Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A gyerek jogosan okolja a...

A gyerek jogosan okolja a szüleit ha azok nem tudnak megadni neki mindent?

Figyelt kérdés
Ugye nagyon sokszor ha a gyerek kér valamit akkor az a válasz hogy nem, most nincs rá pénzünk, meg most nem engedhetjük meg magunknak. Ilyenkor jogosan haragszik a gyerek hogh a szülei nem tesznek meg mindent a boldogságáért? Mert a szülő dolga elvileg az hogy mindegy megadjon a gyerekének, hiszen azért vállalja. Lehet hogy a szülőnek kisebbek az igényei és elég neki hogy mondjuk panelban laknak, és szalámis zsemlét esznek, de lehet hogy a gyerek többet akar. Csak hát a szülő azt hiszi hogy ami neki jò az jó a gyereknek is. Ilyenkor el van intézve az említett mondatokkal. Pedig van hogy a szülőnek lenne lehetősége pl új munkahelyet keresni de ha nem tesz meg mindent akkor jogos a harag, nem?
2016. febr. 12. 18:06
 81/113 anonim ***** válasza:
71%
Hála a kérdezőnek, most döntöttem el hogy nekem nem kell gyerek. Nem kell egy ilyen követelőző, hisztis kis gyerek, aki követelni tud, de tenni érte semmit.
2016. febr. 13. 12:26
 82/113 anonim ***** válasza:
55%

"Hála a kérdezőnek, most döntöttem el hogy nekem nem kell gyerek. Nem kell egy ilyen követelőző, hisztis kis gyerek, aki követelni tud, de tenni érte semmit."

Helyes döntés!

A gyerek már csak ilyen,követelőzik,igényei vannak.

Ha te meg nem akarsz neki semmit megadni,akkor ne is vállalj gyereket.

Nem a gyerek hibája,hogy a fizetésed nem elegendő egy gyerek felneveléséhez.

A gyerek dolga az,hogy tanuljon,a szülő pedig néha megjutalmazza a gyereket.

Most komolyan ti hogyan képzelitek el a gyereknevelést?

Miért vállaltok gyereket?Azért,hogy szívassátok gyerekkorától!?

Ha nincs elég pénzed,ne vállalj gyereket,és ne a gyerektől várd,hogy megvegyen magának egy biciklit!

Más szülők drága holmikat vesznek a gyerekeiknek csak úgy,te meg még csak törekedni sem akarsz arra,hogy megadd neki az alapvető dolgokat!

Az ilyen ember magának való,önző,pénzéhes személy.

2016. febr. 13. 12:40
 83/113 anonim ***** válasza:
20%
utolsó, te valamit nagyon nem tudtál értelmezni. Sehol nem mondtam hogy nincs elég fizetésem eltartani a gyereket, de a mostani kamaszok valamiért mindig hisztiznek, és szerintük nekik a legrosszabb mert a szemét szülők nem vesznek iphonet, nem adnak hetente 10 ezer költőpénzt. márkás ruhát. Persze otthon segíteni, tanulni luxus, de az normális hogy úgy beszélnek a szülőkről mint a kutyáról.
2016. febr. 13. 12:54
 84/113 anonim ***** válasza:
62%

Igen tisztelt utolsó félre érted a dolgokat nem iphone-rol meg társairól van szó hanem alapvető ellátási és foglalkoztatási tényekről beszélünk.

Másodsorban egy gyereknek érezni kell, hogy igenis törődnek vele és fontos a szülei számára, hogy teljes értékű érzelmileg stabil felnőtté váljon.

2016. febr. 13. 13:20
 85/113 anonim ***** válasza:
91%

Nem,te értelmeztél félre nagyon valamit.

Ha a gyerekek valamivel elégedetlenek,akkor egyből jöttök az iphone-nal is hasonlókkal.

A kérdező nem iphone-t szeretne.

Én is ismerem a helyzetet,én is szegény családból származtam,kitűnő tanuló voltam,de nekem nem vettek minden hónapban új ruhát,kb 2-3 ruhában jártam felváltva még mások,akik mondjuk közepes teljesítményt nyújtottak megkapták a szüleiktől az akkor szükséges normákat,vagy még attól is többet.

És kiközösítik az ilyen gyerekeket.Pláne ha még jó eredményei is vannak,mert akkor még az irigység is előjön,hogy "ez a nyomorult csóró igaz,hogy csóró,de legalább nem buta".

Nem azt mondom,hogy a gyereket el kell kényeztetni,de törekedni kellene rá,hogy a lehető legtöbbet megadjanak nekik a szülők.Minek vállal az olyan gyereket,aki meg meg is teheti,de direkt sanyargatja a saját gyerekét?

Ilyet is ismerek.Már 30-as már a férfi,és egy emberi roncs,mert nem tudta túltenni magát a sok szekáláson,meg lenézésen.

Az ember jó esetben azt akarja megadni a gyerekének is,amit saját magának,minimum.

Persze ha egy ember feladja,beéri,hogy ő nem képes többet tenni magáért,oké,az ő dolga.De akkor ne vállaljon gyereket!

Ismerek most is olyan fiatalokat,akik kb hasonló végzettségűek,mint a kérdező szülei.De már jön a 3.gyerek a CSOK miatt.

Az nem baj,hogy majd az összes gyereknek egy nyomorult élete lesz,mert semmit nem fognak tudni adni a gyerekeiknek,nem tudják semmiben sem támogatni.

A lényeg,hogy ők az aktuális törvényeket kihasználva előrébb jutottak az életben.

Amikor valaki haszonból vállal gyereket,akkor az lenne a minimum,hogy legalább a gyereknek megadja azt a minimumot,ami a normális élethez szükséges,vagy törekedne rá!

Az ilyen emberek,akik csak a gyerekeikből a hasznot látják,de vissza nem adnak nekik semmit,azok élősködő piócák,és a lehető legrosszabb fajtából.

Sok olyan családot is ismerek,ahol anyuka nem akar dolgozni,pedig már a legkisebb gyerek is elmúlt 3 éves.És akkor ha a gyerek valamit szeretne,akkor jól megregulázzák.

A gyerek is megérti,hogy vannak határai a vágyainak,kéréseinek,és tud kompromisszumokat kötni a szülőkkel,ha azok szeretettel állnak a gyerekhez,és bizonyítják,hogy minden tőlük telhetőt megtettek.

Itt viszont a szülők a kényelmesebb életet választották,a gyerek rovására is.

2016. febr. 13. 13:33
 86/113 anonim ***** válasza:
82%

"Másodsorban egy gyereknek érezni kell, hogy igenis törődnek vele és fontos a szülei számára, hogy teljes értékű érzelmileg stabil felnőtté váljon."

Ja,hát sokaknak ez másodrendű.

Majd lesz valahogy,meg hasonlók.

Az egyik unokahúgomat azért szekálják az iskolában,mert szegény és nincsenek szép ruhái.Volt,hogy meg is verték.

Aztán,amikor a szüleinek elakarta mondani,végig sem hallgatták.

Nem érdekli őket.

Ott is van 3 gyerek.De majd mindegyikből gyári munkás lesz,mert az állam pénzeli az ilyenek szüleit.

2016. febr. 13. 13:38
 87/113 A kérdező kommentje:
Látom azért sokan megértettek de persze egyeseknek könnyebb végig sem olvasni a történetet hanem egyből picsogó tininek kikiáltani a kérdezőt. Nem iphone-t akarok meg luxus dolgokat hanem alap dolgokat. És igen van olyan hogy a szülő inkább a saját kényelmét választja. Meg nem csak anyagiakat írtam de van aki ezt sem értette meg. Aki meg úgy neveli vagy nevelné a gyerekét hogy nem ad meg neki semmit, dolgozzon meg maga, meg a gyerekey rövid pórázon kell tartani egyes válaszolók szeint az ne vállaljon gyereket. Mert olyan korlátolt lesz mint a válaszolók többsége.
2016. febr. 13. 14:22
 88/113 anonim ***** válasza:
28%

Kérdező!

Remélem, hogy hozzád teljesen hasonlóan követelőző gyerekeid lesznek, akik pont ugyanígy fogják fikázni majd azt, amit addigra elérsz. (Ha egyáltalán elérsz valamit is majd az életben?!)

Majd te is megkapod a gyerekeidtől, hogy "milyen lusta szülei vannak" mert csupán egy kacsalábon forgó palotában laktok, miközben a szomszéd Pistikééknek meg már lúdlábon forgóban laknak.

Meg különben is mi az, hogy balra forog, amikor minden menőnek az osztályban már jobbra forog...

2016. febr. 13. 14:36
 89/113 anonim ***** válasza:
96%

Kérdező szerintem olvasd végig párszor itt azokat a pozitív gondolatokat amiket kaptál(mert volt, sajnos elenyésző, de volt), és gondolkozz el rajta, hogy hogyan tudnád alkalmazni a te életedre.

Felejtsd el azokat a negatív dolgokat amiket itt kaptál, ezek mind megkeseredett emberek, neked nem kell ilyennek lenned.

Indulj el a saját utadon, hogy a te életed ne legyen ilyen.

A legfontosabb hogy motivációt szerez, olvass ezzel kapcsolatos könyveket, vagy nézz filmeket, rengeteg van, néz utána.

Tanulj szorgalmasan.

És ami még fontos ne hibáztad a szüleid , részben azért mert még függsz tőlük és a harag nem megoldás semmire, az ember egyik legfontosabb erénye a megbocsájtás és ha megbékélsz velük sokkal jobban fogod érezni magad, ha nem csak felemészt. Sok szerencsét kívánok neked és remélem ,hogy boldog leszel majd mert mindenki megérdemli, aki tesz is érte valamit persze.

2016. febr. 13. 15:20
 90/113 anonim ***** válasza:
65%

"Meg nem csak anyagiakat írtam de van aki ezt sem értette meg."

Hát nem. Mert én úgy látom, hogy bizony az anyagiak miatt háborogsz. Miért nem vállal apád éjszakai műszakot? Miért nem hordanak autóval? miért van szalámis zsömle?

miért fontos nekik a saját kényelmük? miért, neked mi fontos? úgy tűnik, a saját kényelmed...és magasról teszel a szüleidre...elzavarnád őket többet dolgozni, hogy neked mindened meglegyen, amit elképzelsz...

2016. febr. 13. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!