Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek durván reagáltam...

Szerintetek durván reagáltam le, vagy megérdemelte?

Figyelt kérdés

Lányom 6 éves, eddig elég szófogadó volt de mostanában elő-elő fordul, hogy figyelmen kívül hagyja amit kérek tőle, vagy mondok neki. Ha leszidom látszólag megbánja, de szerintem sokszor mintha csak "megjátsszaná" ezt a megbánást.

Na de a konkrét helyzet most az volt, hogy eszembe jutott hogy nem vettem tejet. Itt lakunk a bolttól fél utcára, első emeleten, a teraszról szinte rálátni a boltra. Mivel már le volt fürödve, pizsibe volt mondtam neki, hogy most ne jöjjön le velem mindjárt jövök (máskor is már egyszer-egyszer előfordult, hogy 5-10 percre egyedül maradt fent, az apja is hagyta már párszor egyedül). Mondtam neki, hogy zárja be az ajtót, elmagyaráztam neki hogy jövök nemsokára nézze addig a mesét, rajzoljon de az erkélyre ne menjen ki. ELmondtam neki többször is, hogy maradjon a lakásban...erre jövök vissza a boltból, ahogy kilépek, befordulok az utcára már hallom az ordibálását az erkélyről, ott sírt kint, meg ordibált a járókelőknek, hogy ő fél egyedül. Úgy felment a pumpa az agyamba, hogy ennyire nem lehet megbízni benne, ennyire nem lehet megkérni hogy ne mászkáljon ki az erkélyre hogy nagyon leordibáltam és bezavartam a szobájába aludni. Értem én, hogy fél (bár nem tudom miért, mert eddig nem csinálta), de szörnyen felbosszantott, hogy hiába mondtam neki, hogy ne jöjjön ki egyszerűen elöntötte a .... az agyamat. A hétre eltiltottam a biciklijétől is (más nagyon nincs amivel hatni lehet rá), hirtelen ez jutott eszembe...ti hogy reagáltatok volna? Ilyenkor azt érzem feleslegesen erőlködök, teszek a kedvére, megyünk játszótérre, próbálok a kedvében járni és ennyire nem képes...

2014. jún. 4. 21:28
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/181 anonim ***** válasza:
17%
58as vagyok...naná, h leszavaztak, csak nyugodtan! :D :P
2014. jún. 5. 12:19
 62/181 anonim ***** válasza:
76%
Picikét félreértetted a dolgot, kicsit sem amiatt aggódunk, hogy elveszik az anyától a gyereket. Vannak fontosabb szempontok, rosszabb kimenetelek is. Próbálj meg kicsikét szempontot váltani és a gyerek szemszögéből nezni a dolgot. Neki baja eshet egyedül és nem lesz, aki segítsen neki, ert az édesanyjának túl strapás lett volna felöltöztetni és magával vinni őt, fontosabb volt egy vacak tej. Hogy lehet, hogy anyaként még csak eszetekbe se jut, hogy a gyerek nem hazudja a félelmet, hanem tényleg fél!! Úgy állítjátok be őt, mintha az ördögtől való kis hisztigép lenne, aki csak azért van, hogy titeket bosszantson. Meg sem fordul a fejetekben, hogy fél egyedül. Az empátia nyomait sem lehet bennetek fölfedezni. Ja de, egymás iránt. A gyerek iránt semmi.
2014. jún. 5. 12:29
 63/181 anonim ***** válasza:
91%

"Kedves" személyeskedő 58!

37 éves vagyok és 4 éves a kislányom. Így, hogy ezt tudod, válaszolhatok? Az egész kommentedben magadról állítottad ki a szegénységi bizonyítványodat. Senkinek semmi köze a dologhoz, ez igaz, de a Kérdező feltett egy kérdést, és ugye megengeded, hogy ne csak azok válaszoljanak, akik szerint ez teljesen rendben van?

41,51 válaszoló voltam

2014. jún. 5. 12:31
 64/181 A kérdező kommentje:

Nem azt kérdeztem, hogy helyes-e hogy itthon hagytam hanem, hogy megérdemelte vagy sem a büntetést. De mondok hasonló másik példát, hogy el tudjatok vonatkoztatni. Hozzáteszem fikció, nem történt meg mielőtt elkezdenétek ezért is leoltani.

Mondjuk állsz a 6-7 éves gyerekeddel a zebránál. Piros a lámpa. Tudja, hogy a piroson nem mehet át, mert megtanítottad neki. Álltok a zebránál, fogod a kezét, mondod neki hogy álljon szépen melletted és ő hirtelen megijed valamitől, kitépi a kezét és elkezd átrohanni a piroson az autók közé.

Vagy másik példa. Autóval mentek valamerre. Megállít a rendőr. Kiszállsz, mondod a gyereknek hogy maradjon az autóba, ne szálljon ki. Fél perc és látod hogy a gyerek már az autó mögött van kint.

Vagy. Mentek autóval. Gyerek bekötve. Tudja hogy nem kötheti ki magát, nem nyithatja ki az ajtót menet közbe stb. Aztán megijed valami légytől ami berepült az autóba és menet közbe kivágja az ajtót...és még sorolhatnám. Tudom nem pont ugyanaz a sztori, de hasonló...hogy reagálnád le?

2014. jún. 5. 12:35
 65/181 anonim ***** válasza:
82%

Elég nagy baj, hogy az apja is többször egyedül hagyta már. Te meg ezt úgy emeled ki többször is, mintha ezzel akarnád magadról hárítani a felelősséget. nagyon felelős szülők vagytok, csak gratulálni tudok.

Ja, és az első emelet, akkor nincs is probléma? Végülis "csak" nyomorék lesz, ha véletlenül kiesik.

Szerintem szépen vedd elő a kis biciklijét, add neki oda délután és magyarázd el, hogy anya kicsit túlreagálta a dolgot. Még büntetni is akarod a saját gyerekedet, aki előre szólt, hogy NEM AKAR egyedül maradni.

2014. jún. 5. 12:38
 66/181 anonim ***** válasza:
79%
Ezekben az esetekben OTT VAGYOK és adott esetben tudok segíteni, hogy ne történjen tragédia!!!! Ez a nagy különbség kérdező! Természetesen történhet úgy is tragédia, ha ott a szülő és sajnos nem mindent tud egy szülő sem megakadályozni, de ha nincs ott a szülő, akkor még az esélye sincs megadva annak, hogy megakadályozza! Érted?
2014. jún. 5. 12:40
 67/181 anonim ***** válasza:
85%

1. A pirosnál fogom a kezét.

A 2. és 3. eset nem történhet meg, mert mindig központilag bezárjuk akocsiban az ajtókat, pont az ilyen esetek elkerülése végett. Szóval ez megint csak a te felelősséged.

Az eredeti kérdésben szereplő esetben pedig azért nem volt jogos a büntetés, mert AZÉRT kiabált a gyerek, mert félt, mert TE egyedül hagytad otthon. Tehát nem úgy kiabált hogy közben te ott álltál a szobában, ő meg fogta magát és kiment rosszalkodni... Ez azért nagy különbség.

Egyébként ebből az esetből szerintem az látszik, hogy még kicsi ahhoz, hogy egyedül hagyd. Simán megijedhetett valamitől ami miatt kiment az erkélyre.

2014. jún. 5. 12:43
 68/181 anonim ***** válasza:
90%

63.vagyok.

Egyik eset sem fordul elő. Úgy fogom a gyerek kezét, hogy nem tudja kitépni onnan. 2. 3. pont meg egyáltalán nem lehet, mert én ugye egy túlaggódó anya vagyok, aki beköti az autósülésbe a gyerekét, így nem tud anélkül kijönni, hogy észre ne vegyem. Arról nem beszélve, ha én kiszállok a kocsiból, úgy állok, hogy rálássak arra, hogy mit csinál a gyerek. De nyugodtan írhatsz 100 példát, akkor sem fogok egyetérteni veled. Magyarázd meg magadnak, hogy jól csináltad, elvégre más szülő napokat otthagyja a gyerekét, te "csak" a félő gyereket hagytad ott, szuper vagy. Én inkább maradok túlféltős.

2014. jún. 5. 13:00
 69/181 A kérdező kommentje:
De megint nem arra válaszoltok amit kérdeztem. Oké nem írtam bele, hogy tegyük fel nincs kp.-i zár az autóban stb. Nem lehetséges megoldásokat kértem hogy írjatok, hanem a kérdésem az hogy ti hogyan reagálnátok le a gyerek felé ha ezek az esetek megtörténnének veletek.
2014. jún. 5. 13:01
 70/181 anonim ***** válasza:
28%
67 és a többi hasonló? Ne mondjátok már, h ti 100%ra nem tudjátok biztosra megítélni a gyereketekről, hogy mi hiszti és mi nem? Nem kis ördögként van a gyerek beállítva, és nem a félelem miatt lett büntetve, hanem a hiszti miatt. Ennyire felfoghatatlan? De hát jól írta a kérdező, itt az se esik le a kötekedőknek, hogy ő a büntetésre kérdezett rá, nem másra. Igen is a hiszti miatt járt a bünti. de én is felhozok egy példát. Szintén 6 éves volt a fiam...vidéken voltunk rokonoknál, ott voltak ilyen búza földek, pont aratás időszak volt. Kérdezte tőlem, hogy ki mehet-e a földekre játszani. Mondtam neki, hogy a kertbe mehet csak ki, a földekre nem mehet át - egyébként szomszédságba voltak a földek -...leállt hisztériázni, h de ő miért nem mehet oda is? Elmagyaráztam neki, h azért mert épp aratnak, az aratógép jön-megy, nem fogja őt látni a vezetője, ha pont előtte szaladgál, lehet most pont messze van, de idővel elékerülhet és adott a baj. Elégedjen egyenlőre meg a kerttel, majd később mehet a földekre is rohangálni, ha annyira akar, de aratás után. Le állt hisztizni ezerrel, földhöz vágta magát stb. Sarokba állítottam. Kis időre rá kimentem wcre, rokonok pont nem figyeltek oda...gyerek fogta magát és csak, azért is kilógott...mert ő megmutatja. Ott szaladgált a földeken, én meg ezerrel utána, majdnem elgázolta az arató gép is, őt is, engem is. Haza értünk, és igen is kiabáltam vele, mire fogta magát és elkezdett k.. anyázni - oviból tanulta el - mire én lekevertem neki egy pofont, aztán szépen újra mehetett egész délutánra a sarokba, mert abból végül megtanulta egy életre, hogy ne hisztériázzon és ha én, az anyja azt mondom neki, h nem tehet meg vmit, akkor igen is engedelmeskedjen! Itt is félelemből ment talán ki a fiam csak, azért is? Nem kellett volna a hisztériájáért kikapni, és van az idióta, hogy kimertem wcre menni? Vagy esetleg a rokonok hibásak, hogy elmertek fordulni egy perc erejéig tőle, amíg én wcén voltam? Aki ezt nem képes felfogni, hogy a gyerekek ilyenek, hogy hisztériáznak, ha nem tehetnek meg vmit, és bepórálkoznak ilyenekkel, és azt igen is kell büntetni, kül később sokkal rosszabb lesz arról a szülőről jócskán meg van a véleményem. Hozzá teszem, h amúgy megbízható, engedelmes, értette korábban is a nemeket, tiltásokat...de minden gyerek bepróbálkozik, hogy meddig mehet vajon el a szülője felé. Ha szó nélkül hagyja a kérdező a hisztit, akkor legközelebb még többet enged magának meg a gyerek. Ilyen egyszerű.
2014. jún. 5. 13:02
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!