Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák miért tesztek ki...

Anyukák miért tesztek ki fotókat a gyerekeitekről a közösségi médiába, úgy, mint ha ők a tulajdonaitok lennének?

Figyelt kérdés
Nekem is vannak gyerekeim, akikre nagyon büszke vagyok. De egyetlen képet sem posztolok róluk. Miért csinálja ezt a legtöbb szülő? Úgy kezeli a gyereket, a gyerek egész életét, mintha ez a saját tulajdona lenne, akár egy kiegészítő. Milyen jogon teszik ezt?

2022. febr. 14. 06:52
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/119 anonim ***** válasza:
82%
Alszent vagy kerdezo, reggel ota vergodsz, hogy nincs igazad. Nyomhatod a muhisztit estig, reggelig, jovohetig, akkor sem lesz, mert ugyanugy semmi kozod nem lesz masok dolgahoz.
2022. febr. 14. 15:15
 102/119 A kérdező kommentje:

Kamugépnek nevezel? Biztosan magadból indulsz ki.

5 gyerekem van (eddig).

Egész nap úgy válaszoltam, számítógép volt nyitva, hogy közben minimum egy gyerek nálam volt. Így értem rá.

Érdekes, mert elvileg ti is anyukák vagytok, mégis itt vagytok. :) De csak én nem érhetek rá.

Még ilyen vicsorgós, nyálcsurgatós ostoba társasággal nem volt dolgom!

Az, hogy ekkora indulatot váltottam ki, az, hogy normális választ nem kaptam, sem érvelést, ez mind engem igazol. :)

Micsoda ostoba, üres és önző emberek vagytok!

2022. febr. 14. 16:15
 103/119 anonim ***** válasza:
69%

Nem kaptal normalis valaszt? Nem értem. Miert mi lett volna normális valasz? Ha egyet ertunk veled?

Egyebkent ha mar ennyire erdekel, nekem ugy volt idom irogatni, hogy 2 gyerekem ovodaban van, amikor a ket kicsi aludt akkor volt idom olvasni itt az idiota érveidet.

2022. febr. 14. 16:19
 104/119 A kérdező kommentje:

És még fotózom is őket! Mégis meg bírom állni, hogy mutogassam a családomat. Bekamuzom igaz? Mert számotokra elképzelhetetlen, hogy ilyen is létezik?

Nem vagyok ezzel egyedül, szerencsére.

Tény, hogy jóval kevesebben vagyunk, mint ti.

Előbb utóbb úgyis visszájára fordul ez az egész. Neveljetek csak virtuális személyiséget a gyereknek is mielőbb! Jaj, hisz ebben élnek? Nem, ők abban élnek, amilyen példát mutatunk, amilyen környezetet teremtünk és azt viszik tovább!

Jaj, mi lenne az ismerősökkel, igaz, ha nem láthatnák a gyerekeket és ti sem az övéket, hiszen ez olyan fontos dolog. Látni egymás születésnapjait, karácsonyokat... Lehet hasonlítgatni... Jaj, dehogy! Tudom, ti olyan jó emberek vagytok és az ismerőseitek is, hogy hosszú percekig, könnyesen meghatott szemmel nézitek a más gyerekét, hogy "de szép, de csodálatos"... Nem, nem ilyen az emberi természet. Juj, de tudnék mesélni, nekem épp elég, amit szülői közösségekben hallok.

Nem kell ennek a mustrának (és még ki tudja mi másnak) kitenni a gyerekünket. Én nem tenném ki ennek egyiket sem.

Annak sem okoznék fájdalmat, akinek egy van és az is sérülten született... Ilyen is van. Hatalmas szerencsénk van, hogy megkaptuk őket a sorstól. Akkor az legyen a reakcióm, hogy dicsekszem velük? A mi szüleink is képesek voltak úgy felnevelni bennünket, hogy nem éreztek viszketettséget arra, hogy mutogassanak. Ez a szülői generáció már nem bír magával?

2022. febr. 14. 16:31
 105/119 A kérdező kommentje:
103-as nem kaptam.... Mi a jó benne a gyerekednek, hogy mutogatod? Mégis csak az ő képeivel élsz vissza? Milyen pozitív hatása van ennek a gyerekedre nézve?
2022. febr. 14. 16:33
 106/119 A kérdező kommentje:
Nem kell egyetérteni. De azon túl próbáljatok érvelni, hogy "csak mert nekem jó". Azon is próbáljatok meg túljutni, hogy egyetlen közösségi oldalon szerepel 25 képem, aminek többsége természetfotó, pár képen pedig hát én vagyok látható. Mert ezzel nem sértek személyiségi jogokat!
2022. febr. 14. 16:35
 107/119 anonim ***** válasza:
68%

Jól van szófosina.

Téged hogy lehet épésszel elviselni?

Azért boldogitasz itt mindenkit, mert élőben màr sok vagy?

Amúgy kaptàl normàlis véleményeket, arról nem màs tehet ha szerinted csak az a normàlis amit te képviselsz.

Indulataid is neked vannak, elég megszàllottan írod a regényeidet.

2022. febr. 14. 16:46
 108/119 anonim ***** válasza:
75%

Amúgy a személyeskedésen meg a mocskolódàson kívül telik még bàrmi màsra?

Ostoba, üres élete annak van aki képes egy csapat idegenbe beleàllni, és ezzel múlatni az időt, holott annyit tud róluk hogy azok hasznàlnak közösségi oldalt. Igen, ez alapjàn valóban mintaszerű vagy. Bújj el inkàbb. Lehet a gyerekemről van pàr fotó fent, de én nem ezt a mintàt mutatom felé, amit te "mintaanyuci". Nem tudom mivel jàr rosszabbul a gyerek, ha az anyja feltölt pàr fotót, vagy egy kötekedö, rosszindulatú paraszt.

2022. febr. 14. 16:52
 109/119 anonim ***** válasza:
88%

Fú baszki kérdező, én az elején téged támogató választ írtam (vagy legalábbis azt hittem), de ez az elvakultság, amit képviselsz, rohadtul ijesztő. Költözz ki a falkányi gyerekeddel egy tanyára (tényleg nincs jobb hobbid a szülésnél?), aztán ott nem lesz se internet se fészbuk, ott aztán megvédheted őket a gonosz 21. századtól.

Borzasztóan elvakult vagy, ez már a fanatikusság határát súrolja.

Mondom ezt úgy, hogy én is azon az elven vagyok, hogy nem jó a túl sok kép. Segítek, a kulcsszó a túl sok.

2022. febr. 14. 17:05
 110/119 anonim ***** válasza:
73%

Oke akkor válaszolok.

A kerdesed egyebkent az volt, hogy

"Anyukák miért tesztek ki fotókat a gyerekeitekről a közösségi médiába, úgy, mint ha ők a tulajdonaitok lennének?"

Na most erre jott kismillio valasz. En azert, mert szeretnek kirakni rola képet. Mert szeretnem ha latna mas is, aki mondjuk nem latja minden hetvegen. Mert buszke vagyok ra es o a mindenem. Mert cukinak talalom, ahogy éppen jatszik a kiskonyhajaban. Stb stb. Es ezalatt nem azt kell erteni, hogy a pucer meg furdoruhas gyerekemrol pakolok fel képeket.

Na most a legutobbi kommentedben mar tokre mast kerdeztel, nyilván nem kaptal ra valaszt, mivel nem is az volt a kerdes eredetileg,de akkor valaszolok erre is.

"Mi a jó benne a gyerekednek, hogy mutogatod? Mégis csak az ő képeivel élsz vissza? Milyen pozitív hatása van ennek a gyerekedre nézve?"

Kezdjuk ott, hogy ki mondta, hogy ezzel jot akarok a gyerekemnek? Nyilvan rosszat sem, de nem azert posztolok rola, hogy az neki jo legyen kesobb, mert kirakom, hogy 4 evesen angolul olvas és ezert majd felnott koraban ezt meglatja valaki es rogton munkat ajanl neki, mert de jo tolmacs lenne belőle. Pozitiv hatás a gyerekre ezt kerdezed. Miert, milyen negativ hatassal van az ra, ha felrakom, hogy megszületett a kislanyunk, mert nem fogom mind a 150 ismerosomet kulon felhivni, hogy kepzeld megszuletett a gyerekunk. Nem lesz ettol se jobb, se rosszabb a gyereknek, hogy kint van rola 10 db kép. Es az meg, hogy visszaelni a jogaival? Na az az lenne, ha megosztanam a facebookon, hogy a gyerekem szobatiszta lett, bepisilt az ovodoban, megjott az első menstruacioja és a több ilyen maganeleti dolog, amit en sem osztok meg senkivel, mert csak ram tartozik, hogy mikor melyik nap fogant es hogyan a gyerekem.

2022. febr. 14. 17:05
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!