Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák miért tesztek ki...

Anyukák miért tesztek ki fotókat a gyerekeitekről a közösségi médiába, úgy, mint ha ők a tulajdonaitok lennének?

Figyelt kérdés
Nekem is vannak gyerekeim, akikre nagyon büszke vagyok. De egyetlen képet sem posztolok róluk. Miért csinálja ezt a legtöbb szülő? Úgy kezeli a gyereket, a gyerek egész életét, mintha ez a saját tulajdona lenne, akár egy kiegészítő. Milyen jogon teszik ezt?

2022. febr. 14. 06:52
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 111/119 anonim ***** válasza:
73%
Ennyi erővel minek kirakni képet BÁRMIRŐL? Azért, mert csak. Jó, nem érzed magadénak a közösségi médiát, rendben, a te dolgod, de hogy minek hisztizel idegeneknek, azt nem értem. Öt gyerek mellett neked erre van időd?
2022. febr. 14. 17:11
 112/119 A kérdező kommentje:

Ez egy normális válasz volt.

150 ismerős kíváncsi rá valóban, hogy megszületett a gyereked? Tényleg ennyien kíváncsiak rá?

"Mert szeretnem ha latna mas is, aki mondjuk nem latja minden hetvegen. Mert buszke vagyok ra es o a mindenem. Mert cukinak talalom, ahogy éppen jatszik a kiskonyhajaban. Stb stb."

Nem ők, az ismerősök szeretnék látni, te szeretnéd, hogy lássák!

Hidd el, kevés ismerős az, aki valójában olyan szeretettel és valódi örömmel nézi a gyerekeid fotóit, ahogyan te látod.

Nekem is a mindeneim a gyerekek. De pont azért mert a mindeneim, nem mutogatom őket. Mert vannak veszélyei. És azért sem, mert nem a tulajdonaim! - ezért a gondolkodásomért neveztek elvakultnak és ijesztőnek?

Indulataim is csak nekem vannak. Olvassatok már vissza, milyen módon mocskoltatok, ahogy csak tudtatok.

Ha már a jogoknál tartunk... Tapasztalatból írom. Amikor fotóztam, nyilván kellett pár kép az oldalamra referenciának. Előtte aláírattam egy papírt a szülővel. sokan ezt nem papírozták le, lett is belőle per, nem egy esetben.

Ha van egy barátnőd, akivel eltöltesz egy délutánt, csak megkérdezed tőle, felteheted-e a képét, sőt, megmutatod előtte mégis melyiket. És ő dönthet. De a gyerekünk nem dönthet. Nekem az a korrekt, ha majd felnő, ő eldönti, mit és kivel akar megosztani a gyerekkorából.

Ha ezért szélsőséges vagyok, meg tanyára való... akkor ti mik vagytok? :)

Csak a saját érdeketeket nézitek.

Valaki beszólt a gyerekeim számára. Annak üzenem, ne aggódjon, egy-kettő még biztosan lesz. És mind úgy fog felnőni, hogy legalább gyerekként nem lesz lenyomatuk a világhálón.

2022. febr. 14. 17:30
 113/119 A kérdező kommentje:
Időm nincs, de szántam rá. Remélem beindít az olvasókban valamit és lesznek, akik elgondolkoznak.
2022. febr. 14. 17:33
 114/119 anonim ***** válasza:
100%

Akinek nincs ideje szànni sem tud rà.

Ismét egy jól megvàltom a vilàgot beszólàst olvashattunk, a mocskolódàst meg te kezdted mikor a kérdést kiírtad és elkezdtél kommentelni.

2022. febr. 14. 17:42
 115/119 A kérdező kommentje:

Nyilván úgy, hogy elveszel másból ami nem teljesen igaz, mert közben is a gyerekeimmel vagyok. Az viszont igaz, hogy időpocsékolás. Az is igaz, nem kezdtem el mocskolódni, azon a mondatomon akadtatok ki, amit hasonlóan már hallottam közszereplő szájából is, "jobban szeretem a gyerekeimet a lájkoknál" - Itt indult el a lavina. Pedig ezt továbbra is fenntartom.

Veletek küszködni valóban időpocsékolás. De az nem, hogy felhívtam valamire a figyelmet, ami fontos és amit nem csak én, nálam sokkal jobban hozzáértő emberek támogatnak, a pszichológus társadalom nagy része.

Ha valakit gondolkodásra késztet, nekem megérte.

Mivel instán, fb-on, youtube-on és még mit tudom én hol nem lopom a napot, így mondhatnám belefért, de valójában nem igaz, mert ennyit nem szoktam online lenni.

2022. febr. 14. 17:56
 116/119 anonim ***** válasza:
33%

#101 vagyok

Kepzeld a nagy iskolaban, en meg itthon bosegesen raerek irkalni addig mivel a testvere a pocakomban van. Tengernyi fotom van a gyerekrol, megsem rakok fel olyat amibe o nem egyezik bele. A hasamrol meg egy sincs fent, ultrahangos sem. Sőt idén nem is posztoltam még semmit 😂 se kepet se szoveget, de nyugodtan mondjad csak.

2022. febr. 14. 18:26
 117/119 anonim ***** válasza:
84%
Fuhh Kérdező, dugjon már meg a férjed, vagy a postás, vagy bárki. Ezt a frusztrációt rossz olvasni is.
2022. febr. 14. 22:31
 118/119 anonim ***** válasza:
100%

#110 vagyok aki normalis valaszt irt szerinted:D

Nem gondolom, hogy 150 ismerős kivancsi a gyerekemre, de mivel nem tudom, hogy tenyleg kit erdekel, azért nem lesz semmi bajom ha megosztok egy kepet es nekik se, mert ha nem erdekli oket, akkor nem nezik. De hozzatennem, hogy nagy a csaladunk, nekem 4, a ferjemnek is 3 tesója van. Van 11 unokatestverem es akkor ez meg csak a szukebb csalad, de vannak masodunokatesoim stb. A 150 emberbol 70 az siman a kozelebbi csaladunk, 40 meg kb tavolabbi rokonok, akikkel evente nehanyszor talalkozunk, de evkozben azert beszelunk szoval tudjuk mi van a masikkal es erdekel, hogy a masik gyerekevel mi van.

A masik a jogok. A gyerek nem tud donteni igaz, ekkor meg te vagy az aki dontesz helyette. Pont, ahogy azt sem dönti el, hogy o megy-e óvodába meg iskolaba vagy, hogy meg akar-e fesulkodni.

Kerdezek en is egyet. Szerinted az miert lesz kesobb rossz a gyerekemnek, hogy kint van rola egy kep, hogy megszuletett, meg, hogy megöleli a testveret? Ezzel en visszaélek a jogaival tenyleg?

(Ez egy baromsag, hogy megvedem a gyerekem, mert ki tudja hol kot ki. Lehet tulzasba is vinni a napi 8 fotoval, amit irtak korabban, de az is tulzas, hogy nem en nem mutatom. Meg kell talalni az arany közép utat. Ezt azoknak szanom csak igy kulon, akik azzal jonnek, hogy azért nem ráknak ki kepet a gyerekukrol, mert jaj a pedofilok.)

2022. febr. 15. 00:47
 119/119 anonim válasza:
Szerintem se normális, ami a mai világban megy. Instagramon külön oldalak vannak a saját gyermekeiknek, kis csecsemőkor óta. Meg ahol több a gyerek,kistesók azt is felteszik. Szóval ezek ilyen rajongói oldalak. Persze először meglátom és arra gondolok de cuki, mégis ha bele gondol az ember, elég abnormális hogy a saját csecsemőjéből csinál pénzt a közösségi médiákban. Bárki megnézheti őket a földön. Nekem ez visszataszító. És én is olvastam hogy pedok nézegetik a képeket, akár a Facebook ismerősről se lehet tudni hogy éppen az, ezt 1 cikkben olvastam. Kiakartam tenni kisbaba kori képet magamról és azóta se tettem mert ez villant be, engem ne nézzen ilyen szemely. Nemhogy a saját gyerekem...
2024. márc. 16. 08:16
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!