Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisfiam 2,5 éves és minden...

Kisfiam 2,5 éves és minden este fél 9 és 9 közt megijjed valamitől. Létezik, hogy szellemet lát?

Figyelt kérdés
2011. jún. 25. 14:15
 1/8 anonim ***** válasza:
69%
Fektesd le 8-kor, akkor nem tud megijedni a 8.30-kor érkező szellemtől. Majdcsak megunja a szellem, hogy hozzátok járjon, ha nincs kit megijesszen.
2011. jún. 25. 14:24
 2/8 anonim ***** válasza:
0%

Ha te hiszel benne, akkor lehet... Én nem hiszem, hogy a gyerekek látnak olyan dolgokat, amiket más nem, tehát nem is hiszem, hogy a kisfiad szellemet látna.

Én inkább a valódi okot próbálnám kitalálni... esetleg az elalvástól fél????

2011. jún. 25. 14:25
 3/8 anonim ***** válasza:

Létezik olyan, hogy pavor nocturnus, éjszakai felriadás, mindig ugyanabban az időben felriad a gyerek. Úgy lehet kezelni, hogy ébren tartod a gyerkőcöt abban az időszakban, ezt két hétig megcsinálod, utána megszűnik.

[link]

2011. jún. 25. 14:32
 4/8 anonim ***** válasza:
85%

Az unokaöcsémmel pont ez volt ennyi idősen, az anyjáék meg hagyták ordítani.

Később mikor nagyobb lett elmondta, hogy fura lények jártak hozzá éjjelenként és ijesztgették.Nem tudta elmondani, hogy szellemek voltak-e vagy ufók, de sokáig jártak hozzá állítólag, még alsó tagozatos korában is.

Senki nem hitt neki csak én, aztán az anyjáék megismerkedtek egy ilyen spirituális dolgokkal foglalkozó házaspárral pés meghívták őket ebédre.

Állítólag a nő amikor belépett a lakásba rögtön érezte, hogy valami nem stimmel.Mindenféle eszközökkel méregették az egész lakást és kiderült, hogy igenis volt alapja a gyerek félelmeinek.

Most 19 éves és az anyjával él abban a lakásban.Ugyanaz a szobája, de ha teheti akkor nem alszik otthon, inkább barátnál, barátnőnél, nagyszülőknél stb.Ha otthon van is csak úgy tud elaludni, ha ég a lámpa vagy megy a tv.

Nem akarlak rémisztgetni, de próbáld meg kikérdezni a gyereket, hogy mitől ijedt meg és a válasza szerint cselekedj, mert maradandó nyomot hagyhat benne.

Szellemek igenis vannak, de nem mindenki érzékeli őket, viszont egy gyerek sokkal fogékonyabb az ilyen dolgokra!

2011. jún. 25. 21:06
 5/8 anonim ***** válasza:

Én nem hiszek a szellemekben, de ha a gyermek bármitől megijed meg kell nyugtatni.

A kisfiam is felijed minden nap éjfél körül, a férjem már nagyon haragszik rá, mindig mondja, hogy ne menjek be hozzá, majd csak leszokik róla. Ezen mindig összeveszünk, mert annyira sír szegényke, hogy lehetne nem megvigasztalni?! Ha rögtön bemegyek hozzá, viszonylag könnyen visszaalszik, ha várok, akkor órákat fent vagyunk.

2011. jún. 25. 23:00
 6/8 anonim ***** válasza:

Soha nem hagynám a kisfiam éjjel sírni.Most 2 éves és sokszor volt már hogy éjszaka felriadt és égtelen sírásab kezdett.Én mindig rögtön ugrottam.Egyszer sem jutott eszembe,hogy hagyom sírni.Milyen szülő az ilyen aki hadja sírni a gyereket, ha az pl rosszat álmodik vagy bármi.

Egyébként az én fiam is szokott néha szellemet látni,ez szinte teljesen biztos.De mivel én nem látom,így nem tudom 100%-ra mondani.Reggel mikor az ágyon ülünk a kisszobájába akkor fent az ajtó feletti sarokba szokott mindig figyelni és (még baba nyelven) de beszél a falhoz.Többször is megkérdeztem,hogy mit lát ott, és egyetlen egyszer mondta,hogy néni és mutatott a fel a sarokba.Sötétben még nem fordult elő,hogy észrevettem volna,hogy szellemet lát.Este ő ha megijed akkor az álmától, és legtöbbször még mikor berohanok hozzá, alszik,de közbe nagyon sír.

A másik ok nálunk az esti síros ébredésnek,a láz.Mindig este lesz beteg és akkor lázasodik be nagyon.

A kérdésre válaszolva, létezhet,hogy szellemet lát a kicsi.Ha lehet akkor ebbe az időpontba mondjuk legyetek másik szobába, vagy altasd hamarabb,úgy,hogy fél kilencre már aludjon.

2011. jún. 26. 15:41
 7/8 anonim ***** válasza:

A szellemekben van, aki hisz és van, aki nem.

Én amiben bizton hiszek, hogy a gyerekek még látnak olyan dolgokat, amiket mi már nem.

Nekem egyébként bátyám mutaott időnként hangosan kiabálva a falra, hogy "oguz-lámpa"!! Na már most anyu állítása szerint ott csak a hófehér fal volt...... Viszont igen csak elgondolkodtató, hogy ha lámpának nevezte el, akkor nyilván azért, mert valami fényeset látott.

2011. jún. 27. 18:10
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Elösször is én sem hagynám sose sírni.Tegnap is pont egy ilyen éjszaka volt.Most is megijjedt valamitől és egész éjszaka nyugtalanul aludt.Mikor néztem akkor erősen szorította a szemét össze.Mondtam neki,hogy nem kell és olyankor rámnézett és mosolygott.De a kis arcán látni lehetett a rémületet és megint sírás közben szorította erősen a nyakam.Próbálom megfejteni mi is lehet ez és figyelni arra ,hogy a bizonyos időben vagy aludjon vagy lekötni a figyelmét.

2011. júl. 5. 07:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!