A gyerek jogosan okolja a szüleit ha azok nem tudnak megadni neki mindent?
Az is jogos, ha a gyerek követelőzik, akkor kap egy olyan pofont az apjától, hogy egy métert csúszik az orra vérén? Mert nagyon sok családban meg ez a szokás. Gazdagok közt is.
A szülőnek az a dolga, hogy felnevelje a gyereket. Pont.
Ha megéred a 18-at, gyakorlatilag megkaptál mindent, amihez jogod van.
A jó szülők életképes felnőttet nevelnek belőled. Nem tolnak mindent a feneked alá, de megtanítják, hogy érd el.
Tudod ez az a rész, amikor bahogatnak, hogy tanulj jobban, mert így nem viszed semmire.
Egyébként ja: nem azon kell lovagolni, ők hogy tanultak. Neked milyen jegyeid vannak??
Tölts már fel egy képet a félévidről! :-P
Gondolom szín jeles, igazi IQ nindja vagy. :-D
És a gyerekben miért nincs ambíció?
Mert tudod, amikor én 25000Ft-os kabátot akartam venni magamnak, akkor úgy tanultam, hogy az ösztöndíjból meglegyen.
Amikor a húgom 30000Ft-os Everlast cipőt akart, akkor elment a konzervgyárba éjjeli melóra, és megvette magának.
Valahogy a plusz igényeket nem kellene a szülőkre hárítanod!
Soha életemben nem kaptam meg mindent...soha. És ez így volt normális. Tudod, ha bemegyek a boltba, így, hogy már külön élek, férjem van, babát várok stb stb, még mindig az olcsó csokit veszem meg magamnak. Mert így lettem nevelve, ez az egyik, a másik pedig az, hogy a drágább annyival nem ér többet. Eszembe sem jutna annyit kiadni. És így tudunk a férjemmel fenntartani egy lakást (igen, panelban), van egy kocsink, és a babának is meg lesz "mindene", ami szükséges. És hidd el, jó élete lesz! Lehet jobb, mint ami neked van.
Tudod, a boldogságot nem lehet megvásárolni.
Hát azt nem csodálom, hogy apukád nem ment éjjeli műszakba....majd ha kipróbálod, megérted. Sokkal hamarabb tönkremenne az egészsége, a szervezete!!
Én próbáltam már, heti váltásban! 5 éjszaka...hát ne tudd meg.
Amíg nem dolgozol ilyen helyen, mást se akarj oda küldeni!!
Lehet, hogy ők is élnének egy kicsit, nem akarják idő előtt halálra gürcölni magukat.
Jobb állást meg nagyon nehéz találni. Csak egy tanfolyam 200.000 - 300.000Ft! Sőt, még több.
A felsőfokú tanulmányokról meg ne is beszéljünk.
Tegyük fel, hogy holnap azt mondja anyukád, hogy elmegy egy OKJ tanfolyamra, 320.000Ft 10 hónap. Addig húzzuk össze magunkat. Mit szólnál? Még szalámis zsemle se lenne, és mehetnél gyalog!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!