Nagy kérés szerintetek, hogy az első hetekben ne legyen itt a párom gyereke?
Egy hónap múlva szülök. A férjemnek van egy 11 éves gyereke, aki minden második hetet nálunk tölt.
Sosem szóltam egy szót sem azért, hogy itt van, végülis miért is tenném, hisz, az ő fia, meg nekem tényleg nem jelentett gondot soha még egy plusz ember itthon. Nem vagyok az a nő, aki fúj az ex gyerekére.
De most ha szülök, legalább az első hetekben szeretnék egy kis nyugit a babával, hogy kialakuljon egy kis rutinunk és ne más óhaját kelljen lesnem. Meg szerintem a kissrác sem arra vágyik, hogy egy újszülött megbolygassa a hétköznapjait. Előre látom, hogy ideges leszek, kimerült és nem fogok tudni mással foglalkozni, csak a saját gyerekemmel. A férjem viszont nem ért meg és szerinte ezt nem is dobhatja be a srác anyjának. Szerinte ő majd elfoglalja a fiát, de én nagyon félek, hogy nem fogom bírni, meg nem akarom, hogy a nyakamon legyenek mások ebben az időszakban. Tényleg csak az első hetekről beszélek.
Szerintem nagy baj lenne, lehet hogy neked kényelmetlen, de ha nem akarod hogy a kis srác utálja a tesót bírd ki. Gondolj már bele, ahogy megjön az új gyerek az apukája nem viszi el. Egy 11 éves nem érti meg hogy ez nem azért van mert a baba fontosabb.
Bírd ki az a kis idő nem a világ vége. Apa el van a fiával, azért elég nagy a fiú ahoz hogy megértse, most nem tudsz ugrálni szülés után.
De ha szeretnéd hogy jó tesók legyenek ne így kezdjetek hozzá.
"előre látom, hogy ideges leszek, kimerült". Miért döntötted ezt el? Sokan nem idegesek és kimerültek, főleg hs tobbedik baba, a sajátját se likvidalja addig.
Miért nem azt döntötted el, hogy boldog és jofej leszel, a harpia helyett.
Szegény kisgyerek mrg nem tehet semmiről, sz ő élete ilyen, egyszer itt egyszer ott, ne tedd még nehezebbé. Te vagy a felnőtt, konnyebb megertened a helyzetet, mint neki. A férjed első gyereke, majd ő figyel rá. De ne akard kihagyni.
Nem döntöttem el, csak sajnos ilyen vagyok. Már most idegeskedek mindenen, pedig próbálok megnyugodni, de nem megy.
Nem akarom likvidálni a kisfiút, pont, hogy úgy gonolom, aztán persze lehet, hogy tévedek, hogy ebben az időszakban neki is jobb lenne otthon, az anyukájánál, biztos helyen és majd persze jöhet, csak ne a káosz közepébe essen be ő is.
Kompromisszumos megoldásként, mert én megértem a te érzéseidet is, jogod van hozzájuk és az is igaz, hogy a kissrác se szívükön, hogy nem láthatja az apját azért mert tesója született:
Csinálják azt, hogy azokon a napokon csinálnak apa-fiú programot házon kívül és estére hazaviszi az anyjához. Vagy ha neked nem hiányzik két hétvégére a férjed, akkor menjenek el valahova hétvégézni. Nekik is jót test a páros program és te se leszel feszült, hogy ott van.
Egyébként nálunk 2 fia van a férjemnek és én meg pont az voltam, aki az elejétől szerettem volna ha jelen vannak, de a srácok nem igényelték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!