Mit tegyek, ha a férjem nem akar bent lenni a szülésen?
107:
Nem is tudtam, hogy egy férfinak vannak petevezetékei.
107 - viccen kívül, ha a férjem megkérne, hogy bent legyek vele ilyenkor, én bizony ott lennék és fognám a kezét. Ahogyan az is alap, hogy a szülésnél bent legyen.
Amúgy nem tudom, milyen traumától akarjátok megkímélni a férfiakat, egy természetes, komplikációmentes szülés annyira nem nagy trauma szerintem. Nekem sem volt az, aki szültem, a férjem is úgy nyilatkozott, hogy azon túl, hogy látta megszületni a kislányunkat, ami nyilvánvalóan érzelmileg egy csodás élmény, maga a szülés nem volt egy nagy szám. Persze nem kell premier plánban nézni, az összes vérrel meg kakával meg eltorzult gáttal meg mindennel együtt, de nem is az a cél ilyenkor, hogy a férfi ezt a részét lássa (a szülő nő sem nézi magát tükörből ilyenkor), hanem hogy támogassa a feleségét/párját ebben az erősen felfokozott érzelmi állapotban, jelen legyen mindkettejük életét jelentősen meghatározó pillanatban. Szerintem ennyit igazán megtehet. Mert oké, nem akarja szenvedni látni a feleségét, ezt elfogadom. De ha nincs bent, akkor attól jobb lesz szerinte? Ilyen ovis szintű, ha nem látom, akkor nem is fáj neki elmélet mentén megy a dolog?
Illetve aki a Coviddal jön: a szülő nőnek alanyi joga, hogy bent legyen mellette egy általa választott támogató felnőtt, most a második hullámban minden kórházat elvileg köteleztek arra, hogy ezt engedjék. Legalábbis a Cilike így nyilatkozott. Ha nekem fontos, hogy a férjemmel együtt szüljek, akkor tájékozódok előre a választott kórházamban, hogy betartják-e ezt a szabályt vagy sem, ha nem, akkor megyek olyan helyre szülni, ahol ott lehet velem.
Kérdező: nyilván ha kerek-perec kijelenti, hogy márpedig ő nem akar bent lenni, akkor kényszeríteni nem szabad, de mondjuk lehet, hogy ha elmegy veled szülésfelkészítőre, hogy tudja, mire számíthat, akkor kevésbé él majd a fejében valami traumatikus misztikumként és akkor talán nyitottabb lesz rá, hogy legalább a vajúdás alatt bent legyen veled, aztán ha úgy érzi, akkor kimegy a kitolásnál, az egyébként is egy rövidebb időszak. Ez esetleg még egy élhető kompromisszum lehet. Beszéljétek át, nyitott-e valami hasonlóra. Ha nem, akkor érdeklődj körbe ismerősi körben, családnál, ha van olyan valaki, akiben megbízol, ha nincs ilyen közeli személy, akkor egy dúla még jó választás lehet, vagy netalán egy fogadott szülésznő tudna még sokat segíteni.
#115 te sem tudsz mást csak 100 oldalon át azt ismételgetni, hogy aki nem megy be apás szulesre az az élet más területén is beint, nem lehet ra számitani,meg egy életképtelen car alak.
Na most nem tudom milyen alapon szólsz meg mást, hogy mit ismételget, mikor te meg a saját baromságodat ismételgeted, aminek köze nincs a valósághoz csak nettó személyeskedés.
De jó, ha neked úgy konnyebb, hogy azért zsarolod meg a férjed mert akkor így bezzeg veled marad meg támogat ám legyen.
Az én férjem igy is ugy is támogat mindenben ahogy eddig, nincs szukség se zsarolásra, se semmire. Sajnálom ha neked ez frusztraló. Szaladj készítsd az ostort a következő elvárásaidra, hogy tuti tudja hol a helye.
Szánalmas vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!