Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a férjem nem...

Mit tegyek, ha a férjem nem akar bent lenni a szülésen?

Figyelt kérdés
2020. okt. 3. 09:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/137 anonim ***** válasza:
76%

29

Ha ilyen állapotban van a férjed, akkor intenzíven van, ahol nem engednek be téged addig míg rendbe nem teszik annyira, hogy elviselhető legyen a szerettek számára.Nem, nem látod hányásos takaróval, se xaros pelenkával.Sőt adnak neki injekciókat, hogy előtted minél kevésbé tűnjön betegnek ,de legalábbis ne szenvedjen.Azért hasonlítod a kettőt egymáshoz, mert az egyikről tuti lövésed sincs.

Aki nem akarja a feleségét bekísérni szülésre az ne tegye.Persze rá lehet erőltetni, aztán vagy jól sül el vagy nem.Ha nem, akkor max mindenki tanul belőle.

Minden esetre a férfiak régen se térdeltek az asszony mellett míg szült.Legtöbbször bába, vagy a család nőtagjai voltak a szülő nővel.( a romantikus női regényekbe tényleg hazudnak).Ez a muszáj bejönni, mert így meg úgy a mai kor fantasztikus vívmánya.Annak fantasztikus aki be akar menni ,annak meg nem aki nem akar annak meg nem kellene erőltetni.

A baba ki fog jönni mindenképp akkor is ha az apa nincs bent..

2020. okt. 3. 11:01
 32/137 anonim ***** válasza:
70%

#24 részvétem a férjednek, de komolyan. Rajtad látszik, a dögöljön meg a szomszéd tehene is felfogás. Te szenvedni fogsz, hát szenvedjen csak ő is, nehogymár....

Aki meg hozzá se ment volna, ha nem megy be a szülésre. Ész megáll, ti mi alapján választotok párt, tudni sem akarom.

2020. okt. 3. 11:04
 33/137 anonim ***** válasza:
43%

Ez a "régen a férfiak nem voltak benn a szülésnél, nem volt belőle trauma" olyan nagy orbitális baromság érvként felhozva, hogy az nem igaz! Régen ez volt, most meg nem. Régen nem választás kérdése volt, hogy a férfi nem maradt bent, hanem egy társadalmilag elfogadott dolog. Most már választás kérdése. Ez a régen ez volt, meg a régen az volt dolgokkal az a baj, hogy régen megállta a helyét, ma már nem.

Sokan azt nem tudják felfogni, hogy minden ember más és más, és mindenki másképp él meg dolgokat. Fel lehet fogni úgy is, hogy ha bent lesz a férfi, ha nem, a gyerek meg fog születni. De van, aki nem így fogja fel. Pl.: a kérdező.

Az is tök jó, hogy vigye be akkor az anyját. Hát most figyelj, ha magamból indulok ki, akkor én nem vinném be az anyámat, mert ezt a pillanatot szívem szerint nem anyámmal szeretném megélni, már bocsánat. És nem is egy dúlával, vagy akármelyik barátnőmmel. A párommal. De az, hogy a kérdező párja nem partner ebben, az elég sok mindent elárul.

Senki nem mondta itt szerintem, hogy premier plánban kell végignéznie a férfinak a szülést, elég az, hogy ha ott a párja felett áll és fogja a kezét. Majd ha a gyerek behány és anyuka nincs otthon, akkor addig a hányásába hagyja a gyereket mert undorító? Most nem azért, de ez már gáz. Ilyenkor hol van a jóban-rosszban, egészségben-betegségben. stb. kezdetű szöveg? Ilyenkor érvényét veszti?

2020. okt. 3. 11:13
 34/137 anonim ***** válasza:
42%

Fogadd el.

Egyébként miért akarod hogy ott legyen?

Neked kell ott lenni, te szülsz. Ezt nem tudtad ezelőtt...?

2020. okt. 3. 11:17
 35/137 anonim ***** válasza:
28%

Igen, nagyon rossz sora van a férjemnek, azért is akar velem családot. Mazoista.

Nyilván nem így mondtam neki, hanem elmondtam, hogy megértem, hogy rossz neki szenvedni látni, tudom, hogy nehezen viseli, de félek egyedül ezt végig csinálni és az ő támogatására van szükségem. Természetesen igent mondott.

Ha már a sajnálkozásnál tartunk, én téged sajnállak, hogy a te ferjed a saját kényelmét előrébb tartja a te félelmednél. Ha meg nem félsz, hát jó neked, csináld egyedül, ha neked úgy jó, nekem szükségem van a férjemre, és hála az égnek felnőtt emberként belátja, hogy ha neki nehez is, most az én érzelmi biztonságom az első.

Ebből vitát nyitni amúgy nagyon nevetséges, mindenki magánügye, az is hogy hogy rendezi ezt a házastársával. Senki nem lesz attól jobb ember, hogy egyedül, vagy társsal szül, kinek mi az igénye, a párnak meg kell beszélni egymás között, nem másokkal. Az meg, hogy 1000 éve hogy zajlott egy szülés fogalmam sincs miért érv, 1000 éve szüzen is házasodtak, gondolom a többség itt nem úgy csinálja.

2020. okt. 3. 11:19
 36/137 anonim ***** válasza:
38%
Kit érdekel? Már bocsánat, de ha élet és halál között lenne, és hányna-fosna, én ott állnék mellette és törölgetném. Akkor nem képes ugyanezt viszont megtenni értem? Ráadásul értünk, hiszen nem csak én, de a tulajdon gyereke is ott van? Rosszul lesz? Akkor rosszul lesz. Én is rosszul leszek. Azt gondolom, hogy azért vagyunk társak, hogy támogassuk egymást olyan helyzetekben, amikor a másik rosszul van és fél, vagy komoly dolgokon megy át. Aki erre nem képes, az nem társ, és lehet akármilyen hülye kifogást találni, ez akkor is így van.
2020. okt. 3. 11:22
 37/137 anonim ***** válasza:
81%
Ez írod 36 mert nincs benne tapasztalatod.Mert nem láttál még hanyasba,fosba fetrengo haldoklot.Leirni könnyű, valóságban tapasztalni nagyon más!És nem,a legtöbb ember nem képes látni,főleg nem ellátni az ilyen állapotban lévő beteget.De csak hajtás az igazad és kiméljen meg az élet attól hogy ilyen tapasztalatra tegyél szert.
2020. okt. 3. 11:42
 38/137 anonim ***** válasza:
54%
Egy kicsit félre van értve "apuka" szerepe a terhességben, szülésben manapság. Annyit olvasom itt, hogy "apuka" azért menjen be uh-vizsgálatra és de borzasztó, hogy a vírushelyzet miatt nem engedik be, mert mekkora élmény lenne neki. Azám, csakhogy ez nem mozi meg cirkusz, hanem diagnosztikai vizsgálat, ahova "apuka" nem azért kéne, hogy bemenjen, hogy jól érezze magát, merthogy mekkora "élmény", hanem, hogyha valami kiderül, akkor támogassa lelkileg a párját, illetve hozzon a képviseletében egészségügyi döntést, ha a nő olyan állapotba kerül, hogy képtelen rá, illetve figyeljen az orvos utasításaira, ha a nő nem tud. Szülésnél is ezért van rá szükség, hogy bemenjen. Persze, hogy nehéz, senki nem mondta, hogy fáklyásmenet, de nehogy már csak az "élmény" kelljen, itt a kőkemény jogi képviseletről van szó. Előzetesen az ember megbeszéli vele, hogy nincs indokolatlan oxi és gátmetszés, és ő akkor ezt képviseli, akkor is, amikor a felesége lélegezni se bír a fájdalomtól, nemhogy még kiálljon az érdekeiért. Na, ez az, amit "apuka" elutasít, amikor "nem akar" bent lenni a szülésen, mert "nem bírja".
2020. okt. 3. 11:48
 39/137 anonim ***** válasza:
76%
Én azokkal értek egyet akik szerint a szülés női biznisz. Én sokkal jobban is éreztem magam h noveremmel voltam. Nem akartam h a férjem így lásson. Manapság beállították normának h a férjnek is ott KELL lennie pedig miért ne dönthetnének?
2020. okt. 3. 11:51
 40/137 anonim ***** válasza:
26%

Utolsó, szerintem itt majdnem mindannyian arról írtunk, hogy apuka támogatásként legyen bent, nem feltétlen élményből (az csak plusz adalék esetleg).

De igen, ez a lényeg. Az én férjem a fő ultrahangokra is bejön, nekem ez fontos, hogy ha valami baj van, ne legyek egyedül.

2020. okt. 3. 11:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!