Bevásárlás közben szoktatok adni egy kiflit a gyereknek, hogy azt rágcsálja, amíg végeztek?
Én szoktam neki adni,legalább elfoglalja magát míg a sor elfogy előlünk.
Mindig kifizetünk mindent,figyelek,hogy a vonalkód ne szakadjon,az üdítőből megiszom az elejét,hogy ne ragadjon és ne öntse magára.
Még soha nem szóltak,hogy probléma.
25 hónapos nagyfiú anyukája
16:09-es, ha tiéd lenne a bolt, akkor is ilyen jófej, laza lennél? Bátran zabáljanak csak, hisz biztos rendesek, és a végén majd kifizetik a kasszánál.
Persze önmagát mindenki feddhetetlennek érzi, vérig van sértve, ha meggyanusítják, de az egy boltosnak (biztonsági őr, pénztáros, akárki) honnan kellene tudni, hogy te az épp felbontott üdítődet vajon odaviszed a kasszához, vagy leteszed valahol??!!
Igenis mindenki egyformán gyanús, mert senkiren nincs kiírva, hogy én az a fajta vagyok, aki belezabál, aztán kifizeti, én meg az a fajta, aki belezabál, és nem fizeti.
Ezért a legtisztább, ha bele se zabál. Így nem érhetik kellemetlenségek, és nem gondolják róla ezen a fórumon, mennyire primitív.
én vagyok a laikus, aki mert kérdezni. valahol a 4-5. oldalon még...
nem hittem volna, hogy kismamák,anyukák így egymásnak esnek ilyen hülyeségen...
szépek vagytok mondhatom...
azért nem kellene ilyen véresen komolyan venni ezt a dolgot, de én még mindig tartom magam ahhoz, hogy amikor mi voltunk gyerekek, soha nem volt ilyen.
mivel hipermarket sem volt... sőt, boltba se mentünk, azt a szüleink elintézték.
mindenesetre van abban valami, hogy tényleg etikátlan előre használni valamit, ami nem a miénk...
ugye régen nem is voltak ilyen üzletek, a pultnál kértél mindent, és a fizetés után adták oda...
e szerint kellene viselkedni.
ha meg olyan éhes, ott van a hipermarket pizza vagy grill pultja, azt, ha jól tudom ott kell kifizetni, ott lehet enni!
amúgy egy gyerek nem más, mint egy pici felnőtt. Úgy kellene vele viselkedni...
Nem kellene nekik mindent megengedni, csak mert gyerekek...
pedig vannak gyermekpszichológusok is akik ezen a véleményen vannak.
az ősember sem tanította a gyermekét, hanem a gyermek utánozta le őt...
bizonyított tény, hogy a gyerek nagyban hasonlít a szülőre, hiszen az ő viselkedését tartja normálisnak.
egészen a 19.sz-ig így "nevelték" a gyermekeket, csak a 20. sz nagy szabadsága és jóléte változtatott ezen....
ezért tartom hülyeségnek, amikor gügyögnek a gyerekhez.
amikor nem egyenlő félként beszélnek vele, pl. fogd be a szád, én vagyok a felnőtt...
ha nem tiszteled meg a gyermeket azzal, hogy végighallgatod, miért várod el tőle, hogy tiszteljen, és ő is végighallgasson?!
az ilyenekből alakulnak ki a felnőttkori problémák.
de ez már egy másik kérdés lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!