Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elképedve olvasom, hogy egyes...

Elképedve olvasom, hogy egyes nők akár 100 ezer ft-ot is kifizetnek egy szülésért? Miért?

Figyelt kérdés
miért nem a babára költitek inkább? nem kötekedésképpen kérdezem, tényleg kíváncsi vagyok arra, hogy vajon miért fizetnek ki egyesek ilyen sok pénzt.
2009. júl. 15. 18:38
 1/8 anonim ***** válasza:
51%
sok nő azt hiszi ha sok pénzt add az orvosnak akkor jobban bánik vele. talán ez lehet az oka.
2009. júl. 15. 18:46
 2/8 anonim ***** válasza:
49%
Nyilván ha te már szültél és nem fizettél, akkor szerencséd volt és jó orvoscsapatot fogtál ki jó kórházzal. Sok helyen a doki lefixálja, mennyiért vállalja a szülést, ha tetszik tetszik, ha nem, akkor keress mást. Én ha szülni fogok újra, inkább kifizetek pénzeket, de mégegyszer egy olyan északát nem csinálnák végig, amit a lányommal, csak mert csóri voltam és tojtak rám egész éjjel.. :S
2009. júl. 15. 18:48
 3/8 A kérdező kommentje:
hát nem tudom..., én az ügyeletesnél szültem, nem volt fogadott dokim, sem szülésznőm. maximálisan elégedett voltam az ellátással, pedig egy vasat sem adtam.
2009. júl. 15. 21:40
 4/8 anonim ***** válasza:
92%

Nekem az első gyerek faros volt. A fogadott doki mondta ugyan, hogy ez a kórházban automatikusan császárt jelent, de mivel tudta, hogy én azt nem akarom, ezért levezette szó nélkül sima szülésként. Egy császárt megspóroltam magamnak.

A második ikerszülés volt. Ez a kórházban automatikusan császárt jelent. A doki ugyanaz ismét, szó nélkül és kérdés nélkül (tudta, mi lenne a válasz :-)) levezette a sima szülést. Egy császárt ismét megspóroltam magamnak. Ugyan nem 100.000-et adtam, hanem ennek csak töredékét, de nekem megérte cserébe.

Hát én pl. ezért fizettem... Minen fillérje megérte, egy ügyeletes orvos vágott volna azonnal.

2009. júl. 15. 22:29
 5/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. megnyugtatok mindenki, nem én pontoztam!
2009. júl. 16. 08:27
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha az embernek fogadott orvosa van, nyilván belekalkulálja a szülésre adott összeget a büdzsébe, és nem a babától fogja megvonni.

Mert ha a babától kéne elvenni, akkor nyilván ők is az ügyeletesnél szülnének.

Szóval a kérdésedre a válasz: azért adnak ennyit, mert szerintük az orvos megérdemli, másrészt mert van rá pénzük.

2009. júl. 16. 11:55
 7/8 anonim ***** válasza:

Én azzal nem teljesen értek egyet, hogy aki ad száz ezret azért ad, mert van rá pénzük. Sógornőmék 100 ezret adnak a dokinak, pedig ők egyáltalán nem az a kategória akiknek annyira telne erre, meg is lepődtem rajtuk.

Mi hál' istennek vagyunk olyan helyzetben, hogy nem jelentene gondot ennyit kifizetni (bár én 8000-ért jároka a dokimhoz, úgyhogy neki 80-at "illene") én mégis úgy vagyok vele, hogy eszem ágában sincs ennyit kifizetni. Ennek több oka is van: 1. fizetek én épp eleget a magánrendelésen azért az 5 perc vizsgálatért. 2.az orvos a dolgát végzi, mikor levezet egy szülést, ezért fizetik 3. ezért fizetem én is a járulékaimat, hogy megillessen az ellátás 4. én miden eddig szült ismerősömtől azt hallottam, hogy a szülésznő végezte a munkát, ő vezette le a szülést, az orvosnak ilyenkor nincs különösebben sok feladata. Kérdem én, hogy akkor miért a doki az, aki egy vagon pénzt zsebre vág, a szülésznőnek pedig általában adnak 20-30 ezret?

Én többek között ezen az oldalon is rengetegszer olvastam, hogy azok, akik ügyeletesnél szültek, semmi hátrányát nem érezték ennek. Arról nem is beszélve, hogy a pénzt a kórházból hazamenetel előtt szokták általában odaadni tehát nem úgy mész be szülni, hogy lerakod a pénzt az asztalra és e szerint állnak hozzád. Aki ad, az meg úgyis ügyeletesnek is ugyanúgy ad.

Mint már írtam magánrendelésre járok, tisztában vagyok vele, hogy a dokinak mennyit kell fizetnem. Viszont az olyan ellátásért, ami az adófizetőknek alanyi jogon jár én soha nem adtam pénzt. Mégis elláttak. Érdekes módon a háziorvosom nem is hajlandó elfogadni pénzt.

2009. júl. 16. 15:39
 8/8 anonim ***** válasza:

Azért fogadnak dokit, mert sok helyen az sztkban le se tojnak, ha nincsen orvosod. Nekem sosem volt, és magamnak tartom számon, mikor milyen vizsgálat jön, ők csak a papírt adják rá. Ha valami kimarad, akkor azért lecsesznek, hogy miért nem voltam. Volt olyan hónap, hogy nem néztek méhszájat egyáltalán, és flegmák, és bunkók.

Ez a harmadik babám, ha eddig se fogadtam, nem most fogok. De egyre ocsmányabbak a dokik, az elsőnél még semmi hátrányt nem éreztem, most annál inkább. Ma már első gyereknél biztosan fogadnék én is, egyszerűen kell, mert különben letojnak.

Vizsgálatra dupla annyit vársz, mint a többiek, panaszod meg ne legyen, mert leráznak. Ha panaszod van, egyből az ügyeletre menj, onnan nem zavarhatnak el.

Ez ma a kis magyar valóság, ugyanaz mint a fogászat. Van állami ellátás, de nincs köszönet benne.

2020. okt. 3. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!