Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Szellemet látna a kisfiam?

Szellemet látna a kisfiam?

Figyelt kérdés

Kisfiam két és fél éves, azt vettük észre hogy fél bemenni a szobájába egyedül. Két hónapja sírva, visítva szaladt ki a konyhába hozzám, hogy bent van egy néni a szobájába. Még nem beszél tisztán, de jól megérteti magát. Az ölembe vettem és bementünk a szobába, megkérdeztem hol van a néni mire a sarokba mutatott és gyorsan bedugta a fejét a nyakamhoz. Kérdeztem, hogy mit csinált a néni erre a fejére ütött és mondta így csinált.

Nagyon megijedtem! Igazából nem tudom mire vélni, mert a meséket nagyon megválogatjuk, szellemekről nem halott (fel sem fogja szerintem hogy mi az)

2013. febr. 1. 19:08
 31/100 anonim ***** válasza:
78%
idézgethetsz ilyeneket a bibliából de ezek az idézetek szerintem sokkal inkább vannak a szkeptikusok mellett, mint ellenük, elvégre pont arról szólnak, hogy akinek van a birtokában tudás, annak csak több lesz, ezek vagyunk mi szkeptikusok.... akinek pedig csukva a szeme a világra(ezek vagytok ti buta szellemekkel kommunikálók) azokhoz hiába beszélünk...
2013. febr. 2. 17:42
 32/100 anonim ***** válasza:
12%
Ezotériában jártas emberek intelligencia szintje sokkal magasabb, mint az átlagé. Hiába bizonygatunk nektek akármit is, képtelenek vagytok felfogni, talán agyi problémák is vannak ott. Minden szkeptikusnak ment a lepontozás.
2013. febr. 2. 19:11
 33/100 anonim ***** válasza:
73%

Jajj és az ezotéria ezzel a hatalmas intelligenciaszintű embereivel mit adott eddig a világnak? :)

Közlekedési járművek, számítógép, mosógép, hűtő, házak, fűtés, vízhálózat, világítás, telefon, televízió, óra, és a végtelenségig lehetne menni mind a tudománynak köszönhető. Ezotériának mit köszönhetek? Leveszik rólam a rontást, meg szerelmi kötést csinálnak, meg megtisztítják a fas*csakrámat, taps! Ha olyan nagy lenne az intelligencia szintjük az ezotériában jártas embereknek, akkor nem hinnének ezekben a baromságokban.

2013. febr. 2. 20:23
 34/100 anonim ***** válasza:
26%

Kedves szkeptikusok :)

Ha annyi eszetek lenne tudná a 30as hogy az a példa egy hasonlat akart lenni.

31es te még félreérted, kiforgatod a szavakat.

Mondjuk az az idézet csak részben kapcsolódik ide, mert az másról szólt, csak azt akartam vele mondani hogy aki vak,süket,befogja a szemét, annak olyan példát kell mondani hogy ő is megértse a saját szintjén, és ezt végig gondolva - magában lefuttatva, már megértheti mit akar mondani beszélő.

Egyébként vitánk azért meddő, mert ha ti nem is akarjátok megérteni vagy hinni akkor lezárjátok magatokat, evvel saját magatoktól veszitek el az esélyt hogy bizonyítékot kapjatok, saját magatokat teszitek vakká.

Eszembe jutott egy nagyon jó példa:

Vak embernek mutathatok én egy fényképet hogy itt egy panda medve, de mivel életébe nem láthatott és nem is tapinthatott meg ilyen állatot, ezért ő mondhatja hogy hazudok és már pedig ilyen állat nem létezik, mert ő nem látja, biztos csak be akarom csapni és átverni.

Pedig ez csak az ő fogyatéka hogy nem látja, attól még más képes rá, a panda meg csak mosolyog rajtuk, őt nem érdekli hogy hisznek-e benne vagy nem, ő attól még létezik.

Örül ha valaki foglalkozik vele, de nem fogja magát bizonygatni a vak embernek hogy már pedig létezek, mert neki nincs szüksége a vak emberre és arra hogy az higgyen-e benne vagy ne.

A vak ember csak saját magával tesz jót ha felnyitja a szemét és megismeri a medvét.

2013. febr. 2. 21:51
 35/100 anonim ***** válasza:
26%

Az ezotéria nem zárja ki a tudományt, sem fordítva. Mind szép és jó, amit a tudománynak és a fejlődésnek köszönhetünk, de el kell fogadni, hogy igenis vannak olyan dolgok, amelyeket nem lehet a tudomány által alátámasztani. És erre jön, mert olyan nem létezik. DE létezik! Állításotok szerint kb a fél világ CSAK azért h*lye, mert hisz abban, hogy léteznek ilyen dolgok (szellemek stb.). A másik fele képviseli a "mindent tudó" szkeptikus bandát, akik arra támaszkodnak amit megtanultak. Ember! Ha egyszer a saját bőrödön tapasztalnád egy nem evilági lény jelenlétét, még akkor sem hinnéd el, megpróbálnád bemagyarázni magadnak, hogy van rá kézzel fogható indok. Ez a baj veletek, ezért írtam, hogy az ezósok magasabb "IQ szinttel" rendelkeznek. Nyitottak ezekre a LÉTEZŐ dolgokra, ellenben veletek. De ti képviselitek az ellenzéket, és ellenzék mindig kell.

"Jól és szépen az ír, aki tüzes ortológus és tüzes neológus egyszersmind, s így egyességben és ellenkezésben van önmagával."

Ámen.

2013. febr. 2. 22:02
 36/100 anonim ***** válasza:
100%

"vitánk azért meddő, mert ha ti nem is akarjátok megérteni vagy hinni akkor lezárjátok magatokat, evvel saját magatoktól veszitek el az esélyt hogy bizonyítékot kapjatok"

Kiemelném a BIZONYÍTÉK szót. Ez az, amit még soha egyetlen egy "hívőnek" (nem, nem csak neked, soha senkinek) nem sikerült még prezentálnia.

Míg ha én azt állítom, hogy panda medvék már pedig nincsenek akkor te elmész kínába, lefényképezed nekem vagy elhozol esetleg egyet és akkor kénytelen leszek elhinni.

A VALÓSÁGban a bizonyítás így működik. Nwm úgy, hogy kijelented, hogy mindenki hülye csak te vagy sárga villamos, mert láttad ükanyád szellemét a sarokban. Ez nem bizonyíték, ez semmi.

Külön kiemelném, hogy a GYIK-on (és amúgy az egész interneten) az ezotérikus témák az egyetlenek, ahol annyira alacsony az intellektuális küszöb, hogy nem lehet ellentétes véleményt nyilvánítani sem kultúrált sem kultúrálatlan formában úgy, hogy azt "be pontozzák le" vagy minimum értelmesen meghallgassák. Ez külön szánalmas.

2013. febr. 2. 22:02
 37/100 anonim ***** válasza:
100%
ha léteznének ilyen dolgok, nem kéne ilyen erőszakosan kapaszkodnotok a hülye érveléseitekbe... amúgy önmagában a tudomány még sok kárt nem okozott, de az ilyen ezoterikás dolgokkal foglalkozó buta emberek, már jó néhány népirtást rendeztek, csakhogy meggyőzzék a többit a saját igazukról...
2013. febr. 2. 23:21
 38/100 anonim ***** válasza:
100%

Kedves szkeptik :)

Én már nem tudok veletek mit kezdeni, a 37st sem értem.

Szerintem én most olyan jó érveket és példákat hoztam fel, hogy akit ez nem győz meg, vagy még egy kicsit sem gondolkodik el, az meg sem akarja ezt érteni.

Az csak befogja a telefon hangszóróját, és üvölti a sajátját a mikrofonba.

Egyébként tisztességes "ezoterikus" emberek nincsenek ilyen helyen mint a GYIK, sőt sehol máshol.

Itt csak olyanok vannak akiket érdekel a téma, és szeretnek vitatkozni (ilyen vagyok én is :).

Én azért hiszek abban hogy többek vagyunk mint ami látszik, mert kaptam bizonyítékot nem is egyet, ráadásul miután tudomásomra jutottak ezek a dolgok, arra jutottam hogy így van értelme az egésznek, így értem mi miért történik.

De csak hogy viccesre vegyem a formát kifejezve evvel az iróniát, látnoki képességem azt mondja hogy aki itt írogat az 11-22 éves középiskolás,egyetemista fiú barna hajjal és szemmel.

2013. febr. 2. 23:49
 39/100 anonim ***** válasza:
100%
Ekkora intervallumot belőni! Na nem is lényeg, nem szidni akartam a másik "félt", csak ha nem hisztek benne, akkor legalább ne adjatok olyan válaszokat, hogy nem léteznek, csak beképzelitek stb. Mind tudunk értelmesen kommunikálni, és valószínűleg semmi bajunk nem lenne és nincs is egymással, csak e nézeteink nem találnak közös pontra sosem. Bizonyítékról meg már ahogy mondtam, vannak , képek, videók (nem szerkesztettek!) amikből kiderül. Az, hogy ki mennyire hiszi el, egyéni döntés.
2013. febr. 3. 00:43
 40/100 anonim ***** válasza:
100%

# 39/

Ne haragudj, de te valami hihetetlenül egyszerű és gyerekes vagy. Azt hiszed, hogy valami rettentő jó példákat és bizonyítékokat mutattál fel, holott egy óvodás is meg tudna cáfolni, olyan gyenge lábakon áll az érvelésed. És ezt most nem viccből vagy kifigurázásból mondtam...

# 40 /

A bizonyítás definíciója az, hogy megcáfolhatatlanul bizonyítja egy állítás igazát. Ne ilyen videót / fényképet / mérést még nem sikerült senkinek sem prezentálnia, csak elmosódott, kétértelmű és semmit nem bizonyító dolgokat, amikben hinni KELL. Bocs, ha vannak emberek, akik nem hiszik el, hogy a kék zöld, mikor felnéznek és látják, hogy kék...

2013. febr. 3. 08:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!