Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Szerinted ez így tisztességes?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerinted ez így tisztességes?

Figyelt kérdés
Online társkeresés csodálatos világában a leányzóval kilátásba helyeztünk egy személyes találkozót, viszont közben sajnos picit megfáztam, így közös megegyezés alapján elhalasztottuk, illetve eleve az volt a koncepció hogy emiatt későbbre tesszük szal nem volt fix időpont. Ma(az ez után következő harmadik napon) mikor pontosítani szerettem volna a talival kapcsolatban a nő közölte hogy ő közben megismerkedett és találkozott egy másik sráccal és tárgytalan a randink, mert alakulnak a dolgok"" a másik sráccal akit 2 napja ismer. Most nyugtassatok vagy cáfoljatok meg hogy ez csak szerintem nem normális?? Hogy konkrétan 2 (kettő) napot nem bír ki a csaj, hogy annyi lojalitást tanusítson egy ember felé amennyi nyomokban még tán egy mogyoróvajban is van.. közben meg altat hogy ha jobban vagy talizunk"" gyógyulgass"" mosolygós, aranyos smiley közben meg megy a másik fószerhez, hát gyomrom felfordul, közben szerinte meg ez abszolut korrekt, mert amúgy is mindenki ezt csinálja az online társkeresésben""

2024. jún. 3. 16:12
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/113 anonim ***** válasza:
79%

"A társadalom szelete szerint, jelen esetben a gyakori kérdés közönsége: Ha valaki valamit megígér, nem köteles betartani, ha nem tartja be számonkérni nincs jogod."

Pontosan, ha valaki meggondolja magát veled kapcsolatvan, akkor azt KUTYA KÖTELESSÉGED elfogadni.

"Párhuzamosan annyi emberrel ismerkedsz amennyihez kedved van."

Igen, ezt hívják online datingnek.

"Akiről nem tudod kicsoda, nem találkoztál még vele neki ígérhetsz de vele szemben kötelezettségeid nincsenek."

Magam sem mondhattam volna jobban.

Egyéb kérdés?

2024. jún. 3. 17:53
 52/113 anonim ***** válasza:
72%

Jó reggelt, így működik az összes online társkereső.

Használjuk picit az kis agyunkat: Szerinted mire kondicionálja az embert egy olyan app, ahol napi 100 embert nézeget végig potenciális partnerként? Szerinted tényleg ez lesz a "hűséges ismerkedés" fellegvára? Nem. Lehet azon filózni, hogy ez most rossz vagy sem, mindkettő mellett tudnék érvelni, de ez most lényegtelen. Ezek a társkeresők nagyon kötetlen platformok, nagyon kevesen olyanok, akik egyszerre egy emberrel beszélgetnek.

> Ha valaki valamit megígér, nem köteles betartani, ha nem tartja be számonkérni nincs jogod.

Barátom fordítva ülsz a lovon. Senki sem tartozik neked az idejével, akármit ígért. Bárkinek bármikor joga van meggondolnia magát. Lehet ezen puffogni, de semmi értelme. Minden jogod megvan számonkérni, ahogy teszed most is, de semmi értelme, csak szánalmasan nézel ki miatta.

> Párhuzamosan annyi emberrel ismerkedsz amennyihez kedved van. Ildomos összehasonlítani kvázi versenyeztetni őket.

Ez van, ezt kell szeretni (lásd: feljebb). Ha nem tetszik, ne járj ilyen platformokra, sok-sok lány nem használja a Tindert és társait.

> Akiről nem tudod kicsoda, nem találkoztál még vele neki ígérhetsz de vele szemben kötelezettségeid nincsenek.

Az online társkeresők kontextusában nem. Nagyon fekete-fehéren látod a dolgokat. Nyilván nem vagy tisztában a Tinderkultúrával. De akkor már ne neked álljon légyszíves feljebb, amikor mások szembesítenek a tényekkel istenem...

> Azzal hogy nem nyelem be az elvtelenséget és részemről maximálisan tisztességre törekszem és azt is várom el, ezzel gyakorlatilag ki is szorúltam a társadalom perifériájára ahol szembe jövők azt mondják hülye vagy,

Szerinted elvtelenség. Szerinted tisztességtelen. Minden jogod megvan így érezni. De el kell fogadnod, hogy mások nem úgy gondolkodnak, ahogy te, és egy olyan térbe léptél, ahol ezek a "mások" túlnyomó többségben vannak. Ha vendégségbe megyek, én is igazodom a helyi szokásokhoz, és nem puffogok, ha nem tetszik valami. Max nem megyek többet oda.

> milyen hűség? Milyen elvek? Hogy várhatod el hogy valaki tartsa magát ahhoz amit megígért?

Miért akarod másokra kényszeríteni a saját értékrended? Milyen alapon döntöd TE el, hogy mi etikus?

> Igazából ez a kis diskurzus referencia anyaggá vált hogy miért nézem le az emberek többségét:'D

Nyugi, ez kölcsönös:D

> nekem elveim vannak, értékrendem igazából ebben csak megerősödött most a hitem, hiba volt részemről hogy visszaigazolást vártam tőletek, hisz a való életben is ugyanez köszön vissza, hogy az emberek tisztességtelenek.

A náciknak is voltak elveik. Kérdem én mégegyszer. Mi a francért a te értékrended a szent és sérthetetlen?

Puszi.

2024. jún. 3. 17:54
 53/113 anonim ***** válasza:
77%
Ember... Meggondolta magát. Fogd már fel, hogy van ilyen. Egyáltalán nem tartozik neked semmivel, max annyival, hogy ezt kulturáltan közölje veled. Ezt meg is tette. Pont. Kész. Vége.
2024. jún. 3. 17:57
 54/113 A kérdező kommentje:

#51 nincs egyéb kérdésem, már ragyogóan körvonalazódott milyen ember vagy, bár kicsit nehéz elképzelni hogyha például neked hazudnak, vagy megszegi valaki az ígéretét akkor empatikus mosollyal az arcodon konstatálod hogy ezt mind jogi, mind erkölcsi szinten valid és nem kezdesz el szentségelni hogy miért kamuztak, vagy csesztek ki veled hiszen ha ezt kifogásolnád akkor azt ítélnéd el amit te magad is képviselsz. Ez egyébként egy visszaköszönő mintázat hogy ha az adott személy követi el akkor belefér, ha az adott személlyel követik el akkor pedig fel van háborodva.

53 az hogy kifogásolom, nem értek vele egyet, nem jelenti automatikusan hogy nem fogadom el, tehát én nem terveztem ezzel Brüsszelig menni, meg emberi jogok bíróságára.

52 nincs affinitásom mindenre reagálni, vannak metszéspontok a nézeteibkben de például azt esélytelen hogy elfogadjam hogy ha valahol vendégeskedsz"" akkor szó nélkül be kell nyelni mindent szóval ha a vendéglátóim maguk alá kuláznak az asztalnál akkor primitív nyomorékok és nem fogok pêkdát venni róluk vagy az ő játékszabályaik szerint játszani, lehet nem volt szerencsés oda menni azt aláírom de szerintem az erkölcs mint olyan egyetemes szóval nem oldódik fel helyenként a viszonyok függvényében.

Nem szeretném senkire se ráerőltetni az értékrendem ellenben a erkölcsi minimumot igen(!) és azért kicsit abszurdnak érzem hogy a náci eszmét és kb a keresztényi alapelveket lásd amit már korábban is említettem: úgy viselkedj másokkal ahogy te is elvárod tőlük""egy szinten kezeljük, náci ideológia és erkölcsi alapelvek nem egy kategória de az elvtelenségnek amúgy sem adnak létjogosultságot a rossz elvek.

2024. jún. 3. 18:56
 55/113 anonim ***** válasza:
23%

Nem tudom, hány éves vagy, de az etikáról úgy beszélsz, mint egy begyepesedett 60as faszi.

Nem tudok mit mondani. Hosszú és nehéz életed lesz a modern világban, ha ilyen szinten felháborítanak a másokban megtalálható erkölcsi különbségek.

2024. jún. 3. 19:03
 56/113 anonim ***** válasza:
62%
Kérdező kezeltesd magad, hidd el megéri.
2024. jún. 3. 19:05
 57/113 A kérdező kommentje:

Oh szóval az etika boomer, idejét múlt gondolkozásmód.

Nehéz életem lesz, ezzel messzemenőkig egyetértek.

2024. jún. 3. 19:07
 58/113 anonim ***** válasza:
72%

Az etika pusztán a filozófia egy ága, ahogy te gondolkodsz, az vall boomer, idejét múlt gondolkozásmódra:D

De csak hogy értsd: nem azzal van baj, hogy te mit gondolsz normálisnak, hanem hogy ennyire szűk látókörű vagy, nulla kritikus gondolkodással vagy empátiával más nézőpontok iránt.

2024. jún. 3. 19:10
 59/113 A kérdező kommentje:
56 vizsgáltak/kezeltek pszichiátrián,főorvos szakvélemény nyilatkozata szerint a depressziótól eltekintve mentálisan egészséges vagyok, szóval lehet ezzel dobálózni, kíváncsi lennék veled mire jutnának
2024. jún. 3. 19:13
 60/113 A kérdező kommentje:
58 elmondom Én mivel van a baj, azzal hogy van egy viselkedés forma ami 10ből 10 embernek rosszul esik, 100ból 100nak mégis 95 csinálja, de ha vele szemben követik el ő is meg van borulva amikor meg valaki nem tetszését fejezi ki ezzel kapcsolatban akkor meg álszent képmutató módon még pártolja is de ez nyilván nem te vagy mert ha valaki megszegi az ígértét amit neked tett akkor empatikusan magadhoz öleled
2024. jún. 3. 19:23
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!