Mi a gond a mai világban az oktató jellegű pofonnal? 21/F
Én 22 éves vagyok, múltkor összevesztem anyukámmal és elég csúnya dolgokat mondtam neki. Apukám soha nem ütött meg, de azt mondta ha még egyszer így beszélek vele lekever egyet. Jogos volt.
Szerintem van olyan helyzet amikor van indok egy anyai-apai pofonra.
22/f
12 éves? Tényleg? Na akkor majd térjünk vissza a dologra, ha 15-20 éves lesz, jó?
Majd AKKOR állíthatod (majdnem) biztosan, hogy sikerült megúsznod a nevelést pofon nélkül.
Amíg nem jutottál el odáig, nem állíthatod, hogy soha nem kerülhetsz olyan helyzetbe. Én is azt hittem, hogy megúszom. Aztán a fiam 20 évesen kapott egy sallert, jó okkal. A lányaim (17 és 13) még nem kaptak, és remélem nem is lesz rá szükség. Mondjuk teljesen más típusúak mint a bátyjuk.
Szóval 1 db 12 évessel a háttrében még könnyen nyilatkozik valaki így.
Másrészt: nagyon komoly alapképességekkel van probléma, ha valaki nem tud megkülönböztetni egy folyamatos cselekményt (verés - ugyanis ez folyamatos cselekvést jelentő ige), egy adott, esetleg felfokozott idegállapotban elcsattant EGY darab pofontól.
Pontosan tudom hogy nem fogom megutni.
Igen, a gyerekverok mindig ezzel vedekeznek, hogy egy pofon nem is veres.
Dehogynem.
Nem CSAK a gyerek intelligenciájától függ, hanem a vérmérsékletétől is + még nagyon sok egyéb körülménytől. Amiket te nem biztos, hogy ismersz. Valószínűleg szerencséd volt/van. Talán lesz is (nem tudom mekkora gyerekekről van szó).
Azért azt érdemes tudni, hogy a gyerek nem tiszta lappal születik, bár sokan úgy gondolják. Vannak bizonyos veleszületett jellemvonások, amiket a nevelés és külső tényezők erősen befolyásolnak. Nagyon klassz dolog, ha sikerül az egyensúlyt megteremteni. De ez nem mindig jön össze.
Nincs miért védekeznem, ha tudnál szöveget értelmezni, akkor ez világos lenne.
Kívánok neked egy nagyon komisz kamaszt! ;-)
Ugyanezt a vitat lejatszottuk mar 3 meg 6 meg 10 eves gyereknel is, van aki szerint a 3 eves gyerek fenekere is ra kell verni mert ugy tanulja meg mi a rend.
Amit eloadsz az mentegetozes.
Én ilyet veled nem játszottam le. Réges régen nincs 3, 6 és 10 éves gyerekem, még a korkülönbségek sem stimmelnek. Ciki!
Neked!
Miért is mentegetőzöm? Nem igazán értem... Most akkor gáz, hogy nem pofoztam meg a lányaimat vagy mi?
Azt sem érted, amit írsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!