Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a gond a mai világban az...

Mi a gond a mai világban az oktató jellegű pofonnal? 21/F

Figyelt kérdés
Mostanában több cikket is olvastam, viszont a legtöbb arról szólt, hogy egy szülő egyáltalán egy újjal sem érhet hozzá a gyerekéhez soha. Szerintem is aki agyba-főbe üti a gyereket az egy féreg de azért az igazi atyai pofonnak meg érzem a szükségességét főleg a mai világban. Ez a neveltetésemből fakad, belegondolva nem sokszor kaptam pofont otthon de akkor megküzdöttem érte. Kettő-Három esetre emlékszem egyszer nagyon durván visszapofáztam anyámnak(nem visszabeszéltem), meg volt 2 alkalom amikor hazudtam a szüleimnek(nem kamuztam hazudtam). Viszont most itt vagyok az egyetemen és igazából nem érzékelek semmiféle jellem torzulást ebből adódóan amiről ezek a cikkek áradoznak.

2017. márc. 28. 07:45
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/128 anonim ***** válasza:
36%
Mármint a tanároknak joga lenne megütni a pofatlan senkiházikat, akiket a szülei csesztek megnevelni.
2017. márc. 28. 11:28
 32/128 anonim ***** válasza:
91%

Én 22 éves vagyok, múltkor összevesztem anyukámmal és elég csúnya dolgokat mondtam neki. Apukám soha nem ütött meg, de azt mondta ha még egyszer így beszélek vele lekever egyet. Jogos volt.

Szerintem van olyan helyzet amikor van indok egy anyai-apai pofonra.

22/f

2017. márc. 28. 11:33
 33/128 anonim ***** válasza:
31%
30-as, sajnálom, ha a logikus gondolkodás nem az erősséged. Ha a gyerek eljut odáig, hogy hazudozik vagy ordenáré módon beszél a szüleivel, akkor nyilvánvalóan nem vette komolyan az addigi "nevelést", ha volt egyáltalán, szerinted pofon kell hozzá, hogy megértse, úgymond "oktató jelleggel.":D A környezet persze hat rá, főleg, ha kamasz, erős benne az igény, hogy a korosztálya elfogadja - ugyanakkor ha az alapok jók, nem fog eljutni odáig, hogy leqrvázza az anyját, vagy tiszteletlen legyen a tanárral, ezt a saját gyerekeimen szerzett tapasztalatok birtokában állítom. Járt az egyik kutyaütő osztályba, a másik szakközépbe, az első jelnél tisztáztuk, mi merre hány méter, normális hangon megbeszélve. Nyilván függ a gyerek intelligenciájától is, mennyire hagyja magát elvinni a többiek által.
2017. márc. 28. 11:42
 34/128 anonim ***** válasza:
91%

12 éves? Tényleg? Na akkor majd térjünk vissza a dologra, ha 15-20 éves lesz, jó?

Majd AKKOR állíthatod (majdnem) biztosan, hogy sikerült megúsznod a nevelést pofon nélkül.

Amíg nem jutottál el odáig, nem állíthatod, hogy soha nem kerülhetsz olyan helyzetbe. Én is azt hittem, hogy megúszom. Aztán a fiam 20 évesen kapott egy sallert, jó okkal. A lányaim (17 és 13) még nem kaptak, és remélem nem is lesz rá szükség. Mondjuk teljesen más típusúak mint a bátyjuk.

Szóval 1 db 12 évessel a háttrében még könnyen nyilatkozik valaki így.

Másrészt: nagyon komoly alapképességekkel van probléma, ha valaki nem tud megkülönböztetni egy folyamatos cselekményt (verés - ugyanis ez folyamatos cselekvést jelentő ige), egy adott, esetleg felfokozott idegállapotban elcsattant EGY darab pofontól.

2017. márc. 28. 11:44
 35/128 anonim ***** válasza:
15%

Pontosan tudom hogy nem fogom megutni.

Igen, a gyerekverok mindig ezzel vedekeznek, hogy egy pofon nem is veres.

Dehogynem.

2017. márc. 28. 11:54
 36/128 anonim ***** válasza:
92%

Nem CSAK a gyerek intelligenciájától függ, hanem a vérmérsékletétől is + még nagyon sok egyéb körülménytől. Amiket te nem biztos, hogy ismersz. Valószínűleg szerencséd volt/van. Talán lesz is (nem tudom mekkora gyerekekről van szó).

Azért azt érdemes tudni, hogy a gyerek nem tiszta lappal születik, bár sokan úgy gondolják. Vannak bizonyos veleszületett jellemvonások, amiket a nevelés és külső tényezők erősen befolyásolnak. Nagyon klassz dolog, ha sikerül az egyensúlyt megteremteni. De ez nem mindig jön össze.

2017. márc. 28. 11:58
 37/128 anonim ***** válasza:
80%

Nincs miért védekeznem, ha tudnál szöveget értelmezni, akkor ez világos lenne.

Kívánok neked egy nagyon komisz kamaszt! ;-)

2017. márc. 28. 12:03
 38/128 anonim ***** válasza:
37%

Ugyanezt a vitat lejatszottuk mar 3 meg 6 meg 10 eves gyereknel is, van aki szerint a 3 eves gyerek fenekere is ra kell verni mert ugy tanulja meg mi a rend.

Amit eloadsz az mentegetozes.

2017. márc. 28. 12:05
 39/128 anonim ***** válasza:
28%

Én ilyet veled nem játszottam le. Réges régen nincs 3, 6 és 10 éves gyerekem, még a korkülönbségek sem stimmelnek. Ciki!

Neked!

Miért is mentegetőzöm? Nem igazán értem... Most akkor gáz, hogy nem pofoztam meg a lányaimat vagy mi?

Azt sem érted, amit írsz.

2017. márc. 28. 12:13
 40/128 anonim ***** válasza:
79%
Én kiszállok a beszélgetésből. A macskám értelmesebb társaság, mint itt egyesek xD Hihetetlen, hogy egy jogos pofon már primitív vadállat által leosztott veréssel egyenlő. Remélem, hogy minél messzebb sodorja tőlem az élet az ilyen túl liberális szülők gyermekeit.
2017. márc. 28. 12:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!