Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Szellemet látna a kisfiam?

Szellemet látna a kisfiam?

Figyelt kérdés

Kisfiam két és fél éves, azt vettük észre hogy fél bemenni a szobájába egyedül. Két hónapja sírva, visítva szaladt ki a konyhába hozzám, hogy bent van egy néni a szobájába. Még nem beszél tisztán, de jól megérteti magát. Az ölembe vettem és bementünk a szobába, megkérdeztem hol van a néni mire a sarokba mutatott és gyorsan bedugta a fejét a nyakamhoz. Kérdeztem, hogy mit csinált a néni erre a fejére ütött és mondta így csinált.

Nagyon megijedtem! Igazából nem tudom mire vélni, mert a meséket nagyon megválogatjuk, szellemekről nem halott (fel sem fogja szerintem hogy mi az)

2013. febr. 1. 19:08
 51/100 anonim ***** válasza:
100%
utolsó, azt ugye tudod, hogy a glóriás szentábrázolás a Bibliából származik, igaz? Azért ez nem akkora kunszt, mint a sarokban a saját fejét verő nagymama szelleme.
2013. febr. 4. 08:48
 52/100 anonim ***** válasza:
100%
Értem, szóval a szellemeknek fizikai megjelenésük is van, tehát látni őket, legalábbis nyitott 3-4 éves bölcs kisgyerekek, meg felvilágosult emberek látják őket. Ez azt jelenti, hogy a szellem fényt ver vissza, tehát valamilyen anyagból áll. Milyen anyagból? Szénalapúak, mint mi vagyunk? Miért úgy néznek ki, mint életükben? Ha anyagból állnak, miért nem mutathatóak ki, miért nem bizonyítható létezésük, miért nincs róluk videó, kép, stb.?
2013. febr. 4. 11:13
 53/100 anonim ***** válasza:
100%
én már picit unom, hogy ez a kérdés van legfellül a megválaszoltak között. nem e lehetne, hogy akiknek vannak nyitott csakrái azok becsukják. A többiek meg szimplán csöndben legyenek okosabbak, és haggyák rá a sok buta kitartott háziasszonyra ezt a hülyeséget...
2013. febr. 4. 12:04
 54/100 anonim ***** válasza:
72%
Nyomj a kis X-re és eltűnik.
2013. febr. 4. 12:45
 55/100 anonim válasza:
100%
Szerintem elképzelhető, hogy szellemet látott, mert már többen is írták, hogy a kisgyerekek kb. 6 éves korig érzik a szellem jelenlétét (hallják, látják, érzik stb.).Ha mégegyszer szól hogy látja a nénit akkor szerintem valami szelleműzőt ki kéne hívni, vagy elköltözni (anyagiaktól függően):)
2013. febr. 4. 13:40
 56/100 anonim ***** válasza:
100%

51 hol van ilyen a bibliában, kép vagy leírás?

52 pont azért mert nem anyagból vannak, hanem energiából.

Látod erről beszéltem korlátoltság alatt.

A scifi filmek világát éljük, de a te agyad még mindig csak annyira tud elvonatkoztatni hogy hát ha van is szellem, az biztos hogy anyagból van.

Volt a natgeon is ilyen szellem vadászós műsor, felrakták az összes érzékelőt meg ilyen olyan kamerákat az épületben.

Már akkor az elején tudtam volna nekik mondani, hogy azok a dolgok anyag mérésre és megjelenítésre valók, energiát azokkal nem fogna érzékelni, hát persze hogy nem találtak semmit.

2013. febr. 4. 13:54
 57/100 anonim ***** válasza:
100%

# 56

Ebből süt, hogy mennyire iskolázatlan vagy, valahol hallottál valami baromságot és most azt itt tényként állítod be a hozzád hasonló iskolázatlan szerencsétleneknek, akik elhiszik. Holott a valósága kert végébe sincs hozzád képest.

Na de akkor most egy kis történelem óra bibliai témában, hátha ad egy kis világosságot a kis buksi fejedbe:

1., fejezet: A Bibilia

A ma ismert újszövetséget az első nikaiai zsinat alkalmával válogatták össze. Ez előtt a "Biblia" nem létezett olyan formában, ahogy ma ismert. Különálló több száz különböző emberektől származó iratot ölelt fel, melyek sokszor ellentmondtak egymásnak, így fontos volt az egyház számára az egységesítés.

Nem is untatlak, lényeg a lényeg, itt szépen összepakolták az újszövetséget egységesen és kitiltották belőle az "oda nem illő" könyveket (ezek lettek az un. "apokrif" iratok, ahogy ma hívják őket, melyeket az egyház onnantól kezdve nem fogadott el).

2., Fejezet: A könyv

Ahogy azt biztosan tudod (bah, dehogy tudod...), a könyv nem "terem a polcon", hanem el kell készíteni. És bármilyen hihetetlen, réges régen, az első Bibliák idején (amikből egyébként a Codex Vaticanus a legrégebbi fennmaradt darab) a könyveket nem nyomtatták, hanem kézzel írták. Mi több, az átlag ember nem tudott sem írni sem olvasni. Sőt, a könyvnyomtatás elterjedéséig ( xvi, de inkább xvii század ) a lakosságnak csupán egy töredéke (a papság és az írnokok) tudtak csak írni és olvasni, senki más. Ha egy faluban a papon kívül más is tudott olvasni az már csodaszámba ment.

És a kézzel írott kódexek pedig Iniciálékkal és Miniatúrákkal voltak díszítve. Természetesen ábrázolták a szenteket is - és mi sem természetesebb glóriával a fejük körül!

Jogos a kérdés, hogy akkor az átlag ember honnan ismerte a bibliai történeket és honnan tudta, hogy milyen egy glória? Kérlek onnan, hogy elsétált minden vasárnap és ünnepnap a templomba, ahol a pap ismertette a Bibliát, a falon pedig láthatta a paraszt is a képeket, melyek ugyan olyanok voltak, mint a Bibliák díszítése.

Na kérlek, innen van a mindenki által közismert glória ábrázolás, Az elmúlt 1700-1800 év bőven elég volt arra, hogy mélyen beivódjon a köztudatba.

Na és most látod, ÍGY KELL megmagyarázni valamit. Nem olyan fellengzősen, gőgösen és alaptalanul, ahogy "ti felétek" szokás, hogy "vagy hiszed vagy nem, de úgy van, és ha nem hiszed de vagy a hülye aki csukott szemmel jár".

Nézz magadba és - ha tudod - próbáld értelmezni amit leírtam.

2013. febr. 4. 14:14
 58/100 anonim ***** válasza:
72%

És azok az emberek honnan szedték a glóriát anno?

Én tudom hogy mi az és miért van ott, csak kíváncsi vagyok hogy te mit tudsz így gyorsan fejből kitalálni rá :)

2013. febr. 4. 14:21
 59/100 anonim ***** válasza:
72%

Te most tényleg ilyen együgyű vagy vagy pedig játszod a hülyét?

A glória alapvetően a bibliai történetekből "isten fényét" szimbolizáló vakító fény képi megjelenítése.

Azt, hogy ki találta ki először, hogy ennek a 2 dimenziós képi ábrázolása miként nézzen ki azt senki nem fogja tudni megmondani neked (nyilván egy írnok valamikor az 1-2 században), sőt, azt sem, hogy kik vették át tőle. Csak azt, hogy az összes írás átvette az ábrázolást.

Amúgy megjegyzem, hogyha felteszel egy már önmagában is hülye kérdést, amit valaki megválaszol akkor nem bölcsebbnek, hanem még hülyébbnek nézel ki, ha ez után megkérdezed ugyan azt még egyszer csak más köntösben.

2013. febr. 4. 14:58
 60/100 anonim ***** válasza:
100%
Részben igazad van, ez szerinted csak szimbólum amivel a szenteket jelölik (mintha odaírnák a feje felé hogy ez egy szent), vagy tényleg az általad nevezett "Isten fényének" az ábrázolása?
2013. febr. 4. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!