Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a gond a mai világban az...

Mi a gond a mai világban az oktató jellegű pofonnal? 21/F

Figyelt kérdés
Mostanában több cikket is olvastam, viszont a legtöbb arról szólt, hogy egy szülő egyáltalán egy újjal sem érhet hozzá a gyerekéhez soha. Szerintem is aki agyba-főbe üti a gyereket az egy féreg de azért az igazi atyai pofonnak meg érzem a szükségességét főleg a mai világban. Ez a neveltetésemből fakad, belegondolva nem sokszor kaptam pofont otthon de akkor megküzdöttem érte. Kettő-Három esetre emlékszem egyszer nagyon durván visszapofáztam anyámnak(nem visszabeszéltem), meg volt 2 alkalom amikor hazudtam a szüleimnek(nem kamuztam hazudtam). Viszont most itt vagyok az egyetemen és igazából nem érzékelek semmiféle jellem torzulást ebből adódóan amiről ezek a cikkek áradoznak.

2017. márc. 28. 07:45
 71/128 anonim ***** válasza:
73%

Agressziv inkabb te vagy, ha nem venned eszre. Meg belem is akarod magyarazni, hogy apam egy sz*r alak. Hat gratulalok. Ugy latszik a lelki terrorhoz nagyon ertesz, ez azert ezerszer rosszabb.

Az egyszeri pofontol meg nem fogom verni a gyermekemet. Az ertetlenseg ne tovabbja , hogy nem tudsz kulonbseget tenni a ketto kozott.

2017. márc. 29. 10:37
 72/128 anonim ***** válasza:
12%

Egysíkú a gondolkodása annak, aki azt hiszi, hogy minden gyerek egyforma és mindegyiket ugyanolyan módszerekkel lehet nevelni.

De nem "magyarázkodok" tovább, ugyanis NINCS MIÉRT!!!!

Nagyon mellélőttél, mert a gyerekeim nem hülyéznek le, nem ordítanak velem (soha nem is tették), ellenben imádnak és ismerik a határokat, mert megtanulták idejében. POFON NÉLKÜL!!! Attól, hogy nem tartom ördögtől valónak azt a bizonyos "makarenkóit", az nem azt jelenti, hogy ütöm a gyereket mint a répát.

És tényleg befejeztem, nem kell reagálni többet.

"Fegyvertelennel nem vívok szellemi párbajt." (copyright by VF)

2017. márc. 29. 10:37
 73/128 anonim ***** válasza:
17%

"belem is akarod magyarazni, hogy apam egy sz*r alak"

Tolem azt gondolsz amit akarsz, ez a velemenyem azokrol akik utik a gyereket.

"Az egyszeri pofontol meg nem fogom verni a gyermekemet"

O dehogynem.

"nem tudsz kulonbseget tenni a ketto kozott."

Mert nincs kulonbseg. Ez a gyerekverok onmentegetozese.

2017. márc. 29. 10:58
 74/128 anonim ***** válasza:
18%

"a gyerekeim nem hülyéznek le, nem ordítanak velem"

Tudja a halal hogy itt eppen ki kicsoda, azt gondoltam hogy te vagy az akit leqrvazott a sajat lanya.

2017. márc. 29. 10:59
 75/128 anonim ***** válasza:
76%

Ertem, koszonjuk. Azert majd vmi nyugtatot gyorsan kapkodjal be.

Megyek verni gyerekeket, szia!

2017. márc. 29. 12:15
 76/128 anonim ***** válasza:
76%

Szóval, a sok válasz alapján, akkor nekem idegbeteg, sz*r szüleim vannak, akik nem tudnak másképp nevelni, amiért a 21 év alatt kiosztottak maximum 5 sallert.

Nem lettem lelkileg roncs, nem félek tőlük. Ugyanis az ilyen "pofonnak" nem az a célja, hogy rettegjen a gyerek a szüleitől. Hanem hogy kizökkenjen az abnormális viselkedéséből. Megjegyzem, azzal én sem értek egyet, ha valaki mindenért szó szerint veri a gyerekét.

A németekről meg ne beszéljünk, a törvényhozóik némely szempontból úgy hülyék, ahogy vannak (ezt pár közelmúltbeli eseménnyel kapcsolatban be is bizonyították - de ez nem ide tartozik).

Régebben a tanárok is rácsaphattak a gyerekekre, akik azért imádkoztak, hogy ne derüljön ki otthon... érdekes, ők sem lettek lelkileg roncsok.

Igen, az erőszak nem megoldás, de az se, ha lesz*rják a dolgokat!

2017. márc. 29. 14:10
 77/128 anonim ***** válasza:
16%
Az a baj,hogy ez nem oktató nyakleves,hanem a szülő így tudja levezetni a dühét,aztán abban a pillanatban nyugtatja is magát,hogy oktató céllal kapta a gyerek. NEM! A gyerek azért kapta,mert anyukát,apukát elöntötte az ideg,csak aztán jó a "nevelő célzattal kapta" mögé bújni,a saját fejükben is :D Mindegy hányszor történik meg ez egy családban amíg felnő a gyerek,ha csak 2x akkoris szánalmas az ilyen szülő.
2017. márc. 29. 15:29
 78/128 anonim ***** válasza:
59%

Semmi, ez egy új divat. Pedig sok gyerekre ráférne. Hihetetlenül pofátlanok, rengeteg tanár ismerősöm panaszkodik. A VERÉS nem egyenlő egy nevelő célzatú pofonnal. Elnézem a sok IQ lecsúszott ősanyát és elkap a hányinger. És én ilyenekkel kezdtem az anyaságomat... Szerencsére időben kiszakadtam a beteges közegből. Még védőoltást sem adattak volna a gyereknek, sőt... Volt aki azért nem vitte volna óvodába, mert vírusok voltak. :D :D

Az ilyeneknek egyszerűen nem fogod megmagyarázni, hogy a gyereke csak neki olyan kis édes, szép, okos, mert a szülő képébe hazudik a gyerek, ő pedig ebből semmit sem vesz észre, hiszen az ő kicsi kincse tökéletes. Pont most terrorizálta a húgomat valami nyomorult nőszemély az iskolában, mert az ő kicsi lányának állítólag azt mondták, hogy ő még dedós - ami persze nem igaz. De elhiszi a hazugságot és igazi tudatlan paraszt ősanya lévén, ahelyett hogy szépen rendezné vaaaagy előtte a másik szülőkkel beszélne, terrorizál egy ártatlan, egyébként is érzékeny lelkű gyereket. Pedig az övének hiányozna pár pofon...

Szerintem inkább 1-2 pofon néha, de legyünk őszinték, egyenesek és ne a gyerek dirigáljon már. Sokszor igenis csak így értenek meg valamit. Vagy vezessen az orromnál fogva? Hát én nem csinálok hülyét magamból, mint oly' sokan. Mert az ilyen gyerekek a hazugságot és a manipulációt nagyon jól megtanulják, tisztelet a kivételnek. Pont azért, mert anyuci is mindent körökkel meg könyörgéssel rendez, egyszer sincs direkt következmény vagy fenyítés.

Ezekkel nem fogsz megértetni semmit, mert átlagban buták mint a föld. :) Agyilag zoknivá válnak GYED alatt, aztán megy a csodálkozás, hogy apuka lelép az elhanyagolt boszorkány mellől.

Én megköszönöm azt a pár pofont, amiket anno kiosztottak nekem otthon. Sosem vertek. Viszont kerültem volna veszélybe és viselkedtem volna csúnyán másokkal szemben, ha nincs az a pár pofon. Okosabb vagyok nagyon sok "halál nyugisan" nevelt nőszemélynél és még a családi életem is irigylésre méltó. Ennyit a jellemtorzulásról. :D

2017. márc. 29. 17:24
 79/128 anonim ***** válasza:
71%
65: Hát te hüly € vagy, b @ szki. :D Bárkivel megeshet, hogy a gyerek hirtelen elszalad, leesik, odakap stb. Ebből is látszik, hogy mennyire álomvilágban éltek... Az én lányom is elszaladt a futóbringájával oviból hazafelé, amikor az kisöccsét babakocsiban toltam. Viccesnek találta, és semmire sem reagált, csak szaladt. Egy utcával odébb kaptam el. Kapott is pofont, ne félj. És ha az autó elé szalad ki?! Ja, az is az én hibám, mert nem növesztettem szárnyakat, oké. Hogy dögöljek meg, tényleg az én hibám... Majd megpróbálok 3 méteres lábakat növeszteni. Vagy várj, mégsem... Nem tudom magamat okolni. Viszont a lányom azóta sem csinált ilyet. Nem értett a szóból és ha magyaráztam volna neki maaaaaarha megértően, azon is csak nevetett volna vagy 10 méter után fut még 2 utcát. Ki kell zökkenteni ilyenkor. De neked sok sikert, majd amikor a gyerekedet gyufásdobozban viszed haza, gondolj a megértő nevelésedre.
2017. márc. 29. 17:36
 80/128 anonim ***** válasza:
82%

Ha ez most olimpia lenne, vagy csak statisztika gyűjtés,

akkor érdemes elgondolkozni, hogy ha jól számoltam eddig a 79 hozzászólóból + -, 1-2 arányban a 25 az 54 -hez, a pofont adók állnak jobban, mint akik azt mondják, hogy az atyai pofon káros.

Ill. az oktatói.

Most jön az, hogy sajnos a Magyar emberek családra nevelési intelligenciájuk siralmas?

/Ha csinálnánk globális statisztikát, attól tartok a taslisok győznének. Mert ki tudja azt megmondani, hogy a világ az most mitől békés és még miért nem lőtték halomra egymást az emberek? Talám épp az atyai tasli volt ami kordában tartotta a világméretű káoszt keletkezhetőségét?

Vagy épp attól van egyes országokban népírtások, mert taslit kaptak egykor és most állnak bosszút és élik ki magukat ezeken a helyeken a taslit kapók tábora?/

Erre nem hiszem, hogy lehet válaszolni.

Én nem ezt a következtetést vonnám le.

Azt, hogy 54-en nem agresszívként cselekednek egy pofonnal, és ebben nem nevelési tehetetlenséget vélek felfedezni.

Csupán azt, hogy mielőtt nagyobb lenne a tűz, előtte egy porraloltóval eloltják ami még pislákoló láng, mert később a ház is leéghetne.

Ha hagynák pislákolni azt az ostoba tűzet.

A gyufát bárki kihúzhatta.

Nem biztos, hogy az otthoni nevelés miatt lett láng.

Támogatom, a tasli adás módot, nem támogatom a rendszeres verést.

Passz.

2017. márc. 29. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!