogy a kisgyerek egy állandó felügyeletet igénylő halnivágyó valami ami ráadásul nagyon kitartóan próbálkozik halálra rémíteni szüleit, de 6 évesen már érteni kéne, a "nem szabad" kifejezést.
Annyian jönnek itt a kiskorú veszélyeztetése c. hangzatos szöveggel, ez attól jóval árnyaltabb, ennyi alapján meg se állapítják vagy ha mégis megússza teszem az megrovással a szülő nem fogják elvenni a gyereket ennyi miatt. Jól is néznénk ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!