Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A gyerek jogosan okolja a...

A gyerek jogosan okolja a szüleit ha azok nem tudnak megadni neki mindent?

Figyelt kérdés
Ugye nagyon sokszor ha a gyerek kér valamit akkor az a válasz hogy nem, most nincs rá pénzünk, meg most nem engedhetjük meg magunknak. Ilyenkor jogosan haragszik a gyerek hogh a szülei nem tesznek meg mindent a boldogságáért? Mert a szülő dolga elvileg az hogy mindegy megadjon a gyerekének, hiszen azért vállalja. Lehet hogy a szülőnek kisebbek az igényei és elég neki hogy mondjuk panelban laknak, és szalámis zsemlét esznek, de lehet hogy a gyerek többet akar. Csak hát a szülő azt hiszi hogy ami neki jò az jó a gyereknek is. Ilyenkor el van intézve az említett mondatokkal. Pedig van hogy a szülőnek lenne lehetősége pl új munkahelyet keresni de ha nem tesz meg mindent akkor jogos a harag, nem?
2016. febr. 12. 18:06
 71/113 anonim ***** válasza:
83%

En is haragszom a szuleimre miert nem milliomosok monte carloban...

Hova szultesz nem te dontod el

Viszont egesz kamasz korodtol sajat sorsodert te felelsz.

Legyen halas szuleid nem alkesz csavargok vagy csavargok.

Itt az ido hogy megmutasd te naluk tobbettudsz elerni vagy megsem ???

2016. febr. 13. 08:39
 72/113 A kérdező kommentje:

Örülök hogy legalább volt aki kicsit próbálta megérteni a problémámat.

Tehát mire vágyok:

Pénzügyileg: hogy suli mellé adjanak egy kis pénzt hogy mondjuk tudjak venni egy rágót vagy egy zacskó gumicukrot ha akarok

szeretnék sportolni valamit, úszni vagy kézilabdázni, természetesen azt sem fizetik, futni a tornacipőmben szoktam mert sportcipőt sem vesznek

volt hogy kértem biciklit mondtam azzal megyek iskolába így a busz meg van spórolva, nem vettek.

Jó lenne ha anyukám kicsit többet főzne és változatosabban pl alig van itthon hús de gyümölcs sincs mert ugye drága.

Érzelmileg: kicsit több közös program, beszélgetés, elmenni valahova együtt meg ilyen családos dolgok.

Igazából otthon soha nem vagyok tiszteletlen, nem szoktam nekik visszabeszélni, ez az első alkalom hogy kiöntöttem a lelkemet. J is tanulok úgyhogy semmi gond nincs velem. Ezek amúgy olyan nagy kérések?

2016. febr. 13. 09:32
 73/113 anonim ***** válasza:
87%

Nézd kérdező!

Nyilván nm nagyon az igényeid. De! Ha nincs miből finanszírozzák, akkor vagy lemondasz róla, vagy megkeresed a rávalót. Vagy keresel alternatív megoldást.

Sportolni lehet pl a szabadban is, lehet idénymunkát is vállani, ha eléggé kepesztesz talán kaphatsz ösztöndíjat, stb.

Hoztad példának az orvost, jogászt, vállalkozót...

Tudod hány év, mire valaki orvos lesz? Plusz alsó hangon min 10milla, de inkább több. Ügyvèd dettó. A vállalkozáshoz is rengeteg pénz kell ès sok idö mire hasznot hoz.

Na most akkor a logikád alapján a nagyszüleid a hibásak ha a szüleidnek nem volt erre lehetősége :)

A beszélgetès meg ingyen van... Nagyon sok családnál látom énis, hogy csak döglik mindenki a tv elött, ès 2 szót nem váltanak. Szörnyű lehet így élni, megértem.

Mondtad már nekik? Kezdeményezel te közös programot? Kirándulás, társas, akármi?

Próbáld öket kimozdítani a komfortzónájukból.

Végezetül pedig azt tanácsolnám neked, hogy engedd el ezt a dolgot, ne rágódj azon amin nem változtathatsz, helyette inkább arra fordítsd az energiáidat, hogy te jobb szülö lehess majd, ès megadhasd azokat a gyerekednek amit te nem kapsz most meg.

2016. febr. 13. 10:07
 74/113 anonim ***** válasza:
46%

"Valószínűleg a szülőknek sem a a panel meg a szalámiskenyér a vágyálma."

De akkor miért vállaltak gyereket?

Azzal csak tisztában volt a bolti eladó és gyári munkás kombó,hogy ebből családot alapítani nem lesz egy leányálom.

Persze,dolgoznak,elismerendő,nincs ezzel gond.

De ha valaki csak ennyire akarja vinni az életben,az ne vállaljon gyereket!

Mint egy másik hozzászóló is írta,ilyenkor jobb kutyát tartani.

Én ezért is írtam a kérdezőnek,hogy ha ő sem tudja ennél többre vinni,mint a szülei,akkor ne vállaljon gyereket,mert ugyanúgy kicsesz a gyerekével,mint a szülei vele.

Persze hatalmas boldogság az,ha megszülettél(amit nem kértél),és kapsz enni,meg lakásban laksz.

De amint bekerülsz közösségbe,ott azért mindenféle ember van,és nagy hatással van egy gyerek lelki fejlődésére,hogy ő ott hogyan,hol helyezi el magát.

Persze felnőttként már az ember átértékel dolgokat,de gyerekkorban ez elég nehéz.a lenézés,a cikizés,sok gyerekkori trauma.

És sokszor a szülők is rásegítenek erre.

Én ismeretem ilyen családokat,ahol már a gyerekbe azt verték korán,hogy belőle se lesz úgy se semmi,mert hát ők is szegények,és a gyerek el is hiszi.

A családi pótlék összegét simán költhetnék a gyerekre,mert az arra van!

Nagyon sok ilyen családban nem jut semmi a gyerekre,de söröcske és dohány az gyakran van.

Az a szomorú,hogy egyesek nem arra törekednek,hogy a gyereküknek jobb legyen,ha már ők ilyen nyomorultak.

Én nem tudnék boldog lenni,ha látnám,hogy a gyerekemnek alapvető(nem luxus dolgokat) nem tudok megadni,amire egy átlagos gyerek vágyik.(Új bicikli pl).

Akik ennyit sem tudnak megvenni a gyereküknek,azok tényleg tartsanak kutyát,de csak olyat,aki beéri maradékkal is.

2016. febr. 13. 10:13
 75/113 anonim ***** válasza:
71%
Kedves válaszolok (tisztelet a kivétel ami nem igazán van), sajnálom egytől egyig a ti gyerekeiteket, hogy ilyen szüleik vannak , akik így gondolkoznak és nem képesek alap dolgokat megadni a gyereküknek pl: figyelem , törődés, közös tevékenységek, főtétel, meg egyéb alapdolgok amire egy gyereknek szüksége van. Aztán meg mikor szerencsétlen érzelmi intelligencia hiányos(mert az apa hazajön és egész este nyomja a kanapét ahelyett, hogy foglalkozna vele) gyerek felnő akkor meg jönnek az elvárásakol hogy hát felneveltünk úgy ahogy... de azért jó lenne ha már fizetnéd a rezsit meg stb...és akkor majd csodálkoznak hogy felnőtt korára a gyerekük nem fog tudni normális kapcsolatokat létesíteni, mert nem törődtek vele és egy érzelmi nullát neveltek. Igazából nembaj hogy így gondolkodtok, csak ne vállaljatok gyereket.
2016. febr. 13. 10:38
 76/113 anonim ***** válasza:
88%

Átérzem a problémád. Valóban nem elszálltak az igényeid, teljesen átlagos tini megkapja ezeket... de el kell fogadnod, hogy neked ez nem jut. Sajnálom. Ha lázadsz, akkor se lesz több. :( :( :(

Anyagilag nem hiszem hogy több fog jutni, de azt megteheted, hogy megpróbálod a szüleid kimozdítani, beszélgetést kezdeményezni. De ha befásultak, megkeseredtek nem fog menni.

Őszintén sajnállak, mert én is csóró családban nőttem fel. Egy előnyöd van az egész helyzetből: TE motivált leszel, feltételezem nem akarsz ilyen életszínvonalon élni... de addig még hosszú az út. Középiskola, valamilyen felnőttoktatás... és csak után kezdhetsz el érdemileg pénzt keresni. Nehéz lesz az út ha nem tudnak támogatni anyagilag pl. különórákkal, vért fogsz izzadni, hogy kikapard a gesztenyét. De ez van, ezt dobta az élet.

2016. febr. 13. 10:47
 77/113 anonim ***** válasza:
75%

Brühühüüü anyámék nem szeretnek mert egy 3éves ronccsal és ház helyett lakással szúrták ki a szemem!!!

Ha nagyon kell valami akkor kocogj el dolgozni és rájössz!

2016. febr. 13. 10:55
 78/113 anonim ***** válasza:
64%

Csak elképedek a válaszokon. Ennyi olyan szülő van, aki szerint ok úgy gyereket vállalni, hogy nem tudunk neki megfelelő körülményeket biztositani? Mert szerintem igenis alap dolog a gyümölcs, zöldség, a tanittatás, a közös tevékenységek( amik megjegyzem nem feltétlenül kerülnek pénzbe).

Nagyon el vannak itt tévedve egyesek, akik dolgozni küldenének egy 14 éves gyereket. Nem az a dolga még ebben az életkorban...

Szerencsére én nem tapasztaltam meg, hogy milyen érzés ilyen körülmények közt élni. Ennek az volt az ára, hogy apámmal kevesebb időt tölthettem, mert külföldön dolgozott, viszont az együtt töltött idő minőségi volt, nyaralni is elmehettünk kb évente. Ő ezt tette a családja miatt, de igazából elmehetett volna itthon valami alja munkahelyre 100k-ért, majd bevághatta volna magát elégedetten a fotelba egy sör társaságában.

Nem azt mondom, hogy mindenkinek ki kell menni külföldre, de nem is kell beletörődni a nyomorba. Mindenki felelős az általa vállalt életért, és a szülőség nem egy szalámis zsemlében merül ki.

Kérdező, neked csak annyit javasolnék, hogy tanulj tovább (bár támogatás nélkül nehéz lesz), és ne törődj bele a sorsodba. Nem tudom, hogy vélekednek a szüleid erről, de sok hasonlú kaliberü szülő abszolút nem kalkulálja bele azt, hogy a gyereke esetleg továbbtanulna, hanem 18 évesen( vagy előbb) már dolgozni küldözgetik, mert de jó lesz, végre egy kis hasznuk is származik belőle. Remélem a te szüleid nem tartoznak ebbe a kategóriába. Sok sikert kivánok az életben, hogy a te gyerekeidnek majd ne kelljen itt hasonló kérdést feltenniük 25 év mulva. :)

2016. febr. 13. 11:49
 79/113 anonim ***** válasza:
81%

Én is elképedek a válaszokon amúgy.

Többnyire szerintem olyan emberek írják ezeket,akik sikertelenek,de a saját önző vágyaikról,hogy gyerekük legyen nem hajlandóak lemondani,inkább szenvedje el a gyerek azt az életet,akármilyen is.

Ez nem szeretet,ez önzőség.

Az a baj,hogy pont az ilyen emberek maradnak az országban és nevelik ki a sok érzelmileg sérült gyereket.

Akik meg valóban normális életre vágynak,azok gyakran elmennek innen.

2016. febr. 13. 12:01
 80/113 A kérdező kommentje:
Nagyon örülök hogy van aki képes volt higgadtan átgondolni a problémámat. Ja és nem arról van szó hogy a szüleim tényleg mindent megtesznek mert anyu pl. könyvelőként dolgozott csak a születésem után nem ment vissza dolgozni és most sem keres könyvelői munkát. Az a baj hogy rengeteg ilyen család van ahol a szülők befásultak és nem értik meg hogy a gyerek nem erre vágyik. Szerintem azért van ennyi problémás fiatal mert a gyerekeket is már felnőttként kezelik és nem hagyják meg nekik a gondtalan gyerekkort. Most megyek először majd nyári munkára de azt nemondjátok hogy az normális hogy egy 12 éves gyerek dolgozik. Mert milyen dolog már az hogy egy gyerekről a szülei gondoskodnak. Nahát!
2016. febr. 13. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!