Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek durván reagáltam...

Szerintetek durván reagáltam le, vagy megérdemelte?

Figyelt kérdés

Lányom 6 éves, eddig elég szófogadó volt de mostanában elő-elő fordul, hogy figyelmen kívül hagyja amit kérek tőle, vagy mondok neki. Ha leszidom látszólag megbánja, de szerintem sokszor mintha csak "megjátsszaná" ezt a megbánást.

Na de a konkrét helyzet most az volt, hogy eszembe jutott hogy nem vettem tejet. Itt lakunk a bolttól fél utcára, első emeleten, a teraszról szinte rálátni a boltra. Mivel már le volt fürödve, pizsibe volt mondtam neki, hogy most ne jöjjön le velem mindjárt jövök (máskor is már egyszer-egyszer előfordult, hogy 5-10 percre egyedül maradt fent, az apja is hagyta már párszor egyedül). Mondtam neki, hogy zárja be az ajtót, elmagyaráztam neki hogy jövök nemsokára nézze addig a mesét, rajzoljon de az erkélyre ne menjen ki. ELmondtam neki többször is, hogy maradjon a lakásban...erre jövök vissza a boltból, ahogy kilépek, befordulok az utcára már hallom az ordibálását az erkélyről, ott sírt kint, meg ordibált a járókelőknek, hogy ő fél egyedül. Úgy felment a pumpa az agyamba, hogy ennyire nem lehet megbízni benne, ennyire nem lehet megkérni hogy ne mászkáljon ki az erkélyre hogy nagyon leordibáltam és bezavartam a szobájába aludni. Értem én, hogy fél (bár nem tudom miért, mert eddig nem csinálta), de szörnyen felbosszantott, hogy hiába mondtam neki, hogy ne jöjjön ki egyszerűen elöntötte a .... az agyamat. A hétre eltiltottam a biciklijétől is (más nagyon nincs amivel hatni lehet rá), hirtelen ez jutott eszembe...ti hogy reagáltatok volna? Ilyenkor azt érzem feleslegesen erőlködök, teszek a kedvére, megyünk játszótérre, próbálok a kedvében járni és ennyire nem képes...

2014. jún. 4. 21:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/181 anonim ***** válasza:
33%
Én is úgy tudtam, hogy a 13-14 éves a kiskamasz. De a hatéves sem csecsemő, akit nem szabad egyedül hagyni.
2014. jún. 4. 23:24
 32/181 anonim ***** válasza:
32%
Az ilyen mindent túlaggódó, túlkörülményeskedő szülőknek lesznek szerencsétlen, tehetetlen,önállótlan gyerekei. Nem jót tesztek a gyereknek azzal, hogy a széltől is óvjátok, csak max gyámoltalanná teszitek, nem lesz önbizalma, mert nincs egy csepp felelőssége sem. Én a 7 éveseimet simán itthon hagyom, ha olyan a szitu, hogy egyszerőbb nélkülük menni, másfél- két órát is elvannak itthon,csinálják a leckét, teregetnek, virágot locsolnak. Nem kell Őket csecsemőnek kezelni, örülnek a bizalomnak, és megpróbálnak rászolgálni.
2014. jún. 4. 23:25
 33/181 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem sem tragédia, hogy pár percre magára hagytad. Nem órákra hagytad ott, nem 3 éves gyerekről beszélünk. 6 évesen már ennyi felelősségérzet legyen a gyerekben. Ennyi idősen én sem hagytam magukra, annyi volt, hogy a ház elé leszaladtam, amikor kocsival hoztak valamit és nem tudtak megállni, csak kiadták a cuccot és mentek tovább. Az enyémek felfogták, hogy pár perc és mindjárt ott vagyok...
2014. jún. 5. 02:00
 34/181 anonim ***** válasza:
2014. jún. 5. 03:57
 35/181 anonim ***** válasza:
71%
Komolyan képes vagy egy ennyi idős gyereket egyedül hagyni otthon, plan ugy, hogy meg az erkély ajtót se zarod be???Okos....
2014. jún. 5. 06:33
 36/181 anonim ***** válasza:
17%
Szerintem nem reagáltad le durván,tanulja már meg,hogy amit kérsz azt tegye,nem tette ezt ezért megbüntetted...6 éves lassan iskolás ahova azért 90%ban egyedül járnak a gyerekek..semmi lelki baja nincsen ez biztos,azok a szülők akik itt beszólogatnak azt sem érdemlik meg,hogy reagálj,6 éves annyit igenis tudnia kell,hogy nem megy ki az erkélyre meg bőgve kiabál...az a szülő aki porcelánként kezeli,mindentől óvja úgymond a kis lelkét követi el a legnagyobb hibát
2014. jún. 5. 06:47
 37/181 anonim ***** válasza:
21%
ne is haragudj kedves válaszoló az a gyerek sem épelméjű aki kiugrik az erkélyen...ne linkelkesd be mert felesleges,talán nevelni kéne a gyereket és akkor nem lennének ilyenek, 6 éves nem kisbaba,és mi lesz ebből a világból ha az anyukák egy 6 évest csecsemőként kezelnek,é arra hivatkozva,hogy szegény lelke nem nevelik Őket...
2014. jún. 5. 06:52
 38/181 anonim ***** válasza:
71%

Utolso!

Egy hat eves nem fogja meg fel, hogy a halál az vegleges....

Amúgy a kerdezo örüljön, hogy nem jelentették fel kiskoru veszélyeztetése miatt....

2014. jún. 5. 07:02
 39/181 anonim ***** válasza:
0%
7 évenként van fordulópont.. 7 évesen /kb/kiskamasz,kb 14 kamasz kb 18 fiatal felnőtt stb
2014. jún. 5. 08:54
 40/181 anonim ***** válasza:
74%

Ha nincs megoldva a felügyelete (egyedül hagyod) és történik valami (példádból kiindulva kiesik a teraszon) az bizony kiskorú veszélyeztetése. Még akkor is kivizsgálják ha a szülő otthon volt... Szóval ha a gyerek lelki világa és testi épsége nem is érdekel, legalább magad miatt se hagyd egyedül (börtön). Most beírtam Googlebe és már az első találatban ezt írják egy kiesett gyereknél:

" a Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit "

2014. jún. 5. 09:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!