Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A gyerek jogosan okolja a...

A gyerek jogosan okolja a szüleit ha azok nem tudnak megadni neki mindent?

Figyelt kérdés
Ugye nagyon sokszor ha a gyerek kér valamit akkor az a válasz hogy nem, most nincs rá pénzünk, meg most nem engedhetjük meg magunknak. Ilyenkor jogosan haragszik a gyerek hogh a szülei nem tesznek meg mindent a boldogságáért? Mert a szülő dolga elvileg az hogy mindegy megadjon a gyerekének, hiszen azért vállalja. Lehet hogy a szülőnek kisebbek az igényei és elég neki hogy mondjuk panelban laknak, és szalámis zsemlét esznek, de lehet hogy a gyerek többet akar. Csak hát a szülő azt hiszi hogy ami neki jò az jó a gyereknek is. Ilyenkor el van intézve az említett mondatokkal. Pedig van hogy a szülőnek lenne lehetősége pl új munkahelyet keresni de ha nem tesz meg mindent akkor jogos a harag, nem?
2016. febr. 12. 18:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/113 anonim ***** válasza:
44%
Nem is te tartod el magadat,miről beszélsz? Te rakod be a hűtőbe,amit utána megeszel,vagy a saját magad által megkeresett fizetésedből vásárolsz magadnak bármit is? Az extra igényeidet,ha a családod nem tudja biztosítani 2 teljes munkaidős munkából,akkor nem várhatod el,hogy miattad,meg az extra hülyeségeid miatt mellékállást vállaljanak. Vagyis elvárhatod,csak koppanni fogsz,mert az ilyeneket hívják hálátlannak.
2016. febr. 12. 19:33
 42/113 A kérdező kommentje:
Nem értitek hogy abszolút nincseneke extra igényeim. Nem akarok a Bahamákon nyaralni, báránysültet enni minden nap stb. Átlag igényeim vannak amiket a szüleim nem hajlandóak kielégíteni. Az nem hiszti ha olyasmire vágyok ami az emberek nagy részének megvan.
2016. febr. 12. 19:46
 43/113 anonim ***** válasza:
65%
te nem érted...az hogy kocsival furikázzanak, nem átlag igény...
2016. febr. 12. 19:47
 44/113 SzMHZs ***** válasza:
83%

Csak azért nem kívánom, hogy a szüleid lássák, miket gondolsz róluk, mert belerokkannának.

Nálunk édesanyám is sokszor mondott nemet dolgokra, és nem vitték az én fenekemet se kocsival sehova, igaz, nem is derogált buszra szállni, és nem is voltam ilyen kis hálátlan... nem írom le, micsoda. Aztán 1 évvel a diplomám megszerzése előtt kiderült, hogy egy kis panellakás ára ott van nekem félretéve (egy része édesapám életbiztosításából, amihez nem nyúlt soha, hagyta nekem kamatozni), és elkezdtünk lakást keresni. Lehet, neked is tesznek félre, még ha keveset is, remélem, akkor majd ég a fejed, hogy miket gondoltál...

2016. febr. 12. 19:50
 45/113 A kérdező kommentje:
Otthon soha nem szóltam rájuk egy rossz szót se. Vagyis egyszer mikor apukám kijelentette hogy nem hozhatok fel senkit 18 éves koromig akkor azt mondtam neki hogy nem is hoznék fel senkit ebbe az egérlukba. Amúgy lehet én vagyok a hibás de gondoljatok bele: anyukám boltban dolgozik nem is teljes munkaidőben, mégse főz csak ritkán akkor is ilyen főzelékeket meg leveseket. Apukám gyárban dolgozik ha hazaér akkor meg a fotelt nyomja. Most is én vagyok a rossz?
2016. febr. 12. 19:58
 46/113 anonim ***** válasza:
72%
Kiforgatod mindenki szavát, mindenre van kifogásod és végül is azért sírsz, mert munka után a szüleid nem mennek máshova is dolgozni. Olyat gondolok rólad barátom, hogy még a dédanyád is belepirulna ha elmondanám!! Ha az élet picit is igazságos akkor ezekért a gondolatokért legalább 1-2 éven keresztül dolgozhatsz annyi pénzért ami az életben maradáshoz kevés, az éhhalálhoz meg sok. Mutasd meg anyádéknak miket irkálsz ide. Biztos büszkék lesznek..
2016. febr. 12. 20:07
 47/113 anonim ***** válasza:
73%
na, majd a saját kemény munkával megkeresett luxuslakásodba azt vihetsz fel akit csak akarsz,azt nem kell szégyenlened. Arra nem gondoltál hogy anyukád azért nem dolgozik teljes állásban, mert mondjuk nem tud? Mert például nem úgy vették fel? Ez nem úgy megy hogy gondol egyet és másnap már teljes műszakos.
2016. febr. 12. 20:08
 48/113 anonim ***** válasza:
69%

Valahol főzelékre, meg levesre sem futja, vagyis te még nagyon jól élsz másokhoz képest! Valahol a gyerek főtt ételt csak az óvodában, vagy az iskolában kap, mert otthon nincs mit! Sőt, valahol meg csak vajas kenyér, meg zsíros kenyér van, szalámit meg ünnepnapokon lát otthon!

A másik meg, hogy emberek, gyerekek tömkelegei járnak naponta tömegközlekedéssel, mégsem halnak bele.

Én 25 km-re dolgozom a lakóhelyemtől, van jogosítványom, tervezzük az autóvásárlást, ettől függetlenül viszont nem fogok autóval járni dolgozni, vagy majd furikázni a gyerekemet és tudod miért? Ha olyan nagy okos vagy, akkor számold ki, hogy mi éri meg jobban? A bérletemet 86 százalékban téríti a munkaadóm, míg autóra 7 vagy 9 Ft a térítés kilométerenként. Akkor szerinted mi éri meg jobban?

Meg aztán tudod mi az, hogy napi több órán keresztül keményen melózol? Ja, nem! Akkor miért is sajnálod, ha anyukád, apukád hazamegy a munkából és pihen?

Menj haza a suliból, csináld meg házimunkát, vedd magadra a családfenntartás gondjait, aztán majd megkérdezlek, hogy nem esik jól leülni a kanapéra és pihenni egyet a tv előtt?!

Egy hisztis, hálátlan kis gyerek vagy, aki majd ha elballag az iskolából és rájön, hogy ja, az élet mégsem olyan könnyű, akkor majd százszor is elnézést kér magában a szüleitől, hogy ezt a kérdést egyáltalán fel merte tenni!

2016. febr. 12. 20:27
 49/113 anonim ***** válasza:
72%

istenem, remélem nem lesz ilyen a gyerekem! annyi hulyegyerek van itt, de tényleg...azt hiszik ok a kiskirályok és sokszor még 16 évesek sincsenek...

bizom benne, hogy a gyerekemnek sikerul majd átadni egy normális értékrendet.

2016. febr. 12. 20:40
 50/113 A kérdező kommentje:
Hát jó, sejtettem hogy én leszek a rossz. Úgy látszik hogy itt mindenkinek tragikus gyerekkora volt hogy nincs benne 0 megértés se. Gondolom itt mindenki halálra dolgozta magát gyerekként. Az igényeket amúgy nem csak pénzben értem. Ahhoz mit szóltok hogy még SOHA nem voltunk nyaralni? Sem állatkertben vagy vidámparkban mikor kisebb voltam. Vagy étterembe, sehol. Na még mindig hisztis vagyok?
2016. febr. 12. 20:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!