Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A gyerek jogosan okolja a...

A gyerek jogosan okolja a szüleit ha azok nem tudnak megadni neki mindent?

Figyelt kérdés
Ugye nagyon sokszor ha a gyerek kér valamit akkor az a válasz hogy nem, most nincs rá pénzünk, meg most nem engedhetjük meg magunknak. Ilyenkor jogosan haragszik a gyerek hogh a szülei nem tesznek meg mindent a boldogságáért? Mert a szülő dolga elvileg az hogy mindegy megadjon a gyerekének, hiszen azért vállalja. Lehet hogy a szülőnek kisebbek az igényei és elég neki hogy mondjuk panelban laknak, és szalámis zsemlét esznek, de lehet hogy a gyerek többet akar. Csak hát a szülő azt hiszi hogy ami neki jò az jó a gyereknek is. Ilyenkor el van intézve az említett mondatokkal. Pedig van hogy a szülőnek lenne lehetősége pl új munkahelyet keresni de ha nem tesz meg mindent akkor jogos a harag, nem?
2016. febr. 12. 18:06
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/113 anonim ***** válasza:
100%
#95: Ugye nem gondolod komolyan, hogy a szülőnek azért kell másodállást vállalni, hogy drága telefont vegyen a gyereknek? A szülő nem a gyerek rabszolgája. Álljon már meg a menet!
2016. márc. 30. 00:02
 102/113 anonim ***** válasza:
77%
A gyerek nem egy szar telefontol vagy egy drága autótól lesz boldog.
2016. márc. 30. 00:20
 103/113 anonim ***** válasza:
76%
Én megértem a kérdezôt. 22f vagyok de addig nem vállalok gyereket míg egy normális, saját kertes házam nincs, és élvezetes gyerekkort nem tudok neki biztosítani. Sokan felcserélik a dolgokat, hiányzik a tudatosság. Nem lenne jobb elôbb minimum középosztálybeli szintet megteremteni és utána gyereket vállalni? Nevetséges, amikor a hiteles panelban nyomorog 3 kölyök... Nem leszólás! Lehet, lofaxt sem érek el az életben - nem vállalok gyereket, mert nem szeretném, hogy párizsis zsömlén éljen. És igenis, nem lehet rossz érzés, amikor tudatosan nevelnek egy gyermeket, de fellnôttkorába ki tudják pótolni a saját lakását pár millióval, hogy a párjával nyugodtan élhessen.
2016. márc. 30. 02:37
 104/113 anonim ***** válasza:
100%

Tetszik a felfogasod, utolso. Hasonlo velemenyen vagyok en is. :)

23L

2016. márc. 30. 03:03
 105/113 anonim ***** válasza:
76%
Ez látszik. :)ilyen időben fent lenni nem könnyű. De én is építek, hogy minél biztosabb legyen a jövő. Fő a tudatosság.
2016. márc. 30. 04:30
 106/113 anonim ***** válasza:
100%
Persze,szép és jó,hogy teremtsünk meg mindent már a gyerekvállalás előtt. DE! Ha nem jön ki úgy a lépés,ahogy eltervezték? Én is így képzeltem ám,mint ti. Most 29 éves vagyok, építgetem a szép kis jövőt, hogy legyen mit adjak a gyerekeimnek. Erre a doki benyögte,hogy ideje lenne nekiállni,ha akarok gyereket,de már lehet,hogy így is késő. Na kössz. Mert hogy olyan a szervezetem,hogy nagy valószínűséggel igen nehezen fog megmaradni a petesejt a méhemben,ezen felül számítsak meg kb 4-5 vetélésre. És ilyenkor gondolkozom el azon,hogy megérte-e,hogy ennyit fáradtam,meg mentem,mint a mérgezett egér, 15 órát dolgoztam minden másnap,szabadnap külön nem volt, volt,hogy még a másik napon is,amikor nem kellett dolgoznom,akkor is bent voltam pluszban,vot olyab hónap,hogy 280 órát voltam bent,mert akkor kell ugye mebbi,amikor sok meló van (vendéglátás, szezonban több a munka), most meg majd lehet,hogy nem lesz kivel megosszam,milyen jó,nem?
2016. márc. 30. 06:37
 107/113 anonim ***** válasza:

*volt olyan hónap

*menni

2016. márc. 30. 06:38
 108/113 anonim ***** válasza:
100%

Ez a nep megerett a kipusztulasra

Sok nagy bolcs ember szarmazik szegeny csaladbol tudosok orvosok feltalalok kortom.

Ha az o szulei is igy gondolkodtak volna..

Az anyagi javak mulandoak barmikor csodbemehet Egy haza spar.

A gyerekvallalasba a tartos parkapcsolat stabil kell hogy az alap legyen

2016. márc. 30. 08:30
 109/113 anonim ***** válasza:
100%
Azért érdekes, hogy valaki semmit nem képes elérni, de gyereket tud csinálni. Én tíz éve voltam, általános iskolás, de nagyon gyakran cikiztek, hogy pl. 22 éves autónk van (azzal vittek le, ha nem voltam jól), vagy a farmerom már nincs valami jó állapotban. Pedig tényleg minden lényegeset megkaptam, volt minden. Akkor képzeljétek el mi van most. Kitennétek gyereketeket ilyennek? Hogy több, mint tíz évig cseszegessék, mert látják, hogy nincs normális ellátása? Igenis MEG KELL TUDNI VENNI olyan ruházatot, ami évszaknak megfelelő ÉS VÁLTOZATOS ÉTRENDET KELL BIZTOSÍTANI. Ezek a legalapabbak. Most tényleg... Aki erre nem képes minek gyerek neki??? Vagy ha szül, vállalja, hogy mind a gyerek, mind a gyerek környezete ezt felfogja hánytorgatni. Mielőtt gyereket vállaltok, menjetek be egy általános iskolai osztályba... Sajnos ilyen a világ. Tény, hogy rossz. Senki ne csodálkozzon azon, ha a gyerek nem fogadja el, hogy nincs normális kaja, amikor az osztály 90%-ának a legújabb telefonja van.
2016. márc. 30. 13:39
 110/113 anonim ***** válasza:
100%
És igen, lehett, hogy megérett a pusztulásra, sajnos mégis ez van. Megszoksz, vagy megszöksz. Vagy van pl. önellátó gazdálkodás is... Egy városi iskolában van színvonal, ha valaki nem tudja hozni, fogadja el, hogy még a tanárok is a szemébe mondják, hog bizony ez így elég kevés.
2016. márc. 30. 13:43
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!