Bevásárlás közben szoktatok adni egy kiflit a gyereknek, hogy azt rágcsálja, amíg végeztek?
Nagyon köszönöm a válaszokat, mindegyikre ment a zöld kezecske! A gyerekek korára lennék kíváncsi.
Várom még a hozzászólásokat!
Amíg kisebbek voltak,adtam nekik enni. Nem túrórudit meg hasonlókat,hanem kiflit,pogácsát. Mondjuk vettem 5-6 kiflit,ebből mindíg kaptak,és szóltam a pénztárnál,hogy mennyi volt összesen.Soha nem volt gond. Annyira nem,hogy a csemege pultnál a pultosok sokszor a kezükbe adtak a kifli mellé egy-egy szelet felvágottat.
Ill. volt,hogy a felvágottból amit vettem,kértek. Ilyenkor árazás után ,csomagolás elött vettek ki a pultosok és azt megkapták a gyerekek.Nem mindíg tud az ember jóllakottan menni vásárolni.Suli,orvos után,például.
Most már nagyok(6,7,12)és megvárják,míg kifizetem,nem volt gond az átállásból.
Nagyon köszönöm a válaszokat! Bevallom, hogy én egyik gyereknek se szoktam adni. 1,5 és 4 évesek. Múltkor egyik barátnőmmel mentünk "talicskázni", még sose voltunk közösen és eléggé meglepődtem, amikor első útja a pékárukhoz vezetett, kivett egy kiflit, kettétörte és felét odaadta a kisfiának, a másik felét az enyémnek nyújtotta. Mondtam neki, hogy ezt mi nem szoktuk, legyen szíves ő se adjon neki. A vége az lett, hogy az ő fia végig evett, az enyém meg ordított, hogy akkor ő miért nem kaphat.
Pár héttel később mesélte, hogy az egyik áruházban egy "kifli-project" során odament hozzá egy biztonsági őr és kérte, hogy kövesse. Az irodában jegyzőkönyvet vettek fel arról, hogy adott a gyereknek kiflit, ami lopási kísérletnek minősül. Ő felháborodott, mire az őr azt mondta, hogy nekik is bekeményítettek, mert rengetegen csak esznek az áruházban-fizetés nélkül, meg az ÁNTSZ is piszkálódik.
Én erre csak azt mondom, hogy az őrnek is igaza van, hiszen a szabályok szerint járt el, persze a barátnőmnek is, hogy bizonyos népcsoporttal szemben szólni se mernek, egy kismamát meg megrángatnak... Mit gondoltok?
3 évig voltam pénztáros egy nagy üzletben.
Hogy itt mindenki milyen nagyon becsületes!Hogy amikor odaérnek a pénztárhoz akkor szólnak hogy ennyi,meg ennyi volt ám a kifli,meg a pogácsa,stb..és kifizetik.Hát persze,tudnék mesélni!Azon hogy nem szóltak hogy a gyerek megevett egy kiflit,csokit,megivott egy kis dobozos üdítőt,már meg sem tudtam lepődni,de amikor a gyerek kezében volt a kibontott 2300 forintos kis játékocska,és amikor udvariasan megkérdeztem,hogy a játékkal mi van,akkor bizony igen sokan föl voltak háborodva,magyaráztak össze-vissza,hogy nem innen van,nem most vették,stb...Tudnék mesélni,volna mit...'Hál istennek már sikerült eljönnöm onnan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!