Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a gond a mai világban az...

Mi a gond a mai világban az oktató jellegű pofonnal? 21/F

Figyelt kérdés
Mostanában több cikket is olvastam, viszont a legtöbb arról szólt, hogy egy szülő egyáltalán egy újjal sem érhet hozzá a gyerekéhez soha. Szerintem is aki agyba-főbe üti a gyereket az egy féreg de azért az igazi atyai pofonnak meg érzem a szükségességét főleg a mai világban. Ez a neveltetésemből fakad, belegondolva nem sokszor kaptam pofont otthon de akkor megküzdöttem érte. Kettő-Három esetre emlékszem egyszer nagyon durván visszapofáztam anyámnak(nem visszabeszéltem), meg volt 2 alkalom amikor hazudtam a szüleimnek(nem kamuztam hazudtam). Viszont most itt vagyok az egyetemen és igazából nem érzékelek semmiféle jellem torzulást ebből adódóan amiről ezek a cikkek áradoznak.

2017. márc. 28. 07:45
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/128 anonim ***** válasza:
43%

"szerelmesek közt is előfordulhat egy csattanós puszi, vagy egy pofon."

Itt már tényleg feladja a józan ész.

2017. márc. 28. 18:40
 52/128 anonim ***** válasza:
20%

A nevelő célzatú pofon osztogatóknak nagyon nagy szerencséje, hogy Magyarországon még nem annyira szigorúak a gyermekvédelmi törvények, mint pl. Angliában vagy Németországban. Itt(Németo.) NINCS!!! nevelő célzatú pofon, sem popsira verès.

Szemtanúja voltam :

Lengyel anyuka,3 éves kisfiával pont a játszótérről jött ki. A kisfiú futóbiciklivel kirobogott az útra, anyuka utána futott, lekapta a bicajról és elfenekelte. A járókelők felháborodva fenyegetőztek, hogy most azonnal feljelenik gyermekbántalmazás miatt. Anyuka kb 1 órát könyörgött nekik, hogy ne tegyenek feljelentést.

Másik eset: Német házaspár 13 éves kislánya úgy döntött, hogy kilóg éjjel és elmegy bulizni. Reggel édesanyja (nevelő célzatú) orbitális pofonja vàrta. Kiscsaj felhívta a gyámügyet, ma már nevelő szülőknél van.

És ez csak 2 a sok közül.

Nagy bajban lesznek majd a magyarok, ha ott is ilyen szinten fognak szigorítani.

2017. márc. 28. 21:16
 53/128 anonim ***** válasza:
92%

Én nem szeretném megérni, hogy egy olyan világban éljek, ahol a gyerek feljelenti a szüleit egy olyan pofonért, amit rohadtul megérdemelt.

Tessenek már tudomásul venni, hogy a gyereknek nem csak jogai vannak, hanem KÖTELESSÉGEI is. Vannak szabályok, amiket be kell tartani és tartatni. Ezt valahogy minden okostojás valahogy elfelejti és a nagy bajok ITT kezdődnek.

"2. A gyermekek kötelességei

A gyermekek kötelességteljesítését csak abban az estben lehet számon kérni, ha a nevelésük

során lehetőségük volt elfogadni és szeretni saját magukat és a környezetükben élőket. Ha

nem tanulhatta meg a gyermek, hol vannak a határok, melyek a szabályok az életben, akkor

nem várható el tőle, hogy ezek szerint viselkedjen.

A gyermek kötelessége:

- Gondozása, nevelése érdekében szülőjével vagy más törvényes képviselőjével,

gondozójával együttműködjön.

- Képességeinek megfelelően tegyen eleget tanulmányi kötelezettségeinek.

- Tartózkodjék az egészségét károsító életmód gyakorlásától és az egészségét

károsító szerek használatától" (Kulin László: A gyermek jogai és kötelességei; kiadó: Nemzeti Szakképzési és Fejlesztési Intézet)

2017. márc. 28. 21:34
 54/128 anonim ***** válasza:
88%
Az ilyen meg is erdenli, hogy nevelo szuloknel legyen...
2017. márc. 28. 21:41
 55/128 anonim ***** válasza:
91%

Tételezzük fel,hogy van egy ikerpár. Egy 8 éves kislány és egy ugyanolyan nevelést kapott fiú. Mindkettőt szereted,pátyolgatod.Soha nem eszel köztül különbséget.

A fiú állandóan terrorizálja a tesóját,kisded kora óta mondod és mondod neki a magadét,hogy ne bántsa a nővérét,hagyja játszani,ne vegye el,ne húzza a haját,ne dobálja. Az egyik sír, semmilyen erőszakra való hajlam nincs benne,meg sem védi magát,mert szerinte a tesót nem bántjuk. A másik élvezi,hogy nyekegteti a kis majmot. Természetesen 2 évesen,mikor összemennek a labdán,vagy egy plüss xaron nem fogod nyakon vágni. De mikor látod,hogy az egyik felvesz egy bőrfocit és pofán dobja a gyengébbet egymás után kétszer,hogy az az idétlen hogy bírja,valami kibaxott újhullámos nevelési maszlag miatt ne adjak neki egy taslit??? Érdekes,belatja,hogy nem kellett volna,hetekig nyugalom van otthon.Köszönöm,jöhet a gyámügy.

2017. márc. 28. 21:53
 56/128 anonim ***** válasza:
28%

"Tessenek már tudomásul venni, hogy a gyereknek nem csak jogai vannak, hanem KÖTELESSÉGEI is. Vannak szabályok, amiket be kell tartani és tartatni. Ezt valahogy minden okostojás valahogy elfelejti és a nagy bajok ITT kezdődnek."

Most baromi okos voltal, csak ennek semmi koze a kerdeshez. Termeszetesen a gyereknek is vannak kotelessegei, amit be kell neki tartani. Csak ehhez nem kell megutni. Amikor vered a gyereked a sajat eszkoztelenseged es alkalmatlansagod bizonyitod.

2017. márc. 28. 21:55
 57/128 anonim ***** válasza:
11%

"alami kibaxott újhullámos nevelési maszlag miatt ne adjak neki egy taslit???"

Adj neki nyugodtan, ha mar olyan xar szulo voltal hogy ide jutottal. Persze ettol nem leszel jobb szulo, csak meg xarabb.

Azt felejtitek el, hogy egy ilyen szituacio nem a levegobol jon, lehet mindenfele szar peldakat felhozni, de egytol egyig ott verzik el hogy egy jo szulonel a gyerek EL SEM JUT ODAIG, amiert nalatok veres jar.

2017. márc. 28. 21:57
 58/128 anonim ***** válasza:
92%

De miért nem megy át az az infó felétek, hogy egy pofont nem lehet verésnek definiálni?

Verést emlegettek, de a verés az, amikor elkap valaki és úgy szétveri a fejed, hogy foltos vagy, zúzódások vannak rajtad, vérzel és üt a másik annak ellenére, hogy sírsz, kiabálsz, hogy ne. Pofon az, amikor fél percig csíp az arcod a 18 évedben egyszer. Nem mindegy.

2017. márc. 28. 22:09
 59/128 anonim ***** válasza:
29%

49-es is én volnék.

Bocsi, de részben ez már G~V. paródia.

Akkor legyen:

Ez egy jó kis hely arra, hogy egyetemes gyermek nevelési konferenciát alakítsunk az emberiség kultúráiban.

Egy egységes nevelési módszert kifejleszteni a Föld minden kultúrájához, az (szerintem) lehetetlen.

Kb. annyira, mint az Eszperantó nyelvet sem sikerült egyetemes nyelvvé rákényszeríteni az emberiségre.

MAX. érdekes történeteket lehet olvasni és lehetne egy, vagy pár könyvet írni a sokrétű gyereknevelési módszertankból, évszázadokra is visszamenőleg.

Gyereket nevelni pofonnal, vagy anélkül. - fedőlapú könyvvel kezdve.

((könyv(ek))

Best sellert lehetne csinálni belőle :)

Egyetemes nevelési módszert tuti biztos nem lehet sem erőltetni, sem kidolgozni. Legfeljebb egy mikró környezetre.

Sem világ békét teremteni nem lehet.

(más-más tapasztalat, még adott 1db kulturált közösségen belül is), ugye?

Nem létezik egységes nevelési módszer.

(tévedni részemről is emberi dolog)

Mert akkor az azt jelentené, hogy az emberek egyformák és a családok is.

Ezt meg nem hiszem, és senki nem hiszi el.

Így marad a:

"Jó reggelt, Vietnáááám" :)

Jó reggel Németország!

Jó reggelt Magyarorszááág!

Jó reggelt Lengyelország!

Jó reggelt Japán!

Jó reggelt Amerika!

Jó reggelt Eszkimók!

Jó reggelt...

stb. Bocs, akiket kihagytam a hely szűke miatt :D

Jó reggelt FÖLD!

(szólt az UFÓ is) :D

No hallod, ott nincs pofon sehol? :) UFO-éknál(?)!

Ezt a mázlit! Hogy csinálták? :D

Bocs, ...

:D

Ez lehet, hogy már túl komponált paródiára sikeredett részemről.

Elnézést, senkit nem szerettem volna kigúnyolni, de már nehéz volt ellenállni, hogy visszatartsam.

Mostantól nem szólok. ;) ok?

2017. márc. 29. 01:55
 60/128 anonim ***** válasza:
15%

"egy pofont nem lehet verésnek definiálni? "

Igen, ezzel mentegeti magat az osszes idiota aki uti a gyereket.

Majd probald meg elmagyarazni a birosagon is. A pofon testi fenyites, ezert tilos. Pont. Ha mar jozan esszel nem fogod fel hogy semmi haszna, sot kontraproduktiv.

2017. márc. 29. 07:18
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!