Mit tegyek, ha a férjem nem akar bent lenni a szülésen?

Én arra lennék kíváncsi, hogy akik itt hisztiznek, hogy márpedig az én férjem bent lesz, mert nekem szükségem van a támogatására, és slussz, egyedül márpedig nem szülök, azok mit csinálnak, ha a Covid miatt nem mehet be apuka, ha akar, ha nem? Mert akik mostanában szülnek, még nem tudhatták fogantatáskor, hogy ez lesz. Visszafordultok a kórház kapujából, hogy akkor ti se mentek be, mert nem ez volt a terv?😂
Hogy ne legyen teljesen off, szerintem ne tegyél semmit, csak fogadd el. Tény,hogy orvosi szempontból elég, ha az anya bent van. Ha az érzelmi vonalat nézzük, akkor aki annyira elképzelhetetlennek tartja, hogy a férje nélkül szüljön, az tisztázza a párjával még a fogantatás előtt. Aki pedig biztosra akar menni, az jobban jár, ha nem is tervez terhességet, mert bármikor beüthet egy COVID, vagy bármi. Igen, ma, a 21.században is előfordulhat, hogy apuka nélkül kell egy nőnek megszülni a gyereket. Legrosszabb esetben, az is megtörténhet, hogy otthon/taxiban/autópályán stb.születik. A modern világban az emberek többsége hozzászokott, hogy minden úgy van, ahogy ő akarja. Hát,nem.

Aki annyira el van telve magától, hogy milyen überfaca csaj azért, mert ő is kibírja, pedig neki fáj, meg ő sem bírja a vért meg a tűt, meg egyáltalán... annak ugye az is megvan, hogy a nőazért "bírja ki" a szülést, mert a terhesség hosszú hónapjai alatt többek között erre IS felkészül a szervezete, olyan hormonok termelődnek, amik ezt lehetővé teszik. Értelemszerűen a férfiakban ezek a biológiai, hormonális változások nem lépnek fel, ezért nem képesek ugyanúgy átélni/érezni a szülés folyamatát mint a nők. Van, aki ezt le tudja küzdeni, van aki nem. Egész egyszerűen másképpen vagyunk összerakva. Pont ezért nem lehet és nem is szabad kötelezővé tenni, a másikat kifejezetten megzsarolni pedig egyenesen undorító.
3 gyereket szültem, kettőt egyedül, egyet apával. Semmi különbség nem volt igazából, amikor ott volt, azt sem vettem észre, marhára nem azzal voltam elfoglalva. Az első kettőnél többek között azért nem volt ott, mert egyrészt az elsőnél még nem is lehetett volna apás szülés, valamint mindkét esetben éppen kb. 200 km-re volt tőlünk a szülés megindulásakor (nem, nem ért volna oda, mert villámszüléseim voltak, 1,5 órán belül volt meg mindkettő).
A harmadiknál meg ha éppen nem akart volna bejönni, akkor meg a folyosón várt volna, nem meccset nézve otthon hereverézett volna. Lecsót nem tudok főzni, mert utálom, ezért nem is hagytam a fagyasztóban, de ha azt akart volna enni, akkor megfőzte volna magának, MIUTÁN hazament a kórházból a szülés után. A kedves rosszindulatú hozzászólónak nyilván elég pocsék élete lehet a fotelban döglő, életképtelen pasija mellett, akit csak zsarolással tud rávenni bármire is. Na, ez a gáz!

Oké, 10, akkor beszéljünk arról, milyen nő az, aki azt akarja, hogy ha ő szenved, szenvedjen a férje is...
Nekem eszembe nem jutott volna kényszeríteni. Én úgy gondolom, a sorrend, hogy dönt a nő, szeretne-e bárkit maga mellett, majd az illető eldönti, vállalja-e. Ez nem az a kérdés, ahol durcinak, zsarolásnak helye van, mert ez még akkor is megviselheti a párt, ha teljes az egyetértés.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!