Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a férjem nem...

Mit tegyek, ha a férjem nem akar bent lenni a szülésen?

Figyelt kérdés
2020. okt. 3. 09:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/137 anonim ***** válasza:
35%

19-essel egetértek.

Elképzelni nem tudom, hogy valaki unja meg végigszenvedje a saját gyereke születését, miközben ez egy nehéz, de azért mégis izgalmas dolog.

És mint korábban írtam, egyáltalán nem kötelező premier plánban végignézni a szülést. Elég odaülni az asszony fejéhez és fogni közben a kezét, nem kell nézni a kitágult hüvelyét meg a baba világrajöttét.

Tök jó, érezzünk együtt szerencsétlen férfiakkal, és akkor a nők meg szenvedjenek nyugodtan egyedül?

2020. okt. 3. 10:05
 22/137 anonim ***** válasza:
86%
#19 te meg nem lattal youtubeon szulesvideot ahol apuka a hanyostallal fetreng, a szulest vezeto orvos es a nover ot probaljak meg osszekaparni es a vajudo felesege (!!!) 2 nyomas kozott kerdezi h jol vagy honey? Szerintem ott nagyon nem a ferfi akart bemenni. Ma reggel pedig epp egy olyat lattam ahol apuka anyu melletti agyon fekve a telojat nyomkodta (szemmel lathatoan baromira nem a neje szenvedeseit elte at), nemhogy a homlokat torolgette vagy a derekat masszirozta volna. Ezekben az esetekben igenis ne legyen bent, mert tobbet art mint segit. Ezzel nem azt irtam h mindenki parja ilyen, hanem h ha egy ferfi barmilyen okbol ugy erzi h nincs ott a helye, nem fog tudni/akarni hozzaadni a szuleshez semmit. Az en ferjem pl kerek perec megmondta h bar nagyon szeretne, ha a covid miatt a ket gyereket idegenekre kell biznunk vagy fennall az eselye h ismeros csaladnal a szules alatt elkapjak a virust es azt hozzak haza a babanak, akkor kihagyja a szuloszobat es o vigyaz rajuk mindannyiunk egeszsege erdekeben.
2020. okt. 3. 10:05
 23/137 anonim ***** válasza:
42%
Viccen kívül, én ezt már a terhesség előtt megbeszéltem vele, hogy ha egyszer oda jutunk, akkor nekem fontos lenne, hogy bent legyen velem. Egyetértett. Valószínűleg másképp állok hozzá az egészhez én is, ha nem így lett volna, potenciálisan hozzá se megyek, ha ez a fajta érzelmi távolságtartás másban is kiütközik. Nektek most már mindegy, jól mondják a korábbiak, ha nem akar, kényszeríteni felesleges, mert csak neked lesz rosszabb. Amúgy egyetértek a 3. válaszolóval, igenis a felesége és születendő gyereke mellett lenne a helye egy férfinak ilyen szituációban. Ha haldokló beteg lenne a párja, akkor se menne be hozzá elbúcsúzni, mert neki "kellemetlen" és nem mindenkinek való ez a dolog? Hagyjuk már. A nőnek azért jelentősen rosszabb érzés egy szülés, lássuk be, a férjnek csak a kezét kéne fognia, ha ez is fáj neki, akkor gratulálok a választásotokhoz.
2020. okt. 3. 10:10
 24/137 anonim ***** válasza:
36%

Az én férjem se akarja, de befog jönni. Igen, én a sárkány feleség kényszerítem. Unatkozni garantáltan nem fog, majd mondom neki, hogy mikor masszírozzon, fogja a kezem, adjon vizet, énekeljen skót himnuszt, vagy csináljon bármit, amire szükségem van, amikor világra hozom a gyermekünket. Anyámmal nem jó a kapcsolatom, támogatásra közeli hozzátartozótól van szükségem nem egy idegentől, így ez a kérdés nálunk nem opcionális.

Megjegyzem az ég világon semmi kedvem nincs se a terhességhez, se a szüléshez, de végig csinálom, mert közös családot szeretnénk. Ennyi áldozat tőle is elvárható.

2020. okt. 3. 10:10
 25/137 anonim ***** válasza:
62%

Az a baj, hogy itt sokan női fejjel gondolkoznak, és azt hiszik, hogy a férfiaknak a világ legcsodásabb élménye a szülés. Holott fenéket, maximum a gyerek megérkezése. A férfiak máshogy vannak bekötve. Néhányan szintén rákészülnek és őszintén nagyon odáig vannak érte (ez messze kisebbség), a többieknek meg kötelező tartozéka a gyerekvállalásnak. Maximum bólogatójánosként asszisztálnak a hormongőzös asszony agymenéseihez.

Meg persze vannak, akiket öt lóval nem tudsz odavontatni. Nem is érdemes, mert csak kellemetlen lesz az élmény... Lásd 22. komment.

2020. okt. 3. 10:18
 26/137 anonim ***** válasza:
72%
Régen nem volt lehetőség arra, hogy bárki is bent legyen az anyukával, mégsem lett belőle trauma. Sőt, most a vírus helyzet miatt sok helyen amúgy sem lehet bent senki. És akkor összedől a világ? Amikor én szültem, bent volt az apuka, de nem én erőltettem, ő akarta. Ha nem szeretett volna, megértettem volna. De sok olyan esetről hallottam, olvastam, hogy rosszul lett az apuka közben, jóformán ő vele kellett foglalkozni, nem az anyukával. Szóval, igen nem mindenki bírja ezt, s aki evvel tisztában van, jogosan nem szeretne bent lenni. Én sem örültem volna neki, míg én ott szenvedek, közben a páromat kell felkaparni a földről. Inkább akkor ne is legyen bent, ha nem képes mellettem állni.
2020. okt. 3. 10:21
 27/137 anonim ***** válasza:
88%

19

Mert az jobb,ha közben kiájul és azon kívül,hogy te kínlódsz meg veled foglalkoznak,még őt is mossák fel a padlóról..

A férjem rendőr. Mindent látott már munkája során. Halott gyerek,soknapos hulla,.etc. Bírja. De mikor vetéltem és iszonyat fájdalmaim voltak, nagyon rosszul viselte. Egyértelmű volt,hogy nem akar jönni majd velem,őszintén szólva én sem akartam volna. Végül császár maradt és nem is jöhetett volna. De..műtét utàn gondozott, segített fürdeni, pelenkáz, házimunkában segít és mellettem áll bármiben. Rajongásig szereti a fiát és engem is még jobban,mint eddig. Nem ezen múlik,hogy valaki jó apa és jó társ.

2020. okt. 3. 10:24
 28/137 anonim ***** válasza:
33%
De ha a férfiak még annyit sem bírnak, hogy üljenek a feleségük fejénél szülés közben, akkora nők hogy a tökömben bírják ki az egészet fájdalommal, kiszolgáltatottság-érzéssel, szakadással és mindennel együtt?
2020. okt. 3. 10:27
 29/137 anonim ***** válasza:
43%

Ha a férjem haldokló rákos beteg lenne és összeszarná magát, meg csövek lógnának belőle és fájdalmai lennének, mondhatnám, hogy nem megyek be hozzá az utolsó napjaiban, mert én nem bírom az ilyesmit és majd rosszul leszek?

Valaki írta, hogy anno a férfiak háborúztak, állatokat nyúztak ésatöbbi. Hát nem abszurd tényleg, hogy a mai modern körülmények között egy székre nem bírnak leülni a felelségük mellé és megemberelni magukat?

2020. okt. 3. 10:29
 30/137 anonim ***** válasza:
75%

29

Ne hasonlítsd már a kettőt.. optimális esetben az egyik pár óra és egy csoda a vége,a másik meg haldoklás..

Szülni sem kötelező ha ekkora a hiszti mellé..

2020. okt. 3. 10:36
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!