Bevásárlás közben szoktatok adni egy kiflit a gyereknek, hogy azt rágcsálja, amíg végeztek?
Mikor a nagyobbik fiam kicsi volt, és vásároltunk én is adtam neki ált.kiflit. Így visszagondolva leginkább azért, hogy lekössem, de mindig csak a hiper-szuperben, a helyi kisboltban eszembe sem jutott volna.
Viszont ahogy nagyobb lett, ez a szokás teljesen elmaradt.
Mikor a kicsivel először mentem már furcsa is volt, hogy nyúlt a kifli felé. Úgy oldom meg, hogy felét neki adom, a másik felét rögtön zacskóba teszem. Így viszont a nagy is visszaeső lett, amikor mindhárman együtt vagyunk, ő is kér néha.
Viszont különbség van tényleg, hogy ki hol vásárol és mennyi ideig, mert nem mindegy, hogy 15 percet kell várnia arra a kiflire, vagy órákat.
6 és 2 évesek
Pontosan, egyszerűbb betömni a száját, valamivel, amit még meg sem vettünk, nyugodtan egye azzal a kézzel, amivel a kocsit, dolgokat, mindent megtapogatott, amit lehet egy csöves is, mint máshogy lekötni, vagy időben megtanítani neki, hogy nem eszünk meg olyat, ami még nem a miénk, hanem a bolté. Érdekes, az arcomat sem festem ki, aztán rakom a kozmetikumokat a táskámba, hogy azért "majd kifizetem ám".
Ez olyan, mint a gyereket lerakni a tv elé, mert majd az elszórakoztatja, könnyebb, mint mondókázni, vagy építőkockázni vele.
Nagyon meglep, hogy még felnőtt emberek sem tudnak annyira uralkodni magukon, hogy ne kezdjék el a boltban enni-inni, amit még ki sem fizettek. Akkor tényleg mit várunk a gyerekektől.
Lepontozhattok, de számomra ez szimpla bunkóság. El nem tudom képzelni, hogy bemegyek a boltba, és nekifogok enni. Elsüllyednék szégyenemben! Mint egy utolsó hajléktalan.
Ha fáztok, leakasztatok egy ruhát, és magatokra veszitek?
Még jó, hogy a WC-papírt nem próbáljátok ki fizetés előtt, vagy a tampont például...
És tényleg nem éhesen kell odavinni a gyereket, egy pár szem keksz elfér a táskában indulás előtt, meg egy ivókánnyi víz, vagy más innivaló ottonról. Aztán a bolt előtt egyen, igyon, ha muszáj, de bent már ne!
Meg célirányosan kell menni, nem órákig shoppingolni, flangálni a gyerekkel a sorok között. Jó, hogy megunja, és nyüzsög. Persze, egyszerűbb betömni a száját egy fél kiflivel, mint gyorsan bepakolni, ami kell, és sietni a pénztárhoz.
21 hós.
Igen, szoktam neki adni, egy fél kiflit, a másik fele zacskóban, kifizetem a pénztárnál, sőt, előre szólók.
Mi ebben a cigánykodás?
Eszembe nem jutna lopni, vagy megetetni a gyerekkel az egész kiflit, fizetés nélkül.
Az én gyerekem 5 percet sem bír ki a bevásárló kocsiban, nem azért, mert rendetlen, hanem mert nagy a mozgásigénye. így a bevásárlást sem vagyok képes 5 perc alatt elintézni.
Egyik alkalommal egy kis zacskóban vittem be neki törlőkendőt, pár szem kekszet és innivalót, amit a bejáratnál szépen be is mutattam a biztonságiaknak, hogy ne legyen gond. A pénztárnál mégis akkora cirkuszt csináltak belőle, hogy értetlenül álltam ott a gyerekkel, hiába magyaráztam, hogy megmutattam elöl.
ennyit erről.
Nem vagyunk egyformák, nem gondolkodunk egyformán, én azokat sem fogom lenézni, akik nem adnak kiflit...stb a gyereknek.
Fura, hogy vérremenő csaták mennek itt, egy ilyen kérdésnél. Eszembe nem jutna, mások "életébe" beleszólni, lefikázni, mert nem úgy csinálja, ahogy én.
Mi se szoktuk odaadni neki.
Éhesen nem megyünk vásárolni mert akkor mi szülők is megveszünk mindent amire nincs is szükség főleg édességet...
én is mindig mondom neki hogy elöbb kifizetjük. és biztosan tudom hogy igy van mert a kóstoltató hosstesslányoktól el meri venni tudja hogy az ingyen van azt szabad.
és bár még gyermek tőlem nem azt látja hogy itt eszünk meg ott mi felnőttek leginkább itthon asztalnál. természetesen ha Ő megéhezik adok neki de midig van nálunk valami gyümölcs dobozban vagy veszek egy magos kiflit.
a lányom 22 hós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!