A gyerek jogosan okolja a szüleit ha azok nem tudnak megadni neki mindent?
nem vagyok annyira idos, hogy ne emlékeznék rá milyen volt az élet mikor 14 voltam.
állatkert? vidámpark?..nyaralás?? nem volt. helyette nyáron almát, szilvát szedtunk a kertben egyutt (rengeteg fánk volt), kozben szojátékokat játszottunk. már az is orom volt nekunk, hogy egyutt kerékpározhattunk a szuleinkkel, vagy nyugodtan bandázhattunk a játszotéren este 8-9-ig.
nem kértem én semmit. ha elszakadt a cipom a szuleim vettek ujat, nekem édes mindegy volt, hogy az milyen szionu, milyen márka..detto a ruhákkal, ha már elrongyolodott vettek ujat. telefont nem akartam, de végul 16 évesen kaptam, mikor kollégista voltam. zsebpénzt nem kaptam, viszont husvétra mindig -tojt a nyuszi egy kis pénzt és a nagymamámtol is kaptam szuletésnapra, névnapra.
kozos program volt még, hogy lementunk a Koros partra furodni,-de persze elotte korán ketunk, hogy még a forroság elott felszedjuk a lehullott gyumolcsoket.
és nem, nem 30 éve volt ez..se nem 20. csupán 10 éve.
kepzeld en sem voltam gyerekkent nyaralni, sot sokan masok sem.
igen, meg mindig hisztis vagy, 14 evesen lehetne tobb eszed.
huzzal le te egy honapot ejszakai muszakban, aztan sirj hogy apad nem vallalta el!
ha kinyitnad a csipad, eszre venned hogy az elet rohadtul igazsagtalan, es senki sem kap egyenlo eselyt. orulhetnel hogy mindket szulod dolgozik, van fogalmad hogy hany munkanelkuli felnott ehezik?
tobbet akarsz? akkor idejeben kosd fel a gatyad es dolgozz meg azert hogy nem egerjukba kelljen te is leelned az eleted... majd ha eszreveszed hogy hiaba akarod, megsem ugy alakul az elet akkor jusson eszedbe az itteni hisztid!
Pl. ha a szülő nem tanult vagy olyan szakmát válasz amivel tudta hogy nem fog jól keresni akkor nem tett meg mindent
Látszik,hogy gyerek vagy. Ma ,amikor diplomás emberek közmunkán vannak,vagy havi 70-80 ezret keresnek ,ha egyáltalán van munkájuk ..
Az is számít,nem is kicsit az ország melyik részén éltek.
Majd meglátod te is,hogy nem úgy megy minden ahogy te a kis fejedben elképzelted .
A másik: ha a szüleidnek nincs szakmája,akkor is keményen dolgoznak ,gondolom fogalmad sincs mennyibe kerül havi szinten fenntartani egy lakást és az élelmiszerárakkal sem lehetsz tisztában .
Harmadrészt: már nincs olyan,hogy bombabiztos munkahely,mint régen,ahol elkezdtél dolgozni,és 20 év múlva onnan mentél nyugdíjba. Tudod hány olyan családot ismerek,ahol 20,de még 10 éve is habzsidősi volt,ingatlanok ,külföldi nyaralások,2 autó,nagy ház..most 50 négyzetméteres lakás,gatyamadzag összehúzva .. Ilyen is van.
Ronda dolog követelőzni,főleg ha a szüleid sokat dolgoznak,de keveset keresnek. Szerinted nekik miylen érzés,hogy nem tudnak olyan életszínvonalat biztositani neked amilyet szeretnének ? Nem azért eszik szalámis zsemlét anyád,mert annyira imádja,és közben esténként a pincében felgyűlt húszezresekben fürdik meg ,hanem mert valószínüleg másra nem telik .
Persze más a helyzet,ha isznak/dohányoznak mint a gyárkémény,vagy szerencsejátékoznak,közben meg nyomorogtok.
Az új munkahellyel is könnyen dobálózól ,menjél le egy borsodi faluba,ha éppen nem ott vagy,és meséld el az ötleted az ott lakóknak ..
Én direkt nem írtam,hogy hisztis vagy ,betudtam a gyermeki tudatlanságodnak/éretlenségednek .
Szerinted csak orvosok meg jogászok léteznek ?:D
Nehogy már 1x évesen majd te magyarázod meg mennyi munkanélküli van. Én nem írok többet feleslegesen ,buta,gyerekes,éretlen kölök vagy ..majd lesz nagy pofáraesés,amikor meglátod ,hogy a pénz,az iphone meg playstation,az étterem,a nyaralás nem a fán terem . Addig verd csak nyugodtan a földhöz a valagad,akkor se lesz szerencsétlen anyádnak több pénze,ha ez nem lenne elég még egy ilyen követelőző hisztigép a gyereke is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!