Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek durván reagáltam...

Szerintetek durván reagáltam le, vagy megérdemelte?

Figyelt kérdés

Lányom 6 éves, eddig elég szófogadó volt de mostanában elő-elő fordul, hogy figyelmen kívül hagyja amit kérek tőle, vagy mondok neki. Ha leszidom látszólag megbánja, de szerintem sokszor mintha csak "megjátsszaná" ezt a megbánást.

Na de a konkrét helyzet most az volt, hogy eszembe jutott hogy nem vettem tejet. Itt lakunk a bolttól fél utcára, első emeleten, a teraszról szinte rálátni a boltra. Mivel már le volt fürödve, pizsibe volt mondtam neki, hogy most ne jöjjön le velem mindjárt jövök (máskor is már egyszer-egyszer előfordult, hogy 5-10 percre egyedül maradt fent, az apja is hagyta már párszor egyedül). Mondtam neki, hogy zárja be az ajtót, elmagyaráztam neki hogy jövök nemsokára nézze addig a mesét, rajzoljon de az erkélyre ne menjen ki. ELmondtam neki többször is, hogy maradjon a lakásban...erre jövök vissza a boltból, ahogy kilépek, befordulok az utcára már hallom az ordibálását az erkélyről, ott sírt kint, meg ordibált a járókelőknek, hogy ő fél egyedül. Úgy felment a pumpa az agyamba, hogy ennyire nem lehet megbízni benne, ennyire nem lehet megkérni hogy ne mászkáljon ki az erkélyre hogy nagyon leordibáltam és bezavartam a szobájába aludni. Értem én, hogy fél (bár nem tudom miért, mert eddig nem csinálta), de szörnyen felbosszantott, hogy hiába mondtam neki, hogy ne jöjjön ki egyszerűen elöntötte a .... az agyamat. A hétre eltiltottam a biciklijétől is (más nagyon nincs amivel hatni lehet rá), hirtelen ez jutott eszembe...ti hogy reagáltatok volna? Ilyenkor azt érzem feleslegesen erőlködök, teszek a kedvére, megyünk játszótérre, próbálok a kedvében járni és ennyire nem képes...

2014. jún. 4. 21:28
 141/181 anonim ***** válasza:
90%
Ha lenne gyereked, vagy érzékelnéd a téged körülvevő világot, tudnád, hogy a 4-5 éves gyerekek ilyenkor már régen alszanak, napközben pedig zömmel óvodában vannak. Lövésed nincs a témához, nem tudom, miért érzed szükségét, hogy megmondd a frankót.
2014. jún. 5. 22:23
 142/181 anonim ***** válasza:
0%
Milyen ferdítésembe futok bele? Aztán mi okod van itt ülni, és ennyit vitázni, mint inkább a saját gyerekeddel törődni. Elmondtad már egyszer a véleményedet, nem? Más már hozzá se szólhat, csak te?
2014. jún. 5. 22:24
 143/181 anonim ***** válasza:
7%
Ja, az lehet, h nincs még gyermekem, de amit itt műveltek, az egyenesen gyomorfacsaró és felháborító. Még, ha csak szórakozásból is viselkednétek így egy számotokra ezer idegennel akkor is az lenne! Gratulálhattok magatokhoz!
2014. jún. 5. 22:26
 144/181 anonim ***** válasza:
83%
Bocs, hogy este fél 11-kor nem a gyerekemmel törődöm. Elég baj lenne, ha ébren lenne. Látom, kifúrja az oldaladat, hogy miért ülök számítógépnél. Megintcsak bocsi, de nem osztom meg veled az életem minden részletét. Persze, szólj csak hozzá, ez egy szabad ország, utána egy másik ketagóriában biztos ugyanilyen kompetens módon fogsz értekezni az empiriokriticizmusról. Jó mulatást.
2014. jún. 5. 22:40
 145/181 anonim ***** válasza:
85%

Még délután írt valaki a 80-90-es évekről. Azért ne hasonlítsuk már össze a mai világgal, jó? Én is abban az időben nőttem fel, és iskolából mentem haza egyedül (2percre volt), de ma már tuti nem engedném a gyerekemet. Az én anyukámnak még nem kellett attól félnie, hogy berántanak egy kocsiba, vagy rossz arcú nagyobb gyerekek követnek hazáig, meglopnak, megvernek...stb. A mai világ meg erről szól sajnos.

Aki meg a 7 éves gyerekeire bízza az 1 évest, attól megkérdezném, hogy ő olyankor merre jár? Mit csinál? A 7 évesek szoptatnak, pelenkát cserélnek, altatnak??? Szép gyermekkoruk lehet!

2014. jún. 5. 22:51
 146/181 anonim ***** válasza:
6%
Igen, igen pelenkát cserélnek, ha kell, szoptatni nem szoktak,mert azt már én sem teszem, de megitatni megtudják, altatni nem kell. Igen jól mondod, nagyon szép gyerekkoruk van. Vannk feladataik, de ez így is van rendjén. Az a baj, amikor nincs egy gyereknek semmi felelőssége, mert nem bíznak meg benne a szülei, nincsenek feladatai, mert mindentől kímélik, és egy rakás szerencsétlenség lesz belőle.
2014. jún. 5. 23:01
 147/181 anonim ***** válasza:
80%
Maghajlok az érvrendszered előtt és belátom, a csecsemőgondozás és gyereknevelés a hétévesek reszortja.
2014. jún. 5. 23:04
 148/181 anonim ***** válasza:
92%
Az rendben is lenne, hogy besegítenek neked, és tudnak pelenkát cserélni. Nekem azzal van a bajom, hogy azt írtad, több órát is magára hagyod a 7 éveseket, akik vigyáznak az 1 évesre. Te is tejért mész a boltba. Csak gondolom egy másik városba!
2014. jún. 5. 23:04
 149/181 anonim ***** válasza:
0%
145: pont te mondod? A te és a hozzád hasonlók úgy csináltok, mintha ti mintaanyukák lennétek, de ahogy elnézegettem a topikot voltak itt mindenféle órában huzamosabb ideig ítélkezni a kérdező felett. Egyébként nehezen hiszem el, hogy annyira mintaanyukák lennétek, kül nem itt vernétek el a kicsi kis szabadidőtöket, és pláne nem kb. végsőkig elítélnétek a kérdezőt, mintha nem is tudom mit művelt volna. Lehet nem adok értelmes válaszokat...szerinted, - jelen esetben nem is válaszoltam kifejezetten a kérdezőnek, nem véletlen, hisz nincs gyerekem -, de nem is viselkedem gyökér módjára, folyamatosan a saját igazamat hajtogatva. Az ítélkezés az nagyon megy...még szerencse, hogy nem vagytok bírók!
2014. jún. 5. 23:13
 150/181 anonim ***** válasza:
0%
145: ja és így merjen megkérdezni itt az ember egy kérdést, anélkül, hogy neki esnétek! De mint írtam csak gratulálni tudok neked és a hozzád hasonlóknak, ezek után nehezen hiszem, h a gyereketekkel tökre frankón bántok! Jó éjt.
2014. jún. 5. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!