Mi a gond a mai világban az oktató jellegű pofonnal? 21/F
Pedagógusként.
Kimegyek az órámon a már nagyon durván pofátlan gyerekkel.
Tanuk nélkül lekeverek neki egy pofont (amit már a szülőknek is meg kellett volna tenni "oktató" céllal.)
Majd utána feltenném a kérdést (mivel nem halt bele) - hogy - fiam, ugye ezt most tudod miért kaptad?
Tudom, hogy ez egyeseket megbotránkoztat, engem is, hogy "u-szöges" csúzlival az órámon lövöldözött a tanteremben is nem csak engem, hanem a tanuló társait is.
Közben jókat vihogott.
Különböztessünk meg konkrét eseteket.
Egyébként, szerencsére senki nem vesztette el a szeme világát még.
- 106
Az a fura, hogy a kérdéstfelvető nyilvánosan meg sem szólal.
(ebből az következik, hogy egy generált kérdésről lehet szó)
Tisztelt #107!
Köszönet a megtisztelő válaszaidért.
Az lenne kérdésem, hogy melyik válaszodra válaszoljak?
Mert ha mindegyikre, akkor könyvkiadói kultuszommal és jogkiadói jogdíjamat igyekeznék behajtani rajtad.
;)
(viszont nem célom ezt megtenni, mert tartok tőle, hogy "primitív" ---- a )- technika adta pofonkodás.
Azért mert az ember azért ember, hogy megőrizze a nyugalmát, és szavakkal, motivációval érje el, azt amit szeretne.
Nem mindegy az is, hogy mekkora pofon. Nem mindegy, hogy valaki a gyerekét úgy neveli hogy ,,Natessék fiam hogyha máris nem fosz magázni engem meg ódákat zengeni arról milyen becses ember vagyok akkor kapsz akkorákat hogy azt megjegyzed'' (ezt kissé gúnyosra torzítottam) vagy viccesen a szülő jelzésűl, egy óvatos pofont ad a gyereknek, hogy naa, azért itt a határ, persze nem ijesztve, csakmint jelzésűl, hogy na, azért ez sok volt.
Ha valakit pofonokkal nevelnek, akkor az picit is, de negatív beállítottságú lesz, úgy fogja látni a dolgokat hogy: ,,Ha nem teszem ezt-azt abból baj lesz'' nem pedig pozitívan, hogy: ,,Ha most levizsgázok, talán sikerül is, akkor vár rám egy jó állás!'' Érted. A gyereket motivációval, erőszakmentesen kell nevelni, hogy pozítív beállítottságó, boldog ember lehet belőle. Kérdező nem rólad beszélek:D lehet valaki elmegy egyetemre, de azért mert ,,Anyám azt mondta: ha nem megyek el egyetemre sz@r sem esz belőlem és agyon fog ütni'', vagy mert pozitívan látja, hogy onnan nyílik ki a kapu egy jó állásra.
Semmi probléma nincs vele. Én is kaptam pár apai, anyai pofont, mikor gyerek voltam és milyen érdekes nem sántultam bele. Nem lettem személyiségzavatos, se depis, se drogos.
De ma ugye az a trendi hogy a gyerek, hazudhat a szüleinek, meglophatja őket, követelőzhet, lek*rvázhatja az anyját, mindezt büntetlenül, mert ha egy ujjal is hozzáér a gyerekhez, jönnek a nagy liberis jogvédők. Később meg panaszkodik a szülő hogy kezelhetetlen a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!