Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Lehet a párkeresési sikertelen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet a párkeresési sikertelenség miatt ilyen alacsony a születésszám?

Figyelt kérdés
Most olvastam egy cikket arról hogy 2024-ben magyarországon 1.38 volt a termékenységi ráta. A politikusok ezt pénzel akarják megoldani de látszólag nem működik. Arra nem is gondolnak hogy esetleg azért lehet mert vagy nagyon sok szingli van, vagy ha valakinek van is kapcsolata az nem valami erős? Az USA-ban 2023-ban a fiatal férfiak 63%-a volt szingli és ez szerintem itt sincs másképp. Én úgy gondolom hogy azok a gyerekek akik 2010 körül voltak 12-16 évesek és pont akkoriban kezdtek érdeklődni a másik nem iránt, most léptek abba a korba hogy szülők legyenek. A tindert és az instagramot is 2010 körül dobták piacra amiknek köszönhetően az ismerkedés az online térbe ment át. Ez viszont a legtöbb embernek nem működik és így nem csoda ennyi szingli van és ilyen kevés gyerek születik. A megoldás szerintem az lehetne hogy ösztönözni kéne a való életbe lévő ismerkedést, illetve már gyerekkorba külön tanórát szánni az ismerkedés és együttélés tudományára.
ma 06:54
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
78%
Nekem erzelmileg es testileg is nagyon kielegito kapcsolatom van evek ota, megsem szeretnenk gyereket. Baromira nem ezen mulik. Szr, gyenge kapcsolatokba is rengeteg gyerek szuletik.
ma 07:03
 2/28 anonim ***** válasza:
9%
A politikusi pénzzel való gyártási kedv csak egy-egy társadalmi szegmensben menő. A többiek tudják, hogy rengeteg, nagyon sok a használt nő/férfi, így nem akarnak egy félig meddig mentálisan sérült egyeddel kapcsolódni, csak azért, hogy egy fékevesztett politikai akaratot teljesítsen.
ma 07:03
 3/28 anonim ***** válasza:
78%

Nem, nem azért szorult vissza születési ráta, mert sok a szingli!

Azért szorult vissza, mert az emberek örülnek, ha jómagukat eltartják, és kihúzzák hónap végéig! Erre szerinted érdemes szülni ide?

ma 07:15
 4/28 A kérdező kommentje:

Az oké hogy szar az ország de akkor magyarázd meg hogy nyugaton is miért ilyen alacsony a születésszám.

ma 07:19
 5/28 anonim ***** válasza:
50%
Igen. A legtöbb nő azért nem vállal mert nincs megfelelő férfi hozzá.
ma 07:20
 6/28 anonim ***** válasza:
73%
Azért ilyen alacsony mert rengeteg nő a háta közepére se kívánja hogy majd egyedülálló anya legyen mert a párja lelép,vagy épp kizsigerelődjön 35eves korára mert annyira nem kap segítséget a gyerek melle a gyerek apjatol, hogy saját pihenésére nem tud időt szakitani
ma 07:20
 7/28 Noren1989 ***** válasza:
62%

#3assal kell egyetértsek.

Nyugatot meg ne keverd bele, Kérdező. De, ha nagyon akarod: elöregedő jóléti (xd) tàrsadalmak vannak arrafele, elméletileg. És nem mindenki csinàl 50évesen gyereket. Màsfelől rokonsàg személyesen tapasztalja, h pl a magyarokkal külföldön nem keverednek annnyira szívesen. Ez màs, szàmukra idegen nemzettel is így van.

ma 07:29
 8/28 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem inkább az alacsony fizetések, magas ingatlan árak..

Én pl azért nem akarok gyereket, mert sok dologról le kellene mondani (akváriumok, rc autók, stb drága hobbik), és tuti velünk lakna a gyerek életünk végéig, mert a mostani árak mellett se lehet saját ingatlant venni...18+ év múlva csak szarabb lesz a helyzet.

Harmadik ok meg a szingli szülő léttől való félelem; ha együtt maradunk is le kellene mondani a drága hobbijainkról, de ha külön válunk akkor meg lehetne 2-3 munkahelyen dolgozni hogy eltartsa a gyereket akinél maradni fog.

ma 07:33
 9/28 anonim ***** válasza:
65%
Külföldön is drága minden, lehet a kaja kb ugyanannyi mint itt, de az albérlet + szolgáltatások drágábbak. Ott is kb csak az a réteg él jól, akik orvosok, mérnökök, IT-sek, stb.
ma 07:46
 10/28 anonim ***** válasza:
45%

Szerintem az alacsony fizetésnek nincs köze az alacsony születésszámhoz, lásd India, Afrikai országokban milyen magas a születésszám, illetve Magyarországon is a szegényebb rétegben sokkal több gyerek születik, mint a középosztályban.

Inkább úgy látom, hogy az emberek többségének más céljai vannak, mint a családalapítás, lásd már nők is tudnak karriert építeni (ellenben 50 éve szinte elképzelhetetlen volt), mindenki szereti a drága dolgokat, mint nyaralás, új autó, új mobil, ami elveszi a fókuszt, nem lehetsz "gazdag" úgy, hogy huszonévesen gyereket vállalsz.

Fentiek miatt sokan csak 30, 40 év felett kapcsolnak, hogy már mindent elértek, megvan az anyagi biztonság, jöhet a gyerek, csak ugye 40 év felett már sokan nem tudnak avagy nagyon nehezen esnek teherbe, így jellemzően 1 gyerek jön össze.

ma 07:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!