Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bevásárlás közben szoktatok...

Bevásárlás közben szoktatok adni egy kiflit a gyereknek, hogy azt rágcsálja, amíg végeztek?

Figyelt kérdés
Nagyáruházakban, amikor ül a bevásárlókocsiban a gyerek. Kort is szeretnék kérni! Köszönöm.
2010. aug. 15. 01:16
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/138 anonim ***** válasza:
42%

27 hónapos a fiam, kap kiflit, hha kér, de mást nem. néha kér, néha nem, mikor milyen kedve van. amit bontogatni kell, azt nem adok neki, csak fizetés után. (innivaló van nálam mindig, tehát csak kifliről van szó). sosem eszik meg 1 egészet, tartogatja a kezében, időnként beleharap, szerintem ez csak olyan én is veszek ám vmit dolog nála,így fel sem merül az, h fizetés nélkül kivigyük. 27 éves vagyok, emlékszem, h kiflit én is kaptam, még ovis koromban is, hha megéheztem. ettől függetlenül hihetetlen, de nem eszek felnőttként boltban... szóval a sztereotípiák az emberekből sosem fognak eltűnni... a pénztárnál meg kifizettük, ennyi. szerintem erről nem is érdemes beszélni, mert 1000 fontosabb dolog van életben.

és tévedtek, nem számít lopásnak a boltban evés, csak ha nem fizeted ki. vásárolhatsz a zsebedbe is, hha a pénztárnál kipakolod... jogilag ez így van. ettől függetlenül abban egyetértünk, h nem étterem, v gyorskajálda a bolt. sőőőt! az ÁNTSZ sem szól érte, mivel édesanyám közeg.- és járványügyes, tehát, hha vki szólna, az ő lenne, de nem szól:))))

2010. aug. 19. 10:29
 62/138 anonim ***** válasza:
65%
keresd ki akkor szépen azt a jogszabályt is miszerint szabad e a boltban kajálni, meg azt is hogy amíg nem fizeted ki nem a tiéd, ergo nem teheted a gyomrodba.
2010. aug. 19. 10:34
 63/138 anonim ***** válasza:
35%
de, hha a pénztárnál kifizeted, tehát a papírt, zacskót megmutatod, akkor nem követsz el törvénysértést...
2010. aug. 19. 10:35
 64/138 anonim ***** válasza:
75%
Megint a hiperes pénztáros vagyok. Nos, nem nem lehetne enni a boltban. Amíg nincs kifizetve addig az áruház tulajdona. Volt már ebből nálunk több incidens, elvitték hátra a fiatal srácokat akik bezabáltak péksütiből,de olyan is volt hogy valakit azért vittek hátra mert magára fújta a parfümöt. Csak már annyian esznek, isznak bennt,hogy nem győzik az őrök, ezért inkább csak a kirívó eseteket kapják el, egy fél kiflit majszoló gyerekért nem szólnak,mert akkor fél percenként vihetnének valakit hátra.
2010. aug. 19. 10:40
 65/138 anonim ***** válasza:
78%
A boltban míg ki nem fizeted, nem a tiéd. Ha eltetted a zsebedbe, táskádba, gyormodba, onnantól lopásnak számít, de a bevásárlóközpontokban általában nem foglalkoznak ezzel, míg a pénztárig nem jut és ott elő nem veszi. Ha nem mutatja be, akkor nézik lopásnak. Azok a bizonyos kamerák nem véletlen vannak fent és nem véletlen ül mögöttük egy-két emberke. Lekövetnek és ha nem azért tetted mondjuk a rúzst a zsebedben, mert a bevásárlókocsiból könnyen kicsusszan, akkor a kasszától való távozás után számíthatsz bekísérésre. Szóval bár a törvények szerint lopás, illetve ahogy ők hívják : dézsmálás, mégis csak a kasszától távozás után tekintik lopásnak (pl a tescoban)!
2010. aug. 19. 10:46
 66/138 anonim ***** válasza:
68%
na lássunk tisztán... az kissé más, h bemegy 5 fiatal, megesznek, 16 péksütit és elmennek. jóhiszeműség ide-oda, tiszta sor, h eszükbe sem volt kifizetni... az, h anyuka a gyerek kezébe tesz 1 fél, uram bocsá' egész kiflit, miközben tolja a babát a 10 kilónyi vásárolt kajával együtt, megint más. itt az látszik, h mivel mást is vásárol, a pénztárnál rendezni fogja annak a kiflinek az árát is. ilyen egyszerű. a biztonsági őrök, ne haragudjanak meg, de azért vannak, h elijesszék azokat, akik ténylegesen lopni mennének. (általában kevés sikerrel). hátrakísérni az anyukát, mert kiflit majszol a babája,az megy nekik.... de a táskámat véletlenül sem tehetem a batár bevásárlókocsiba, mert 45 irányból nézik rögtön... szóval remélem értitek, h mit akarok mondani...
2010. aug. 19. 10:46
 67/138 anonim ***** válasza:
65%

Nem igaz, hogy nem értitek!

Teljesen mindegy, hogy egy letört kiflicsücsök, kibontott csoki, vagy lecsavart üdítősflakon. Ennyi erővel mondjuk márkás, több ezer forintos ital is lehetne. Mert az elv ugyanaz. Beleeszel valamibe, amit nem fizettél ki, azaz nem a tiéd!

Aztán szépen pislogsz, és bizonygatod, hogy te kifizetnéd, majd pedig megsértődsz, hogy azt feltételezik rólad, hogy mi van, ha nem???!!! De hát ha valaki szemrebbenés nélkül, korlátlanul levesz a polcról valamit, és elkezdi enni, miért kellene feltételeznem, hogy aztán majd a pénztárnál erkölcsös lesz, és szépen kifizeti??!!

Azért, mert szép ruhában van és nem úgy néz ki??!! Annál szánalmasabb. Hisz nincs rászorulva! Akkor meg nem igaz, hogy nem bírja ki!

Egyébként gimis koromban nagyon sok osztálytársam csinálta heccből, hogy a boltban berakott a zsebébe egy csokit, vagy egy tégely szemfestéket, karkötőt....nem a lepukkantak, hanem épp a jól szituáltak. Nem azért, mert nem tudta volna kifizetni, hanem, mert így buli volt.

És ez esetben, mindegy, hogy magadnak, vagy a gyerekednek töröd, mert a lényeg szintén csak ugyanaz. Használsz valamit, ami nem a tiéd!

2010. aug. 19. 11:00
 68/138 anonim ***** válasza:
77%

10.46-os vagyok. Ha adsz a gyerkőcnek egy túrórudit és az üres papírt a kocsiba, kosárba vagy esetleg a zsebedbe teszed, hogy a kasszánál megmutathasd, akkor bár fentről végig kísérhet kamerával az operátor, de nem fog szólni. Ha a kasszásnál nem történik meg a kifizetés, akkor vagy a kasszásnak szól, vagy egy őrnek, hogy szóljanak a túrórudiról. Ha letagadja, nem akarja kifizetni, akkor történhet bekísérés.

Ha adsz egy túrórudit, majd az üres papírját eldobod, kirakod az egyik polcra és ezt az operátor látta, akkor 100%, hogy odaküld egy őrt és szól, hogy fizessétek ki. Ha letagadod, nem akarod kifizetni, akkor szintén bekísérés!

Természetesen van olyan, hogy az operátor nem látja, mert olyan sokan vannak az eladótérben, de szerintem jobb félni, mint megijedni. Egy túrórudiért, de másért sem kockáztatnék soha, mert óriási szégyen, mikor bekísérik az embert.

egy operátor feleség

2010. aug. 19. 11:04
 69/138 anonim ***** válasza:
70%

Én a másik pénztáros vagyok,helyesebben a volt pénztáros,most mondtam fel 3 év után.De nem ez a lényeg.

Kérlek benneteket adjatok már választ rá,hogy akkor kik hagyják ott azt a tömérdek csokispapírt,üdítősdobozt,megdézsmált termékek csomagolásait a polcokon,amit nap végén ládaszámra hordtunk be a raktárba?Egyébként "nálunk" a kapucíner volt egy időben nagy sláger,renteget ettek meg belőle,fizetés nélkül...

2010. aug. 19. 11:18
 70/138 anonim ***** válasza:
78%
egyébként meg csodás példamutató a gyereke számára az az anyuci aki azért lop mert ugysem szól érte a biztonsági őr, mert igenis lopás hiába fizeted ki a papirját a pénztárnál...
2010. aug. 19. 11:31
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!