Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák miért tesztek ki...

Anyukák miért tesztek ki fotókat a gyerekeitekről a közösségi médiába, úgy, mint ha ők a tulajdonaitok lennének?

Figyelt kérdés
Nekem is vannak gyerekeim, akikre nagyon büszke vagyok. De egyetlen képet sem posztolok róluk. Miért csinálja ezt a legtöbb szülő? Úgy kezeli a gyereket, a gyerek egész életét, mintha ez a saját tulajdona lenne, akár egy kiegészítő. Milyen jogon teszik ezt?

2022. febr. 14. 06:52
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/119 anonim ***** válasza:
73%

Ami a jogokat illeti: a gyerek gondviselőjeként én rendelkezem velük.

Szerintem nem vagy gondolatolvasó, miből gondolod, hogy más a lájkért rakja ki? Talán inkább azért, mert az ismerősei kíváncsiak a gyerekére is.

2022. febr. 14. 10:21
 52/119 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező, te akadsz fenn azon hogy màs ismeretlenül àllít rólad valótlant, mert te mit teszel?

Kerek perec kijelented, hogy aki a gyerekét fotózni meri vagy fotózàsra vinni annak üres az élete, azzal kellene valamit kezdeni. Meg hogy erőszakkal ràngatja a gyereket a nyaralàson a képernyő elé. Komolyan, vegyél màr vissza a képedből. Te hogy jösz ahhoz, hogy ekkora paraszt legyél màsokkal? Mert az vagy, hiàba pakolgatod a természetfotóidat amit senki le nem toj.

Mellesleg nincsennek aberràltak az ismerőseim között akik darkwebre küldenék bàrki fotójàt. Ez inkàbb olyanokkal esik meg akik full nyilvànosan osztogatjâk meg a pucér gyerekfotókat.

Csak személyeskedni tudsz, meg barom sallangokat ismételgetni. Nagyon eredeti. Menjél inkàbb jelentéktelen fotókat csinàlni.

2022. febr. 14. 10:25
 53/119 anonim ***** válasza:
64%

Nem csodàlkozom, hogy csak pàr emberrel egyezik az értékrended. És nem azért, mert nem osztasz meg gyerekfotókat, hanem mert egy tudàlékos, magas lóról pofàzó, önmagàt mindenkinél különbnek tartó kis okostojàs vagy.

Te is kezdhetnél màr az életeddel valamit, mert az, hogy betéve tudod az egész insta, facebook, yt tartalmàt az überciki.

Aztàn idejösz önigazolni. Jàr a kockacukor.

2022. febr. 14. 10:39
 54/119 anonim ***** válasza:
57%
52. A vita szítás mindennemű igénye nélkül halkan jegyzem meg, hogy sajnos pedofilok nem csak a dark weben léteznek...
2022. febr. 14. 10:45
 55/119 anonim ***** válasza:
66%
Bizton àllítom hogy egyik ismerősöm sem pedofil. Van vagy 200 ismerősöm nem 1200 és gondosan megvàlogattom kit igazolok vissza.
2022. febr. 14. 10:48
 56/119 anonim ***** válasza:
65%
Mert szerintem a pedofilok sima rövidnacis gyerek képekre gerjednek? Hidd el,hogy nem.... attol hogy re kirakod a gyereked farsangi jelmezbe az nem fig a dark weben lsndolni,ennyire nem kéne már paranoiásnak lenni.
2022. febr. 14. 10:48
 57/119 A kérdező kommentje:

Sajnálom, hogy ilyen "korlátoltak" vagytok.

Sajnálom, hogy nem tudtok szöveget értelmezni.

Nyugodtan ugassatok csak! Úgyis tudjátok a szívetek mélyén, mit miért csináltok, több mint valószínű, betalált amit írtam, ezért jönnek ekkora indulatok. :)

2022. febr. 14. 10:50
 58/119 anonim ***** válasza:
69%

Kérdező vica versa 😁

Gondolom te is érted miket magyaràzunk neked, be is talàlt azért "ugatsz" itt nekünk. Amúgy nem úgy volt hogy lezàrtad a magad részéről? Mégis visszajàrsz "ugatni" mert ennyire xar az életed.

Szànalmas ez az önorodukàlàs, plàne arc nelkuli ismeretleneknek. De valoszinu rad eloben a kutya se kivancsi.

2022. febr. 14. 10:55
 59/119 A kérdező kommentje:

55-ös. Pedofil hajlam nemtől függően népesség 2-6%-a!

Sosem tudhatod sajnos...

Nekik már egy fürdőruhás fotó is bőven elég.

AMúgy mit gondolsz, mit éreznek az ismerősök, amikor meglátják a gyereked fotóit?

Amíg én is lájkoltam ilyesmit, legtöbbször meg sem néztem, csak illendőségből tettem. Vagy ha nagyon kedves ismerősöm képe volt, még írtam is alá, vagy tettem egy szívecskét, mit tudom én, mert tudtam, ezt egyszerűen elvárják. Sértő lehet számára, ha nem teszem.

De ne igazán érdekelt a fotó.

Akkora információ áradatban élünk, komolyan azt hiszed, hogy pár emberen kívül valakit érdekel a gyereked fotója? Legtöbb tényleg illendőségből lájkol, meg majd vissza is várja a lájkokat.

Hogy ebben nagyon őszintétlen rendszerben nem vagyok népszerű - hát én ezt nem bánom, nem nagy veszeteség. ELég pár őszinte barát, mint ...

Viszont hallok olyat is, hogy kibeszélik az emberek más családját a fotók alapján. "Hú, milyen kajla füle van szegénynek, na ez is csak úgy néz ki majd, mint az apja!" - De sorolhatnám még. Ti nem hallotok ilyesmiket, ilyen beszélgetéseket? És ehhez alkalmat adtok, sok unatkozó, rosszindulatú embernek odanyomjátok a gyereketek képét "elemzésre"? Annyi érvet hozhatnék még...

Egy normális érvet nem írtatok, azon túl, hogy azért teszitek, mert az ismerősök látni akarják a gyerekeiteket. Hát a legtöbb pedig nem. Vagy pont, hogy nem jó indulattal nézi..

És még valami. Nekem több olyan ismerősöm is van, akinek nem lehet gyereke. Vagy csak nem sikerült családot alapítania, nem volt sikeres a magánélete. Nekik egy késdöfés minden, "jaj mekkora boldogság az anyaság, #most teljes az életem, #kis szerelmünk stb. fotó... Minek ez? Ők mit érezhetnek, amikor olvassák, látják?

Tudom, sportolok aminek van egy járulékos eredménye, sok gyerek után is jó az alkatom. (Biztos azok között is van, aki nem sportol, én sem ezért teszem, de nyilván meglátszik rajtam) Mondhatjuk, ezzel odavágok más nagycsaládos anyukának, aki túlsúlyos. De nem. Mert ezt el lehet érni. Nagyon nagy százalékba akaratfüggő. Ezért ezzel motiválhatok is másokat.

Látom természetképekről nem tudtok leszállni. Arról a párról, amit felteszek. Sajnálom, nekem a természet érték. Ha valaki nem bírja nézni, hogy negyedévente lecserélem a háttérképem egy újabb évszak szerinti fotómra, akkor gyorsan továbbpörgeti az üzenőfalat. Ennyi. Ezzel semmilyen irányban nem sértek senkit.

2022. febr. 14. 11:05
 60/119 anonim ***** válasza:
69%
A kérdező már ovis szint...
2022. febr. 14. 11:05
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!