Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a férjem nem...

Mit tegyek, ha a férjem nem akar bent lenni a szülésen?

Figyelt kérdés
2020. okt. 3. 09:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/137 anonim ***** válasza:
76%
Semmit. Az apa jelenléte nem feltétel a szülésnél. Egyéni döntés, hogy valaki jelen akar lenni vagy sem.
2020. okt. 3. 11:53
 42/137 anonim válasza:
76%
En soha nem értettem ezt az apas szülést, söt még kameráznak is egyesek.. EZ egy aorvosi beavatkozas(szerencsére), egy vakbel mütetnél sem állnak a mütöben a rokonok. Neked igy is ugy is meg kell csinalnod, ha valaki nem birja a vért stb, szerintem felesleges kitenni ennek.. engem eznem zavarna, ha egyébként a családalapitás minden más kérdésében mellettem állna.de EZ csak az én véleményem.
2020. okt. 3. 11:55
 43/137 anonim ***** válasza:
63%

#40 senki nem élményből van jelen a szülésnél. Én is azt mondom h jó ha valaki van melletted, csak nem gondolom hogy mindig a férj kell hogy legyen a választás.

Bár sajnos azt is sejtem h a legtöbb embernek nincs is más akit megkérhetne. De pl egy nővér, a saját anyád, egy közeli barátnő, nagynéni mind jó támogato személy lehet.

2020. okt. 3. 11:57
 44/137 anonim ***** válasza:
42%

42-es, én nő vagyok és nem bírom sem a vért, sem az orvosi dolgokat, sem a szurit, sem a fájdalmat, már egy háziorvosi rendelőben is dobog a szívem. A szülés viszont ezekkel jár.

Mivel szeretnénk családot, vágyunk gyerekekre - a férjem is -, ezért nyilvàn a félelmem meg rosszulléteim ellenére is bevállalom a terhességet és szülést.

A férjem ezt nem tudja átvállalni tőlem, de legalább lelkileg támogat majd a szülőszobán.

Én tènyleg nem értem, mindig ezzel jöttök, hogy nem minden férfi bírja a kórházi körülményeket. Hát sok nő sem, képzeljétek el, de vállalja ezt azt aldozatot a közös családért.

2020. okt. 3. 12:00
 45/137 anonim ***** válasza:
46%

#35 ki mondta hogy a férjem előrébb tartja a félelmét mint engem?

Jaa szóval aki nem bevallottan egy házisárkány aki megparancsolja a férjének hogy bejösz és kész, az már alárendeli magát, értem.

Engem nem kell sajnálni,mert eszem ágában nincs megparancsolni a férjemnek, hogy bent legyen. Ha a tiédet nem kellett nagyon győzködni nyilván nem volt baja vele különösebben, ez ok. De az soha nem lesz számomra normális és elfogadott, aki 6 lóval vontatja be a férfit. Minek? Mire jó ez?

Meg a bezzeg én is szenvedek a szüléssel terhességgel. Hát én is gyülölök terhesnek lenni, de nem a férjemen fogom ezt leverni, nem ő tehet róla, hogy a természet azt találta ki, hogy mi nők szüljünk.

2020. okt. 3. 12:02
 46/137 anonim ***** válasza:
78%
El kell fogadni. Én sem akarnék/akarok majd bent lenni. A szülést még filmen sem bírom nézni. Pedig szeretem a horrort és a véres akciót.
2020. okt. 3. 12:04
 47/137 A kérdező kommentje:
Azért egy szülést ne hasonlítsunk már egy vakbélműtéthez!
2020. okt. 3. 12:08
 48/137 anonim válasza:
71%
44: kicsit tul Van tolva EZ a gyerekvällalas/szüles piedesztálra emelése. Minden ember a földön megszületett valahogy, az állatok is. Ugy Van elkönyvelve manapság mint valami hatalmas höstett a nö reszeröl. Persze fáj Meg Minden, de azért senki se sajnáltassa már magát a saját döntése miatt.. létezik védekezés is vagy örökbe fogadás. Már itt lassan a férj szemére hányjátok hogy miért nem ö hordja ki a gyereket.
2020. okt. 3. 12:10
 49/137 anonim ***** válasza:
35%

48-as, senki nem emelte piedesztálra a szülést, csak nem értem a kettős mércét.

Amikor apukáról van szó, akkor a szülés valami sokkoló, traumatikus eseménynek van beállítva, amikor anyukáról, akkor meg úgy, hogy nem olyan nagy dolog, más is túl élte.

Szóval tényleg nem vágom, ha apukának sokkoló fogni a felesége kezét szüles közben, akkor a feleségnek mièrt ne lenne sokkoló maga a szülés?

2020. okt. 3. 12:19
 50/137 anonim ***** válasza:
71%
Nyilvánvaló hogy miért a kettős mérce, csak icipicit kell hozzá több agysejttel rendelkeznie az embernek, mint egy amőbának. A terhes nő kénytelen szülni, az apa meg nem kénytelen jelen lenni. Épeszű ember nem akarja egyetlen szerettét sem szenvedni látni, márpedig a szülés az nem egy mosolygós kis előadás. Eh az egyik. A másik meg az az alapvető emberi jog, hogy ha nem akarok valahol jelen lenni, akkor nem leszek ott. No vagyok és nem akartam hoyg a férjem ott legyen a szülésnél. Megértette gond nélkül. Ha fordítva lett volna, akkor én is megértettem volna.
2020. okt. 3. 12:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!