Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák miért tesztek ki...

Anyukák miért tesztek ki fotókat a gyerekeitekről a közösségi médiába, úgy, mint ha ők a tulajdonaitok lennének?

Figyelt kérdés
Nekem is vannak gyerekeim, akikre nagyon büszke vagyok. De egyetlen képet sem posztolok róluk. Miért csinálja ezt a legtöbb szülő? Úgy kezeli a gyereket, a gyerek egész életét, mintha ez a saját tulajdona lenne, akár egy kiegészítő. Milyen jogon teszik ezt?

2022. febr. 14. 06:52
 71/119 anonim ***** válasza:
40%
Nem olvastam el a válaszokat, szóval ezektől függetlenül írok. Pont azért rakják ki a gyerekeiket facebookra, amiért saját magukat is, sőt, teszik láthatóvá a szülinapjukat stb. Borzasztóan hiányzik nekik az elismerés, a lájkok, hogy az emberek tudják, mi van velük. Ez nem egóskodás, hanem önbizalomhiány, legalább ezzel is érnek valamit. Senki ne mondja, hogy azzal a párszáz ismerőssel annyira fontos megosztani valamit. Ugyanmár, ha ők nem érdeklődnek, nem kérdeznek, ne mondja már senki, hogy ez ŐSZINTÉN nekik szól. Nekem 2 éves a gyerekem, egy darab kép nincs róla. A szülinapom sincs fent. Méghozzá azért, mert akit valóban érdekel, az rám ír üzenetben és neki küldeni fogom a képeket. A szülinapomon meg az köszöntsön fel akinek valóban fontos és megjegyezte. Ne pedig divatbóp mert a fb kiírta.
2022. febr. 14. 12:15
 72/119 A kérdező kommentje:

68-as. A mi jó abban, hogy felteszem a gyerekem fotóját? - erre nem válaszoltál.

Az nem válasz, hogy az, ami nekem a fotóimmal. Biztos, hogy nem ugyanaz a célunk. Természetfotóimmal annyi célom van, hogy népszerűsítem a természetjárást, felhívom a figyelmet, mennyi szépséget rejt a természet.

Tehát ha ugyanaz az a motivációnk, ahogy állítod, akkor a gyerekek képeivel népszerűsítjük az anyaságot? Vagy be szeretnéd mutatni, mennyire szép a gyereked? Hogy mások is élvezhessék a látványát? :) Érted mire gondolok? Azzal, ha felteszel egy nyugis képet egy naplementéről, akkor annak az az üzenete, ez a látvány bárki szemének megadatik, csak figyeljük, keressük a pillanatokat, vagy túrázzunk is érte egy kicsit.

Nem kell tovább magyaráznom szerintem, hogy nem egyezik a motivációnk.

Normális válasznak jobban örültem volna. :)

2022. febr. 14. 12:18
 73/119 A kérdező kommentje:
71-es minden mondatoddal egyetértek.
2022. febr. 14. 12:19
 74/119 A kérdező kommentje:

68, 69 normális érvek és válasz híján sértegettek és kiforgatjátok a mondataimat.

Jobb híján... :)

2022. febr. 14. 12:24
 75/119 anonim ***** válasza:
63%

Hahahaha

Mert senki nem jàrt még életében a természetben és pont a te gagyi fotód miatt rohan majd bârki a természetbe. Ha te ezr komolyan gondolod nagyobb egod van mint aki a gyerekével dicsekszik, neki legalàbb nincsennek olyan téveszméi hogy ő most csodàt tesz, szimplân fekteszi a fotót mert szerinte helyes. Ennyi. Pont. Nem akar véleményvezér lenni.

A többi érvemre làthatóan nem sikerült reagàlni de sejtettem.

Azért szép volt, tapsvihar🤣

2022. febr. 14. 12:28
 76/119 A kérdező kommentje:

Pedofilokat nem is én hoztam fel, hanem egy hozzászóló.

Dark webet írtam rá példának, arra reagálva, mert mit gondolsz, a legtöbb fürdőruhás, alulöltözött kisgyerek fénykép honnan kerül oda? A sok meggondolatlan szülő vígan és dalolva önként és ingyen "szolgáltatja".

Dicsekvés az, ha olyan dolgokkal vágunk fel, ami a birtokunkban van.

Saját korlátolt értelmi képességeidről állítasz ki bizonyítványt az összes megnyilvánulásoddal.

2022. febr. 14. 12:32
 77/119 anonim ***** válasza:
58%
Ugye azt tudjátok, hogy a facebookra feltett gyerekképek bizonyos százaléka rögtön megy a sötét netre, a pedofilok oldalára? Nyugodtan lehet ezt a választ is pocskondiázni, még csak véletlenül se nézzetek szembe az igazsággal a saját gyerekeitek érdekében sem. (Esetleg a pocskondiázás után olvassatok utána.)
2022. febr. 14. 12:33
 78/119 A kérdező kommentje:
Kérdésemre válaszolni még mindig nem sikerült. Kinek jó az rajtad kívül, ha dicsekszel a gyerekeddel?
2022. febr. 14. 12:34
 79/119 anonim ***** válasza:
39%
Kérdező, nem kell ehhez alulöltözött gyerek, a sok beteg mindenre ráizgul.
2022. febr. 14. 12:35
 80/119 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mondjuk havi 1-2 képpel igazán nincs gond, amennyiben az olyan kép, amit a szülő magáról is kitenne. Rosszul vagyok, mikor látom az emoji-val legalább a nemiszervet kitakart pucér gyerekképeket. Nem a gyerektől vagyok rosszul, hanem a szülőtől, mert szerintem ez baromi megalázó a gyerek számára. Ugyanígy szerintem nem való a közösségi médiába a magzatmázas vagy összesaralt vagy csupa taknyos fotó. Tehát minden, ami később kellemetlen lehet a gyerek számára.
2022. febr. 14. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!