Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hozzájáruljak, hogy a volt...

Hozzájáruljak, hogy a volt feleségem kiköltözhessen Spanyolországba a gyerekeimmel?

Figyelt kérdés

15 és 17 évesek. (+ kutya)

Ők simán mennének ami külön bánt, mert hetente találkozunk hétvégén és rengeteg élménnyel gazdagítottam az életüket. A stabilitást és megfelelő gondviselést én adtam az életükben.

Az anya "életművész", sokszor mások kihasználásával tud talpra állni, előrébb jutni, vagy talál valakit aki megsajnálja. Az orra hegyéig se lát, pénzügyileg rendkívül fegyelmezetlen. Röviden a jellemzése.

júl. 8. 07:16
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/123 A kérdező kommentje:

56!

"Ugye nem hiszed el, hogy egy felnőtt nő úgy tervez külföldre koltozni 2 gyerekkel hogy nem beszéli q nyelvet, sőt, semmilyen idegennyelvet "

Már megint valaki magából indul ki. :)

Az agya néha kb tini szinten van!

Hidd el! Nem tud nyelveket, max angolul pár szót, kifejezést, de az 0-nál éppen hogy több.

De ha azt gondolod, hogy hazudok, szíved joga, csak tudnám, hogy miért állna érdekemben ezt tenni. :)

júl. 8. 10:42
 62/123 anonim ***** válasza:
35%
De honna latsz bele az eletet az volt nejednek??? Honnan tudod h nem e tanult esetleg azota nyelvet? Vagy ha eletmuvesz es mindig megoldotta a penzugyeit akkor mit aggodsz ezen?
júl. 8. 11:02
 63/123 anonim ***** válasza:
55%

Kedves kérdező!

Először is a gyerekeid lassan felnőtt emberek, ezt el kellene fogadnod, nem “anyáskodni” felettük. Lassan akár önszántukból is dönthetnek úgy, hogy külföldre mennek tanulni, akkor mit fogsz tenni? Sőt, azt sem várhatod el hogy ha lesz párjuk, saját életük majd akkor is hetente találkozgatnak veled. Először is keress magadnak te is valakit és próbálj meg életcélt talàlni magadnak, mert nekem nagyon az jön le, hogy te még kisgyerekként kezeled a gyerekeidet

júl. 8. 11:25
 64/123 anonim ***** válasza:
55%
Arra válaszolj, hogy miért nem veled élnek az imádott lányaid, ha az anyjuk ennyire tanulatlan, pénztelen, nyomorult senki?
júl. 8. 11:26
 65/123 anonim ***** válasza:
75%

Nézd, a leírásod alapján az anyuka annál inkább össze akarná hozni a költözést, minél jobban tiltakozol. Lehet, ha azonnal belegyezel, nem fog annyira pedálozni az összehozásán. Mert ha jól értem, egy elvarázsolt hippiről van szó, akinek fogalma sincs, mivel jár a kiköltözés, és pénze sincs rá. Szóval lehet, hogy az egész meghiúsul.

Légy megértő, egyetértő, hidd el, a gyerekeid erre fognak emlékezni jószívvel. Ha most kézzel-lábbal tiltakozol, ők azt fogják hinni, nem is szereted őket. Hisz még gyerekek.

júl. 8. 11:27
 66/123 anonim ***** válasza:
79%
Mivel már majdnem nagykorú gyerekekről beszélünk, és ők is szeretnék, engedném, de... Leültetném őket és elmondanám, hogy mehetnek, amint anya villant egy munkát, egy bérleti szerződést, és egy sulitól befogadó nyilatkozatot mindkét gyereknek. Enélkül a gyámhivatal sem engedné ki őket. Tehát menjen először az anya, teremtse meg az életfeltételeket, zárja le az itthoni ügyeit, intézze el a papírmunkát, aztán viheti a gyerekeket. Ha mindezt elintézte, én nem aggódnék, persze rossz lenne a gyerekek nélkül, de a leírásod alapján mindezt nem fogja pikk-pakk összehozni. Ha meg igen, kiköltözve még mindig szembesülhetnek azzal a gyerekek, hogy hiányzol nekik, a barátaik, a nagyszüleik, stb, és lehet, hogy az egész kiköltözés egy futó kaland lesz.
júl. 8. 16:09
 67/123 A kérdező kommentje:

63!

Azt teljesen másképp kezelem majd, ha önszántukból mennek ki külföldre. Benne van erősen a pakliban, de akkor már 20 fölött lesznek egészen biztosan. Akkor már felnőttként tudok akarva akaratlanul rájuk tekinteni. (remélem) Most azért tekintem őket gyereknek mert még azok, jogilag is. Főleg a 15 éves.

júl. 8. 16:38
 68/123 anonim ***** válasza:
68%

"Azt teljesen másképp kezelem majd, ha önszántukból mennek ki külföldre."

Tenyleg?:

"Ők simán mennének...."

Akkor mi is a kérdésed?

júl. 8. 16:40
 69/123 A kérdező kommentje:

65!

Megszívlelendő amit írsz és van benne igazság.

Valóban olyan, hogy annál inkább...

A lányok meg nem értik meg, hogy miért tiltakozok foggal körömmel és lehet ezzel a szeretetüket veszítem. Sajnos nem ez az első eset, amikor anyuka olyan helyzet elé állít, amikor hasonló szituáció alakul ki. :(

júl. 8. 16:40
 70/123 A kérdező kommentje:

66!

Ezekre is gondoltam és jókat írsz.

Csak azért nem akarok ezt kérni tőle, mert akkor ezzel azt sugallom felé, hogy részemről mehet a dolog. De nincs így! Még akkor sem, ha mindent előteremt. Mert az egy átmeneti, múló állapot lesz egészen biztosan, az elmúlt 10 év tapasztalása alapján :(

Igen, lehet egy kaland lenne, egy életrevaló tapasztalás a lányaimnak. Aztán jönnek haza...

júl. 8. 16:44
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!