Mi a gond a mai világban az oktató jellegű pofonnal? 21/F
Mert elhitetik a szülőkkel, hogy nem kell fegyelmezni a gyereket, és egy pofontól rossz szülő vagy , a gyerek kicsi lelke pedig megsérül. Később ezek a szülők panaszkodnak, hogy nem bírnak a gyerekkel. A gyerek pedig utálja az anyját-apját.
A gyereknek csak jogai vannak, de kötelességei nem.
Ez a mai trend.
Szerintem is kell néha az atyai pofon.
Engem szigorúan neveltek, de csak is kizárólag akkor kaptam pofont, amikor a szép szó, az elmagyarázás, hogy miért rossz amit teszek nem volt elég. És utólag azt mondom, jó hoyg megkaptam a pofont, ki tudja mi lenne.
Igen ismerek olyat is, akihez egy ujjal nem nyúlt egyik szülő se, mindent ráhagytak (nem csak most divat ez) és egy életképtelen, hisztizős, nagyképű, nagyszájú egyén lett belőle. Aki nem tudja hol a határ, akire ha rászólsz, hogy vegyél vissza magadból, elküld a búsba.
Anyum azt mondta, ha kell, akár 30 évesen is kaphatok tőle egy atyait. És ez így van jól. A szülőnek az a dolga, hogy nevelje a gyereket. Nem az, hogy ráhagyjon mindent. És a pofonnak nem az a célja, hogy féljen a szülőtől, szerintem. Ha majd az én gyerekem is kiérdemli, akkor tőlem is meg fogja kapni, és legkevésbé se fog érdekelni, hogy a szarjukle-típusú szülők, emberek mit nyivákolnak. Az én szüleimet se érdekelte, szerencsére.
21N
" A szülőnek az a dolga, hogy nevelje a gyereket"
Igy van, csakhogy a veres nem neveles, hanem megfelemlites.
Egyebkent ertelmes ember nem veri a gyereket, a tobbieknek meg tilos!
"ismerek olyat is, akihez egy ujjal nem nyúlt egyik szülő se, mindent ráhagytak (nem csak most divat ez) és egy életképtelen, hisztizős, nagyképű, nagyszájú egyén lett belőle. "
Csakhogy nincs ilyen osszefugges, amit lattatni kivansz. A dolog inkabb ugy mukodik hogy azok a gyerekek akiket vernek a szuleik (igen a pofon az veres) azokbol altalaban frusztralt, onbizalomhianyos, esetleg agressziv emberek lesznek tobbsegeben, es persze felnott korukban nekik is eljar mar a kezuk.
Amikor a szulo pofonveri a gyereket akkor ki is allitja magarol az alkalmatlansagi bizonyitvanyt.
Akkor kedves 8-9-es válaszadó.
Kérlek írd le, hogyan kezelsz egy olyan gyereket, aki kamasz korára bitang szemtelen lesz veled, holott egy angyali gyermek volt előtte és biztos!jól nevelted.
Mit teszel azzal a gyerekkel lassan kisfelnőttel, aki a gondos nevelés ellenére annyira kifordul magából, hogy az ajtóból üvölt veled és lekváz?
Megmondom őszintén olyat kapott, hogy a fal adta a másikat: eredmènye gyanánt észbe kapott!- hónapok óta normális!. Nem mellesleg, az állatvilágban is kiosztja némely egyed azt a pofont. Még a hozzánk közel álló főemlősök is.
Nem, manapság a sok határozatlan szülő fejére nő a gyerek és mikor elkezd kvzni meg f.parasztozni a kis egyetlenem, úgy hogy azt hiszi ő a király/királylány köztünk-persze a házimunka derogál neki... csak a követelés, akkor én a saját gyerekemnek lekeverek egyett!- nem beutálisan, csak jelzés értékűen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!