Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák miért tesztek ki...

Anyukák miért tesztek ki fotókat a gyerekeitekről a közösségi médiába, úgy, mint ha ők a tulajdonaitok lennének?

Figyelt kérdés
Nekem is vannak gyerekeim, akikre nagyon büszke vagyok. De egyetlen képet sem posztolok róluk. Miért csinálja ezt a legtöbb szülő? Úgy kezeli a gyereket, a gyerek egész életét, mintha ez a saját tulajdona lenne, akár egy kiegészítő. Milyen jogon teszik ezt?

2022. febr. 14. 06:52
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/119 A kérdező kommentje:

6-os teljesen egyetértek.

Szerintem azért csinálják ezt a legtöbben, mert így lehet a leggyorsabban figyelemhez, pozitív visszajelzésekhez jutni, ha az ember kitesz valami cukiságot a gyerekéről.

2022. febr. 14. 07:37
 12/119 A kérdező kommentje:
A lepontozásokból is látom, most sokaknak rávilágítottunk a "gyengéjére". Az igazság fáj néha...
2022. febr. 14. 07:38
 13/119 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem meg te egy kicsit túl gondolod ezt. Soha eszembe se jutott h a like-okat számolgassam vagy ilyesmi. Ha valami programon vagyunk fényképezek. Aztán ha úgy gondolom, kiteszem napi sztoriba. Ennyi. Attól még ott vagyok a fiammal, megélem a pillanatot és nem gondolom hogy szar anya lennék.
2022. febr. 14. 07:42
 14/119 A kérdező kommentje:

12-es, instán már nem vagyok fent. Fb-on "muszájból", információszerzés, vagy csoportokban adom el a gyerekek kinőtt dolgait, vagy vásárolok is.

Távol tudom tartani magam ettől.

De nagyon érdekel, főleg a pszichés háttér, amim mögötte van és az is, hová vezet mindez...

Nem egészséges dolog.

2022. febr. 14. 07:43
 15/119 A kérdező kommentje:

13-as

"Ha valami programon vagyunk fényképezek. Aztán ha úgy gondolom, kiteszem napi sztoriba."

Mi motivál affelé, hogy kitedd? Ha nem teszed kik, kisebb a "boldogság", vagy hiányérzeted van?

Nem kötekedésből kérdezem, csak érdekel a motivációd.

2022. febr. 14. 07:46
 16/119 A kérdező kommentje:

"Igen, az én gyerekeim, pontosabban a mienk. A tulajdonunk valahol, de nem úgy, mint pl egy autó...

És azért teszem ki, mert büszke vagyok rájuk."

Korábbi válaszolótól idéztem.

Sokat elárul.

Remélem lesz valamilyen szabályozás erre előbb-utóbb, mert ha fejben így látják az anyukák, akkor maguktól nem fognak leállni.

2022. febr. 14. 07:49
 17/119 anonim ***** válasza:
61%

Komolyan mondom, ez a téma már szánalmas.

Meg a ne tegyünk ki képet a gyerekről kampányok is

Most attól, hogy a Marika megoszt havi 1 képet a gyerekéről, mégis miben sérül a gyerek lelki világa?!

Nekem is van kinn a gyerekeimről képem, nem is 1 db. Ha hiszed, ha nem, foggalmam sincs hány like van rajtuk. Nem azert teszem ki, mert rohadtul nem érdekel az a szám.

Sok barátunk külföldön. Sokkal nem tudunk sűrűn talalkozni. Ők pl imadják nézegetni azokat a képeket.

Akinek pedig nem tetszik, akár le is törölhet 🤷‍♀️

Nekem meg nem tetszik, hogy az ismerősöm a kutyáiról tesz ki képet. Vagy az sem, hogy a másik az autójába szerelmes kb. Vagy van egy aki minden este a vvacsoráját fényképezgeti. Ahelyett, hogy idejönnék lázitani, köpködni, telefröcsögni velük mindent, fogom és beállítom, hogy ne lássam. Ennyi. Pont. Meg van oldva.

Nekik az a fontos, nekem a gyerekek.

És ez nem azt jelenti, hogy a mediában élek, vagy beszippantott a fb, vagy hogy a gyerekeim csak mutogatásra kellenek. Te jó isten 🤦‍♀️

Ez a közösségi oldal ezert jött létre.

Én meg azt nem értem meg, akik 1db 10éves profilképpel vannak fenn. Annak mi értelme? Vagy ahogy fentebb írták, elgondolkodhatnank, hogy mas meg tényleg szégyelli a gyerekét?!

Nekem ez a véleményem, neked az. Én sem esek neki a te gondolkodásodnak, hogy mennyire szar....

2022. febr. 14. 07:55
 18/119 anonim ***** válasza:
71%
Ez a tipikus unatkozik az anyuka és kitesz egy ilyen lázító kérdést, hogy legyen mivel elfoglalnia magát kategória...
2022. febr. 14. 07:57
 19/119 anonim ***** válasza:
78%

Nos, először is valamilyen szinten a gyerek valóban a szülő "tulajdona". A szülő felelős érte, a szülő dönt helyette, a szülő képviseli. Jogilag tehát bizony, tehet ki képet.

A többség nyilván azért teszi, mert büszke rá.

Amúgy meg magánügye. Neked nem kell kitenni, ha nem akarsz

2022. febr. 14. 08:16
 20/119 anonim ***** válasza:
68%
Azt nem ertem, miert nem tudsz a sajat portadon soprogetni! Nem mindegy az neked? Mondom ezt ugy hogy evente talan egyszer osztok meg kepet a gyerekeimrol. Ha nem tetszik torold le magad vagy kovesd ki akit tul soknak tartasz.
2022. febr. 14. 08:19
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!