A gyerek jogosan okolja a szüleit ha azok nem tudnak megadni neki mindent?
Csak azért nem kívánom, hogy a szüleid lássák, miket gondolsz róluk, mert belerokkannának.
Nálunk édesanyám is sokszor mondott nemet dolgokra, és nem vitték az én fenekemet se kocsival sehova, igaz, nem is derogált buszra szállni, és nem is voltam ilyen kis hálátlan... nem írom le, micsoda. Aztán 1 évvel a diplomám megszerzése előtt kiderült, hogy egy kis panellakás ára ott van nekem félretéve (egy része édesapám életbiztosításából, amihez nem nyúlt soha, hagyta nekem kamatozni), és elkezdtünk lakást keresni. Lehet, neked is tesznek félre, még ha keveset is, remélem, akkor majd ég a fejed, hogy miket gondoltál...
Valahol főzelékre, meg levesre sem futja, vagyis te még nagyon jól élsz másokhoz képest! Valahol a gyerek főtt ételt csak az óvodában, vagy az iskolában kap, mert otthon nincs mit! Sőt, valahol meg csak vajas kenyér, meg zsíros kenyér van, szalámit meg ünnepnapokon lát otthon!
A másik meg, hogy emberek, gyerekek tömkelegei járnak naponta tömegközlekedéssel, mégsem halnak bele.
Én 25 km-re dolgozom a lakóhelyemtől, van jogosítványom, tervezzük az autóvásárlást, ettől függetlenül viszont nem fogok autóval járni dolgozni, vagy majd furikázni a gyerekemet és tudod miért? Ha olyan nagy okos vagy, akkor számold ki, hogy mi éri meg jobban? A bérletemet 86 százalékban téríti a munkaadóm, míg autóra 7 vagy 9 Ft a térítés kilométerenként. Akkor szerinted mi éri meg jobban?
Meg aztán tudod mi az, hogy napi több órán keresztül keményen melózol? Ja, nem! Akkor miért is sajnálod, ha anyukád, apukád hazamegy a munkából és pihen?
Menj haza a suliból, csináld meg házimunkát, vedd magadra a családfenntartás gondjait, aztán majd megkérdezlek, hogy nem esik jól leülni a kanapéra és pihenni egyet a tv előtt?!
Egy hisztis, hálátlan kis gyerek vagy, aki majd ha elballag az iskolából és rájön, hogy ja, az élet mégsem olyan könnyű, akkor majd százszor is elnézést kér magában a szüleitől, hogy ezt a kérdést egyáltalán fel merte tenni!
istenem, remélem nem lesz ilyen a gyerekem! annyi hulyegyerek van itt, de tényleg...azt hiszik ok a kiskirályok és sokszor még 16 évesek sincsenek...
bizom benne, hogy a gyerekemnek sikerul majd átadni egy normális értékrendet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!