A gyerek jogosan okolja a szüleit ha azok nem tudnak megadni neki mindent?
Miért szerinted szalámis zsömlén fel lehet nőni ?
Utolsó szerinted mi a legfőbb feladata egy családfenetartó férfinek és nőnek az hogy megadjon mindent a családjának vagy az ,hogy nyavalyogjon hogy a francba már megint dolgozni kell és még a büdös kölyke is nyavalyog mert éhes mindezt pöffeszkedve a tv előtt.
Kérdező, nem neked kell a családot eltartanod. De ha vállalnál diákmunkát, akkor több ZSEBPÉNZED lenne, amiből tudnál venni magadnak egy-két dolgot.
A számlák befizetése nem a te dolgod természetesen.
De ha szeretnél néha jobb kaját, vagy hasonlókat, akkor a saját keresetedből tudsz venni. Igen, ehhez fel kell áldozni a szabadidődet - pont úgy, ahogy apádtól is elvárnád. Viszont ugyanúgy kifogásokat keresel és belőled is hiányzik az ambíció, ahogy a szüleidből szerinted. Pontosan azt csinálod, amit nekik a szemükre vetsz. Ők sem tesznek plusz erőfeszítést, te sem akarsz.
A bolcs emberenek rossz helyzete es szarmazasa tanulasag es motivacio a bolondnak olcso kifogas.
Tudod bejartam a vilagot sokat lattam eltem azsiban es az EU ben is most sem otthon elek.
Alkesz kocsmazo munkascsalad sarja vagyok.
A kocsma elott toltottem a ggyerekorom reszeg apam vittem haza sotetedeskor.
Semmink nem volt csak rossz olcso kaja hasznalt ruha.
Soha nem mast okoltam halas voltam mindenert a heti egy sportcsokiert.
Lattam hogy elnek dolgoznak es csorosag a sorsuk 4 gyerekkel.
Ez motivalt tanuljak ambiciom az lett boven .
Megtanultam igazi ertek nem anyagi igazi tudas kincs alcohol az ordogtol valo.
Ma kulfoldi egyetemet vegzett ott is elo ember vagyok sajat erobol.
Ma barmit megvehetek amit szeretnek az autom vadonatuj a lakasom rendezett barmerre utazhatok.
Es kepzeld halat erzek szuleim irant mert megmutattak hogyan ne eljek.
"Es kepzeld halat erzek szuleim irant mert megmutattak hogyan ne eljek."
Ja,ezzel azt mondod,hogy gyakorlatilag jót tesz a gyereknek,ha proli családba születik,mert akkor lesz motivációja.
Ez kb 100ból 1,a kivétel,aki te vagy.
A legtöbb ember nem tud kitörni ebből az állapotból.
Szóval nem kellene úgy beállítani,hogy te ezért lettél jobb.
Nem,te alapból is jó képességekkel rendelkeztél,ennek köszönhetted,hogy kitörtél.
Minél jobbak a család viszonyok,annál nagyobb az esély,hogy a gyerekből egészséges felnőtt lesz.
Tehát nem kellene ilyen szélsőséges eseteket példának állítani,ugyanis a statisztika nem ezt mutatja!
Igazad van Kérdező, amiket leírtál, azok bizony nem luxus igények.
Komolyan szétcsúsztam azon, hogy ahhoz lett hasonlítva a helyzet, hogy vannak családok, ahol a gyerek csak suliban eszik, mert otthon nincs kaja. Akkor ha már otthon is van leves az elég? Komolyan ez a vigasz sok embernek, hogy másnak még rosszabb? Milyen mentalitás ez? Egyébként meg nagyon szomorú, hogy vállalnak egyáltalán olyan körülmények közé gyereket, hogy majd csak az oktatási intézményekben fog enni! Nem ennek kellene lennie a mércének.
Plusz szerintem a felelős szülő, aki tényleg szívből vállalt gyereket, az nem azzal jön, hogy neki sem volt jobb gyerekkora, hanem igyekszik megadni többet a gyerekének, mert pontosan tudja, hogy neki milyen rossz volt. Ha a szülei nem kívánnak jobbat egy gyereknek, akkor ki fog? Gyanítom senki...
A másik meg amit a Kérdező fejéhez vágtok: 14 éves vagy, húzz el dolgozni, hogy többre is jusson, mint szalámis zsemle. Belegondoltatok, hogy nem 14 éves korában kezdődött az örökös szalámi zsemlén való tartás, hanem mindig is így élt? Ha hatévesen szeretett volna mást enni végre, akkor is elkülditek dolgozni? Nagyon remélem, hogy akik így válaszoltak, azoknak nincs gyereke, mert ettől még az állatokat is jobban tartják sok helyen.
A gond az, amikor a gyerek azt hiszi, hogy a szülőnek semmi más dolga, csak a az ő igényei szerint ugrálni.
Ja, majd a gyerek miatt költöznek a Rózsa dombra. LOL.
Kérdező, 19 éves korodban ki fogja a szaros popsikádat kitörölni? Akkor kitől várod el, hogy kiszolgáljon, és csak a te követelőző lényednek éljen?
"engem soha mindig a rozoga busszal kell menni."
Ó jaj, tudod sokan tömegközlekednek.
Felháborító, hogy téged nem fuvaroznak.
" és elég neki hogy mondjuk panelban laknak"
Ha neked nagyobbak az igényeid, akkor majd megteremted magadnak felnőtt korodban.
Ész megáll egyes hisztis tinik miatt, akik azt hiszik, hogy a Nap is körülöttük forog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!