A gyerek jogosan okolja a szüleit ha azok nem tudnak megadni neki mindent?
Te beszéltél az ambícióról? Belőled is hiányzik?
Ha lenne, akkor igenis elmennél diákmunkára és keresnél magadnak zsebpénzt.
Ugyanazt csinálod, amiért a szüleidet hibáztatod: kifogásokat keresel, hogy miért ne tegyél erőfeszítéseket, miért ne dolgozz.
Még annyit hozzátennék,hogyha én ezzel előáálltam volna anyámnak ,miért nem megy éjszakás műszakba,vagy miért ül a fotelba munka után,olyan tockost kapok,hogy a fal adja a másikat és egy hétig cseng a fülem ,pedig nem egy agresszív asszony ..teljesen jogosan
Szerinted kit érdekel,hogy a 13éves osztálytársaidnak milyen fiszemf@.szom cuccokat vesznek a szüleik ? Elb@.szott egy generáció a tiétek,pedig én is csak 30 vagyok.. nem irigylem a szülőket. Nem elég,hogy kigürcölik a belüket ,taníttatnak,már nem jó a gyereknek a busz,az egyszerű telefon,a leves,a főzelék ..(amik teljesen normális dolgok,pont úgy mint a panellakás ). Gondolom átlagos középosztálybeliek lehettek ,így leírás alapján,az nem mélyszegénység ,hogy nem jártok nyaralni meg étterembe ..
El lehet menni dolgozni ,és akkor megnézem,hogy az 5száz forintos órabéredből hányszor viszed étterembe a családodat egy hónapban :))) Te követelőző kis ...
Mire idáig jutottam az olvasásban, úgy érzem, hogy komoly változáson mentem át.
- Az elején még azt gondoltam, hogy a kérdezőt talán észre térítené egy kiadós pofon.
- A közepére érve már úgy láttam, hogy egy némi fenékberugdosás hatásosabb lenne.
- Most már viszont bottal sem piszkálnálak meg...
Kérdező!
Te vagy itt az élő bizonyíték, hogy mégis van élet, az agyhalál után is!
és 40-50 éves emberekért szerinted kapkodnak a munkáltatók ? Anyád keres egy másik boltot,ott sem lesz több a fizetés,ha egyáltalán felveszik. Átképezni magad szintén nem két fillér.
Nincs luxusigényed,akkor miért irtad ki a kérdést,mit akarsz ?
Oké felfogtuk,nagyon szar neked,hogy panelban laksz és busszal jársz (ez még mindig a lol kategória nekem).
Milyen igényeid lennének ? Autó ? Csináld meg a jogosítványt (150) vegyél egyet (min 200,de gondolom az nem lenne megfelelő a te nagyságos igényeidnek,tehát inkább 500) ,és tankoljál bele,fizesd az adókat rá. Nem az a gond,hogy valamit szeretnél,hanem nem gondolsz bele (nem akarsz,vagy valóban ennyire hülyegyerek vagy 14 évesen,ezt nem tudom) ,hogy ehhez mikről kellene lemondania a szüleidnek ! Lheet,hogy akkor bérlet meg főzelék sem lenne ha anyád elmenne szakmát tanulni,erre gondoltál már ?
Mégegyszer megkérdezem és erre válaszolj légyszives,milyen igényeid lehetnek még 14 évesen ? menjetek focizni ,ott ülsz a számitgép előtt,szedd le CS-t ,játszatok ..
Vagy mit akarsz enni leves meg főzelék helyett ? Elmondom neked, 400ezret keresek egy hónapban,egyedül vagy rá és bármiylen meglepő én is levest főzeléket meg rántotthúst eszek ,nem kaviárt lazaccal meg homárral .
Mert ha az embernek van egy kis plusz pénze félrerakja szűködősebb napokra,fogorvosra,munkanélküli időszakokra,a GYEREKÉNEK ....
És nem elszórja f@.szságokra mint egy 14 éves .
Bár a kérdező még gyerek,nem igazán tudja milyen stresszes a felnőtt élet.
Viszont azt én sem értem,az ilyen emberek minek vállalnak gyereket,akik maguknak sem tudnak szinte egy normális,kielégítő életet megadni.
Kérdező a legtöbb,amit tehetsz,hogy te is így végzed,mint a szüleid,akkor nem vállalsz gyereket!
Sajnos az emberek,mint láthatod már hozzászoktak a kisigényűséghez.Alapvető dolgokat luxusként kezelnek.
Megjegyzem nem homárról van szó,de van ahol igen is luxusszámba megy a csirkemell,vagy úgy egyáltalán a hús,zöldséges,gyümölcs,stb.
Örülj,hogy nincs testvéred,mert akkor még rosszabb lenne a helyzet.
a jól fizető állásokat a politikai és gazdasági elit mindig bezsebeli
állami cégek vezetőinél nincs bérplafon míg a közmunkások kapnak havi 40 et
egy zsákfaluban aztán lehet 3 diplomád akor se kapsz havi 40 nél többet
mert mindig lesz pár újgazdag elkényesztetett kis köcs'g aki jobbnak képzeli magát és csak a születés jogán lenyulja az összes erő forrást
pont olyanok mint te aki azt hiszi nem az ő dolga a munka csak valaki más termelje ki neki az összes földi jót
Kedves kérdező!
Nagyon jól tud esni az, ha valamit olyan pénzből szedsz össze, amiért megdolgoztál. Nekem nem sok kicsi igényem volt, hanem egy nagy (konkrétan egy repjegy barátokhoz Amerikába), 13 éves koromtól kezdve raktam rá félre, közben vállaltam munkát is, és öt évvel később összejött... És ilyenkor tök jó eldicsekedni azzal, hogy önerőből. :)
Munkát meg nem biztos, hogy csak a pénz alapján választ az ember. Én pl. tanárnak szeretnék menni, ahol nem a legjobb a fizetés, de engem ez a munka boldoggá tenne. Mérnökként megdöglenék az unalomtól, vagy előbb a matektól. Meg néha az ember elvállal egy olyan állást, ami nem tetszik neki, csak mert meg kell élni valamiből. És sajnos nem minden szakmát keresnek annyira.
Elkezdeni önállósodni kicsit nehéz, de megéri, elsősorban magadért. Ha most elkezded megtanulni ezeket az alapvető dolgokat, pl. a főzést, akkor mire olyan helyzetbe kerülsz, hogy teljesen magadat kellene ellátni (pl. koliba mész, vagy saját lakásod lesz), már tudni fogod, mit hogyan kell csinálni, és nem akkor kezdesz beleszokni. Ráadásul ott van a sikerélmény, hogy ezt is meg tudtad csinálni, és hogy egyre kevesebb alapot adsz arra másoknak, hogy azt szajkózzák, hogy önállótlan vagy és hisztis.
Amúgy meg pótolni az emlékeket soha nem késő. Állatkertbe vagy nyaralni esetleg most is elmehetsz haverokkal, az előbbi annyira nem is drága, talán az utóbbi sem, ha sokan vagytok, nem mentek messzire és elosztjátok a költségeket. Talán jobban meg is marad, mintha a szüleiddel mentél volna.
66 os,ez nem kisigényűség ,hanem alapvető tisztelet a szüleim felé,akik a belüket is kidolgozzák valószinüleg,hogy legyen mit enni és legyen panellakás,hogy nem kezdem el fikázni őket ,hogy miért döglenek meló után a fotelban .
Nagyon jól tudom milyen kevés pénzből élni . Nekünk ennél sokkal rosszabb volt az életszínvonalunk gyerekkoromban. Nem a szüleimet ócsároltam és kritizáltam 14 éves sz.arzsák koromban ... vágyhat mindneki többre jobbra,szebbre,tanuljon sokat ,menjen egyetemre később,és diákmunkára ne követelőzzön . Legalábbis amíg fogalma sincs milyen megdolgozni a pénzért! Valószínűleg a szülőknek sem a a panel meg a szalámiskenyér a vágyálma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!