Mit tegyek, ha a férjem nem akar bent lenni a szülésen?
#40 senki nem élményből van jelen a szülésnél. Én is azt mondom h jó ha valaki van melletted, csak nem gondolom hogy mindig a férj kell hogy legyen a választás.
Bár sajnos azt is sejtem h a legtöbb embernek nincs is más akit megkérhetne. De pl egy nővér, a saját anyád, egy közeli barátnő, nagynéni mind jó támogato személy lehet.
42-es, én nő vagyok és nem bírom sem a vért, sem az orvosi dolgokat, sem a szurit, sem a fájdalmat, már egy háziorvosi rendelőben is dobog a szívem. A szülés viszont ezekkel jár.
Mivel szeretnénk családot, vágyunk gyerekekre - a férjem is -, ezért nyilvàn a félelmem meg rosszulléteim ellenére is bevállalom a terhességet és szülést.
A férjem ezt nem tudja átvállalni tőlem, de legalább lelkileg támogat majd a szülőszobán.
Én tènyleg nem értem, mindig ezzel jöttök, hogy nem minden férfi bírja a kórházi körülményeket. Hát sok nő sem, képzeljétek el, de vállalja ezt azt aldozatot a közös családért.
#35 ki mondta hogy a férjem előrébb tartja a félelmét mint engem?
Jaa szóval aki nem bevallottan egy házisárkány aki megparancsolja a férjének hogy bejösz és kész, az már alárendeli magát, értem.
Engem nem kell sajnálni,mert eszem ágában nincs megparancsolni a férjemnek, hogy bent legyen. Ha a tiédet nem kellett nagyon győzködni nyilván nem volt baja vele különösebben, ez ok. De az soha nem lesz számomra normális és elfogadott, aki 6 lóval vontatja be a férfit. Minek? Mire jó ez?
Meg a bezzeg én is szenvedek a szüléssel terhességgel. Hát én is gyülölök terhesnek lenni, de nem a férjemen fogom ezt leverni, nem ő tehet róla, hogy a természet azt találta ki, hogy mi nők szüljünk.
48-as, senki nem emelte piedesztálra a szülést, csak nem értem a kettős mércét.
Amikor apukáról van szó, akkor a szülés valami sokkoló, traumatikus eseménynek van beállítva, amikor anyukáról, akkor meg úgy, hogy nem olyan nagy dolog, más is túl élte.
Szóval tényleg nem vágom, ha apukának sokkoló fogni a felesége kezét szüles közben, akkor a feleségnek mièrt ne lenne sokkoló maga a szülés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!