Anyukák miért tesztek ki fotókat a gyerekeitekről a közösségi médiába, úgy, mint ha ők a tulajdonaitok lennének?
Nincs időm több hozzászólásra. Örülök, hogy vannak, akik értik miről beszélek.
Szerintem a támadók is értik, valahol érzik... Csak minden a könnyebb ellenállás felé halad. Sokkal egyszerűbb a gyerekeink cuki képeiért bezsebelni az elismerést, mint tenni érte valójában, mint olyan dolgokkal, amit valóban mi érünk el. Ez is egy oldala a jelenségnek.
Minden jót!Magam részéről lezartam.
Mi is sportolunk, rengeteget túrazunk. Megsincs tele a facebookom erdőkkel, mezőkkel... ja de, amin a gyerekeim is rajta vannak...
Az a szanalmas, hogy egyszerűen nem bírod elfogadni, hogy másnak más a vélemenye erről a témárol. Te itt vergődsz, mint valami hittérítő, hogy márpedig igenis bűn a gyerekről képet kitenni. Neked nem tetszik, nem teszel fel. Pakolgasd a hegyeidet. Nekem a hegyek nem tetszenek, pakolgatom a gyerekeimet. Ennyi. Ez így kerek. Egyikünk sem rosszabb a másiknál emiatt. De te mégis úgy állitod be a dolgot, mintha a gyerekről feltett kép benne lenne a 7főbűnbe. Vagy legalábbis mintha a btk tiltaná. Ez a szánalmas.
Foglalkozz a saját természetfotóiddal, a csoportjaiddal és ennyi. Ne itt oszd az imát, mert hatha valakihez eljut 🤦♀️
Szerinted hány olyan ember él a főldön, aki azert nem fog valamit úgy csinálni, ahogy eddig, mert egy önjelölt névnélküli aktivista azt kondta neki?! Megsúgom 1 sem
27.
Igen, ezt írtam, számomra a közösségi oldalak nem a magánélet megélésének helyei. A munkámból adódóan rengeteg emberrel kerülök évekre szólóan kapcsolatba, úgy 2-2.500 "ismerősöm" van Facebookon. Arra pedig nincs kapacitásom szabadidőmben, hogy egyesével átválogassam, ki mit láthat... Márpedig a magánéletem nem tartozik 95 százalékukra biztosan. A családommal, barátokkal más módon kommunikálok online, szóval nem a facebookra fogom feltölteni, hogy Mucika ma a hajába kente a borsófőzeléket.
Elhiszem, hogy vannak olyanok, akik 200 ismerőssel rendelkeznek, akikkel ezt bátran megosztják - csak ők is belegondolhatnának, hogy nem mindenkinek olyan az élete, mint az övék.
Amúgy meg azt sem szeretném, ha a gyerekem fotói "illetéktelen" kezekbe kerülnének. Rengeteg a beteg ember...
Én nem feltétlenül értek egyet a kérdezővel sem, de azokkal sem, akik azt írják, ismerősök kedvéért rakják fel a gyerekek képét.
Legyünk már őszinték, ez egy közösségi platform, mindenki azért rak fel képet - akár a gyerekéről, kutyájáról, tájképéről, bármiről -, hogy dicsekedhessen egy kicsit másoknak és megmutathassa, mi van neki, mert úgy érzi, az biztos értékes más szemében is. Ilyen az emberi természet, bizonyos mértékig nincs is ezzel baj.
De azt ne mondja már itt senki hogy, komolyan azért tesz fel képet, mert az hiszi, a volt osztálytársait meg kollegáit érdekli a gyerekének az óvodai ballagása 😃
Én is sok fb csoportban benne vagyok, többet napi szinten célzottan làtogatok. Titok: felmész a fbra, keresőbe beírod a csoport nevét, megnyitod, végeztél bezàrod a fbot. Semmi okod nincs azt bàmulnod egész nap ami ennyire kiborít. Csak akkor nem tudnàl legàlisan kukkolni, csàmcsogni, majd idejönni okoskodni. Ez valljuk be szànalmasabb mint a napi ezer Döncikés kép. Te alapjaba veve magaddal nem vagy jóban, ezért vagy màniàkusan elfoglalva màsokkal.
Ja a természetfoto mint önkifejezés. Tele a piac hülyebiztos csucskeszulekkel amivel barki lehet "profifotos" hàttértudàs nélkül.
Jajj most de el vagyunk tőled àjulva. Kis különlegesség.
42-es. Ha ismernél... Valótlant állítasz rólam, úgyhogy tisztázzuk. Megszámoltam: 25 fotóból, amit tartalmaz a profilom van 5 profilkép, a többi természet és hangulatfotó. 20 fotó... Lájkok. Ne hülyéskedj, hogy bárki ad lájkot ilyesmire? Vagyis de, az 10 barátom, akikkel hasonló értékrendet vallunk. Ha a lájkokat szeretném gyűjteni a gyerekeimről pakolnék ki képeket! Szerinted róluk nincsenek szép képeink?
Az zavar, hogy teljesen logika próbáltok lehúzni.
Nem vagyok tökéletes. Nem vagyok tökéletes szülő sem.
Régebben foglalkoztam gyerekfotózással. Erről pont nem akartam beszélni, mert nyilván ez az oldal anonim, meghatározott információkat nem szeretnék kiadni.
Ezért is hagytam abba... Nagyon sok üres életű szülő van, akik a gyereküket használják fel a saját egójuk kielégüléséhez. Mert milyen gyönyörű gyerek, már fotózásokra is azért viszik, hogy utána kipakolhassák a képeket és lubickolhassanak a pozitív visszajelzésekbe, amitől azt hiszik, ez az értelme mindennek, a dicsekvés, az öres magamutogatás, ráadásul erre felhasználva a gyereküket.
az eszükbe sem jut, hogy a saját életükkel kezdjenek valamit. Ami majd a gyereknek is példa lehet, ahelyett, hogy számára az a norma, hogy bárhová megyünk, anyukája rángatja fotózkodni, majd a telefon képernyőre mosolyog, milyen szép ez agyerek, már 100 lájk érkezett "rá".
Másrészt ott a személyiségi okok... Ha lefotózok egy naplementét, azzal nem sértem senki személyiségét. Az nem kerül a dark webre 10 perc alatt... Valóban, szinte senkit sem érdekel, ez igaz. De pont azokat érdekli, akiknek meg számomra számít a véleménye. Ez önmagában nem baj, hogy nem egyezik az érdeklődésünk. De az már baj lehet, hogy ha valaki olyan képeket tölt, amivel árthat a gyerekének.
Nem akartam bántó lenni. Valóban felháborító számomra ez a szülői "szabadság" és nagyon remélem, egyszer ez korlátozva lesz.
Nagyon nehezen engedem el ezt a vitát, pedig rengeteg a dolgom.
Viszont ezeket muszáj volt leírnom, mert többen félremagyaráztak.
47-es válaszoló: A legjobb zárószó!
viszont a gyereknek vajon lenne joga eldönteni, hogy adna-e lehetőséget, hogy beteg elméjű emberek verjék ki a ... képére?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!