Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a férjem nem...

Mit tegyek, ha a férjem nem akar bent lenni a szülésen?

Figyelt kérdés
2020. okt. 3. 09:06
 121/137 anonim ***** válasza:
22%
Hogy itt mekkora hősnők vannak. Higyjétek el az ég világon SENKIT NEM ÉRDEKEL, hogy ti boldogan szültetek egyedül, vagy anyátokkal. A kérdezőnek viszont szüksége lenne a férjére, ő NEM attól boldog, és nyugodt, hogy az apuka kint várakozik, hanem attól, hogy bent fogja a kezét. Különben nem itt tenné fel kérdésként. És ezt megtagadni taplosag, mivel a szülő nő van kiszolgáltatott helyzetben, hozzá kell idomulni. A beteg feltevésekre, miszerint bemennék-e meddővé tételre, természetesen bemennék, ha lenne rá lehetőség és a férjemnek ez fontos lenne. Ezt úgy mondom, hogy többek között egy eü diplomám is van, amiben sose dolgoztam, mert sajnos későn esett le, hogy nem tudom megszokni a vér látványát. A műtéteken azonban takarnak, én pedig igyekeznék nem oda nézni. De ha szüksége lenne rám, az én jelenlétemre, alap, hogy ott lennék.
2020. okt. 4. 10:14
 122/137 anonim ***** válasza:
85%

121:

"A beteg feltevésekre,..."

Semmivel sem betegebbek, mint az, hogy valaki elválással fenyegeti a férjét, ha nem megy be a szülésre.

2020. okt. 4. 10:21
 123/137 anonim ***** válasza:
15%
Én nem fenyegettem elválással, mert ilyen emberhez hozzá se mennék. Mondjuk én a "jóban rosszban" fogalmát az esküvőnk előtt tisztáztam, az igaz.
2020. okt. 4. 10:25
 124/137 anonim ***** válasza:
78%
#121 de ezt a ferj nem akarja. Marpedig a szulesnel valo jelenlet nem a haldoklo no utolso kivansaga, amit illik teljesiteni.
2020. okt. 4. 10:29
 125/137 anonim ***** válasza:
82%

Én meg azt tartom szaralaknak, aki ilyen undorító "módszerekkel" próbálja kizsarolni a férjéből az apás szülést, mint hogy ha nem megy, akkor rohan elválni. Miféle ember zsarolja ilyen aljas módon az állítólagos szerelmét?! Az életben nem minden van úgy, ahogy mi akarjuk és ezt is meg kell tanulni elfogadni, pontosan ugyanúgy meg lehet közelíteni a kedves feleség oldaláról is, hogyha szeretem a másikat, akkor nem akarok foggal-körömmel ráerőszakolni valamit, amit ő nem akar, csak mert nekem attól jobb. Na és hogy neki ez kicsit sem jó? Jaa tudom, az kutyát se érdekli, mert hát ha én szenvedek, szenvedjen ő is ugyebár, úgy látszik errefelé a dögöljön meg a szomszéd tehene a módi.

Az meg, hogy személyeskedve némelyek ügyesen megállapították, hogy az apás szülés egyenlő tökéletes, minta férj, apa, míg a nem apás szülés esetében a férfi egy utolsó szarházi, aki nem mellesleg életképtelen is, akit ki kell szolgálni.... Hat no komment, ez a ti értelmiségi szinteteket tükrözi hűen, hogy vadidegen férfiakról így beszéltek. 👏

Úgy csináltok, mintha a szülő nő élete múlna azon, hogy a férje bent legyen a szobában és ne a szoba előtt várjon. Nem egy haldoklóról beszélünk, akinek utolsó kívánsága, hogy a férjével lehessen még egy kicsit, hanem egy szülésről, amit nem mellesleg a nő maga is önként vállalt és pontosan tisztában volt benne, hogy ezt nem fogja tudni senkire sem áttolni.

Mondjuk én úgy kivágnám azt a nőt, aki első percben közli, hogy csak akkor hajlandó hozzám jönni feleségül, ha minden úgy lesz ahogy ő akarja, különben megfenyeget, hogy elválik, hogy öröm lett volna nézni. Az ilyen vegyen magának Ken babát, azzal aztán azt csinál, amit akar, de normális emberek között nem úgy működik a dolog, hogy mindent amit a kis számon kiejtek úgy kell legyen és a másik 110%-ig alkalmazkodjon, le sem szarva, hogy egyenként ő mit akar. Na nem.

Azt meg se említsük, hogy az emberek változnak és simán lehet, hogy mire odajuttok, hogy szülés, a férj meggondolja magát, mert rájön, neki ez mégsem fog menni. Na akkor mi van? Ja tudom, rohansz válni. 🤦🏼

2020. okt. 4. 10:36
 126/137 anonim ***** válasza:
78%

Mondjuk én a "jóban rosszban" fogalmát az esküvőnk előtt tisztáztam, az igaz.

😀😀 jó akkor te már az esküvő előtt leosztottad a lapokat, hogy tudja mire készüljön. Nagyon kemény vagy hallod😀 Minden kommentedből árad a "majdéneldöntöm te meg azt csinálod."

Van annak egyfajta bája, mikor az ilyen nő veszi a szájára mások házasságát.

2020. okt. 4. 10:39
 127/137 anonim ***** válasza:
82%
123: Gondolom, amikor összejöttél valakivel, az első randin avval nyitottál: "Egy fontos kérdés: Ha gyerekünk lesz és szülök, bejössz mellém?" :D
2020. okt. 4. 10:40
 128/137 anonim ***** válasza:
82%
Nem tudom milyen elmebeteg fejében funkcionál a jóban-rosszban fogadalom zsarolási alapként arra, hogy minden úgy legyen, ahogy ÉN akarom, de a jó isten mentsen meg mindenkit az ilyesfajta módon gondolkodó zsarnokoktól. A jóban-rosszban nem azt jelenti, hogy mindig, minden körülmények között csak az egyik oldal akaratát kell szolgálni, a másik is érző, emberi lény és te is pont ugyanúgy felfoghatnád, hogy akarata ellenére belekényszeríteni egy ilyen helyzetbe, akár kisebb fajta traumát is okozhat számára és ha tényleg társa vagy, akkor nem elfogadod, hogy ezt az egy adott dolgot nem szeretné és kész. Majd másik 1000 dologban meg szó nélkül számíthatsz rá. Ne csináljunk úgy, mintha mindenki érzelemmentes robot lenne, akinek kötelessége mindig, minden körülmények között a másik fél kedvére tenni!
2020. okt. 4. 10:42
 129/137 anonim ***** válasza:
18%

Egyrészt, én eddig hozzá se szóltam ehhez.

Másrészt igen, az esküvő előtt csak 1. randi volt, a másodikon házasodtunk. Na további jó szórakozást nektek.

2020. okt. 4. 10:46
 130/137 anonim ***** válasza:
88%

"És ezt megtagadni taplosag"

Szerintem meg alanyi jogon elvárni és a másikra ráerőszakolni a taplóság.

"mivel a szülő nő van kiszolgáltatott helyzetben, hozzá kell idomulni"

Idomulni?? Állatokról beszélünk vagy mi a franc? És talán a férj tehet arról, hogy a nő "kiszolgáltatott" helyzetben van? Tényleg mintha egyesek a férfiakon akarnák leverni azt, hogy a nők szülnek. Senki nem tartott fegyvert a nő fejéhez, hogy márpedig szülj gyereket, ha ekkora tragédiát meg hisztit csinál belőle, akkor nem kellett volna bevállalni.

2020. okt. 4. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!