Mit tegyek, ha a férjem nem akar bent lenni a szülésen?

A kérdező nem tud mit tenni, el kell fogadja, ami van. Hozzáment egy olyan pasihoz, aki pont tojik rá, hogy szenved és támaszra van szüksége. Marad a 100 évvel ezelőtti stílus, túléli, megszüli, aztán főzhet-moshat királyi őfelségére tovább.
Alacsony értelmi színvonalon az él, akinek semmilyen elvárása nincs a férfival szemben, mert jaj szegény érzékeny lelke... Hát akkor élj ilyennel, ha neked jó! Az enyém tűzön-vízen át ott van, és még csak kérnem sem kell. A nagymamám mondta mindig: Mindenki azt a virágot szagolja, amelyiket leszakította.

61!
Tűzön vizen át ott lenni nem azt jelenti, hohy ott kell lenni a szülésnél. Ha mondjuk koraszülés van és elvisz a mentő amíg ő dolgozik, akkor nem támogat? Vagy ha sürgősségi császár van és nem mehet be, akkor nem támogat? Mi akkora dolog a szülésben, hogy kötelezően részt kell a férfinak venni rajta?
Az enyém nem volt ott a szulesnel, viszont segített magamat rendbe tenni amikor egy sérülés miatt nem tudtam hátrafelé mozgatni a karomat. Hát nekem inkább ez a tűzön vizen. Szülni megszültem nélküle is az orvossal. A hátsómat ki más törölte volna ki?

Akik erőltetik hogy a férjük bent legyen, akarata ellenére, azok számolnak ugye azzal is, hogy utána esetleg már nem áll fel a cerka?
Én nem kockáztatok, egyedül megyek szülni mert nem szeretném hogy úgy lásson engem. Elég ideges lesz ő így is, nem kell ahhoz bejönnie velem.

64-es, miért ne állna fel a cerka?
Nem kell odanézni premier plánba, ha jön a gyerek.

Döbbenettel olvasom, hogy vannak akik emiatt szaladnának válni. Bár nő vagyok, de a férj helyében én adnám be a válópert abban a pillanatban, amint ilyen zsarolást lenyomna a feleségem. Ész megáll. Ez a szerelem? Ha azt csinálod, amit ÉN akarok, akkor minden hipi-szupi, ha nem, akkor elválok? Nem semmi, sajnálom azokat, akiket ilyen nőcskével áldott meg a sors.
Meg számomra az is totálisan érthetetlen, hogy egyesek mennyire sajnálták és már-már piedesztálra emelik magukat, amiért gyereket fognak szülni. Az még megvan, hogy a szülés nem kötelező?! Vagy ha én szenvedek, dögöljön meg a másik is? Mióta világ a világ a terhesség és szülés a nő "feladata", lévén a férfiaknak nincs méhük, ez a természet, ez az ára annak, hogy gyereked lehessen, ha ennyire nagy terhet jelent ez, akkor nem szükséges ám végigcsinálni. Örökbe is lehet fogadni, akkor legalább nem kell sajnáltatni magad, hogy mennyire fáj. Amint gyermekáldásra adod a fejed, pontosan tisztában vagy, hogy senki nem fogja tudni se kihordani, se megszülni helyetted, ez van. Vagy vállalja az ember így is vagy nem. A különbség csak annyi, hogy míg a nőnek muszáj ott lennie és megszülnie a gyereket, addig a férjnek nem kötelező. Nem elég ha a gyerek születése után ott lesz és segít mindenben?! Nem elég, ha a terhesség alatt végig ott volt és mindenben a kedvedre tett? Jaa nem, attól lesz valaki igazi férfi, ha akarata ellenére is bekényszeríti magát a szülőszobába, hogy aztán majd esetlegesen őt kelljen a kedves anyuka helyett ápolni. Valóban sokkal jobb. Régen sem volt bent apuka a szülésnél, aztán lám mégsem maradt bent senkiben az a gyerek.

Szerintem ez azert arnyaltabb utolso.
Vannak nok, akik vagynak gyerekre, csaladra. De nem vagynak a terhessegre, szulesre, komplikaciora. De megis megteszik, bevallaljak a kozos erdek miatt, hogy legyen KOZOS gyerekuk. Ha a nonek fontos, hogy a parja bent legyen vele a szulesnel, fogja a kezet, simogassa a fejet stb. akkor azt a ferfi a KOZOS erdek miatt miert nem kepes megtenni?

És a férfi miért tehet arról és miért őt kiáltjuk ki konkrétan hibásnak, amiért jelen állás szerint csak a nők tudnak szülni?? Miért kell erőszakkal ráerőltetni valamit, amit nem akar és amit nem is muszáj megtennie?! Ő is "hozzátette" a részét a gyerekhez, hisz nélküle meg sem foganhatott volna, de itt némelyek úgy csinálnak, mintha valami hőstettet hajtanának végre azzal, hogy szülni méltóztatnak. Meg mintha ez az egész a férfiak miatt lenne, ő miattuk kell a nőknek terhesnek lenni és szülni. Mintha ők maguk nem akarnának gyereket! Nyilván ők is akarják, akkor miért nem lehet ép ésszel felfogni, hogy ez a nők reszortja? Talán azzal a férfi nem tesz hozzá a KÖZÖS gyerekhez, hogy terhesség alatt és szülés után végig ott lesz a feleségének? Hogy segít mindenben, amiben kell? Mintha apuka feladata abban merülne ki, hogy jelen van a szülésnél, amit utána csinál a gyerekével, az már nem is tesz semmit hozzá a "közöshöz". 🤦🏻♀️
És azt miért nem lehet felfogni, hogy valaki egyszerűen nem szeretne bent lenni, mert nem akarja a feleségét szenvedni látni vagy nem bírja a vért, nem bírja a tűt, nem bírja az egészet? Mennyiben jobb, ha ráerőlteted?? Igen is piedesztálra emelik némelyek itt magukat a szüléssel kapcsolatban és ez iszonyú gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!