Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A gyerek jogosan okolja a...

A gyerek jogosan okolja a szüleit ha azok nem tudnak megadni neki mindent?

Figyelt kérdés
Ugye nagyon sokszor ha a gyerek kér valamit akkor az a válasz hogy nem, most nincs rá pénzünk, meg most nem engedhetjük meg magunknak. Ilyenkor jogosan haragszik a gyerek hogh a szülei nem tesznek meg mindent a boldogságáért? Mert a szülő dolga elvileg az hogy mindegy megadjon a gyerekének, hiszen azért vállalja. Lehet hogy a szülőnek kisebbek az igényei és elég neki hogy mondjuk panelban laknak, és szalámis zsemlét esznek, de lehet hogy a gyerek többet akar. Csak hát a szülő azt hiszi hogy ami neki jò az jó a gyereknek is. Ilyenkor el van intézve az említett mondatokkal. Pedig van hogy a szülőnek lenne lehetősége pl új munkahelyet keresni de ha nem tesz meg mindent akkor jogos a harag, nem?
2016. febr. 12. 18:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/113 anonim ***** válasza:
64%

Az is jogos, ha a gyerek követelőzik, akkor kap egy olyan pofont az apjától, hogy egy métert csúszik az orra vérén? Mert nagyon sok családban meg ez a szokás. Gazdagok közt is.

A szülőnek az a dolga, hogy felnevelje a gyereket. Pont.

Ha megéred a 18-at, gyakorlatilag megkaptál mindent, amihez jogod van.

A jó szülők életképes felnőttet nevelnek belőled. Nem tolnak mindent a feneked alá, de megtanítják, hogy érd el.

Tudod ez az a rész, amikor bahogatnak, hogy tanulj jobban, mert így nem viszed semmire.

Egyébként ja: nem azon kell lovagolni, ők hogy tanultak. Neked milyen jegyeid vannak??

Tölts már fel egy képet a félévidről! :-P

Gondolom szín jeles, igazi IQ nindja vagy. :-D

2016. febr. 12. 18:53
 22/113 anonim ***** válasza:
14%
Hogy családja legyen! Jobb helyeken.
2016. febr. 12. 18:55
 23/113 anonim ***** válasza:
73%
Kis hülye kölykök követelőzni tudnak, közben bukdácsolnak az iskolában és otthon a saját szaros gatyájukat se mossák ki.
2016. febr. 12. 18:55
 24/113 anonim ***** válasza:
78%

És a gyerekben miért nincs ambíció?

Mert tudod, amikor én 25000Ft-os kabátot akartam venni magamnak, akkor úgy tanultam, hogy az ösztöndíjból meglegyen.

Amikor a húgom 30000Ft-os Everlast cipőt akart, akkor elment a konzervgyárba éjjeli melóra, és megvette magának.

Valahogy a plusz igényeket nem kellene a szülőkre hárítanod!

Soha életemben nem kaptam meg mindent...soha. És ez így volt normális. Tudod, ha bemegyek a boltba, így, hogy már külön élek, férjem van, babát várok stb stb, még mindig az olcsó csokit veszem meg magamnak. Mert így lettem nevelve, ez az egyik, a másik pedig az, hogy a drágább annyival nem ér többet. Eszembe sem jutna annyit kiadni. És így tudunk a férjemmel fenntartani egy lakást (igen, panelban), van egy kocsink, és a babának is meg lesz "mindene", ami szükséges. És hidd el, jó élete lesz! Lehet jobb, mint ami neked van.

Tudod, a boldogságot nem lehet megvásárolni.

2016. febr. 12. 18:56
 25/113 anonim ***** válasza:
73%
Aki azt mondja, hogy azért vállal gyereket, hogy MINDENT megadjon neki, az gondolom a gyerekének még 17 éves korában is törli a hátulját,mert végülis akkor ad meg MINDENT!
2016. febr. 12. 18:58
 26/113 anonim ***** válasza:
81%
Mivel ilyen jól látod a gyerek-szülő kapcsolatot, gondolom a jövőt is vegiggondoltad, amikor a szülők nyugdíjasok lesznek és neked kell kiegészíteni a jövedelmeket amikor épp Japánba szeretnék menni cseresznye virágzásra
2016. febr. 12. 18:59
 27/113 A kérdező kommentje:
Képzeljétek hogy jól tanulok és nem utálom a szüleimet csak nem tetszik hogy úgy látom belenyugodtak a helyzetükbe, nem törekszenek többre. Panelban lakunk igen, de nem a jobb fajtában mint amilyeneket Pesten látni. Anyukám eladó, de főzni pl nem szeret. Azért írtam a szalámis zsemlét mert gyakran azt kell ennem vagy amit a Tesco-ban veszek. Ja és kb. csak ott tudok vásárolni mert másra nem adnak pénzt. Osztálytársaimat gyakran furikázzák a szüleik, engem soha mindig a rozoga busszal kell menni. És tényleg nem tesznek meg mindent, apukám üzemben dolgozik és egyszer mehetett volna másik műszakba ami többet fizet, de ő nem ment mer nem tud éjjel dolgozni.
2016. febr. 12. 19:03
 28/113 anonim ***** válasza:
100%

Hát azt nem csodálom, hogy apukád nem ment éjjeli műszakba....majd ha kipróbálod, megérted. Sokkal hamarabb tönkremenne az egészsége, a szervezete!!

Én próbáltam már, heti váltásban! 5 éjszaka...hát ne tudd meg.

Amíg nem dolgozol ilyen helyen, mást se akarj oda küldeni!!

2016. febr. 12. 19:06
 29/113 anonim ***** válasza:
81%

Lehet, hogy ők is élnének egy kicsit, nem akarják idő előtt halálra gürcölni magukat.

Jobb állást meg nagyon nehéz találni. Csak egy tanfolyam 200.000 - 300.000Ft! Sőt, még több.

A felsőfokú tanulmányokról meg ne is beszéljünk.

Tegyük fel, hogy holnap azt mondja anyukád, hogy elmegy egy OKJ tanfolyamra, 320.000Ft 10 hónap. Addig húzzuk össze magunkat. Mit szólnál? Még szalámis zsemle se lenne, és mehetnél gyalog!!!

2016. febr. 12. 19:09
 30/113 anonim ***** válasza:
65%
nem tetszik a szalámis zsömle? akkor főzz te magadnak.
2016. febr. 12. 19:10
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!