Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nővérem 15 éve nem tart...

Nővérem 15 éve nem tart semmilyen kapcsolatot közös anyánkkal gyermekkori sérelmekre alapozva, erkölcsileg mennyire megkérdőjelezhető, ha örökségre mégis igényt tart?

Figyelt kérdés

3an vagyunk testvérek és fogalmazzunk úgy, hogy gyerekkor tekintetében bőven vannak hiányosságok mindhármunk esetében ami főleg édesanyánk rovására írható. Itt azért nem arra kell gondolni hogy mindennapos verések és törött csontok, de messze nem is arra hogy rendett kellett rakni a szobánkban és ez nem tetszett gyerekként. Nővérem közel 15 éve nem áll szóba semmilyen formában anyánkkal és napokban került szóba az öröklés kérdése. Azt már régen is többször kifejtette hogy nem tekinti anyjának és tőle még macskát sem fogadna el ezért is lepett meg az, amikor kifejtette hogy anyánk halála esetén természetesen ő is igényt tart minden ingatlan harmadára (kb 6 ingatlan van). Szó sincs róla hogy bárki ki akarná tagadni az öröklésből vagy hogy én a bátyámmal jogilag megtámadnánk egy ilyen helyzetben, de szerintem erkölcsileg az lenne a minimum hogyha már valakivel 30 éve kifejezetten nem tartom a kapcsolatot akkor az, ha nem is lemondok az örökségről, de legalábbis a többi örökös belátására bízom hogy megosztják e velem azt, nem pedig kijelentem hogy az jár. Várhatóan sem gondozni nem fogja ha majd esetleg rászorulna és gyermekeit sem tervezi bemutatni neki ezt is többször kijelentette.

Bátyámmal ketten bár ugyanazt a hiányos gondoskodást kaptuk tőle és nekünk is voltak mosolyszünetek továbbra is tartjuk vele rendszeresen a kapcsolatot és talán meg javult is valamelyest. A kérdés nem jogi oldalról megközelítendő, senki nem akar ilyen szempontból lépéseket tenni pusztán külső szemlélő erkölcsi oldalról való érzései vagyok kíváncsi, köszönöm!

márc. 23. 15:02
❮❮ ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... ❯❯
 211/276 anonim ***** válasza:
74%

Kérdező, egészségedre, ha te minden suttyónak megbocsátasz, csak azért, mert kinyomott a vaginájából/ugyanabból a vaginából jöttetek ki, vagy bármi, te dolgod. Te dolgod, te döntésed, más dolgába ne ugass bele.

Bár amilyen stílust hozol itt is, meg privátban is, teljesen megértem, ha téged megvert valaki. Jól tette.

márc. 25. 11:56
 212/276 anonim ***** válasza:
61%
De miért kérdező? Azért,mert ő nem békült ki? Én nem értem.... nálunk attól,hogy a testvéremmel soha nem fogunk beszélni egymással,anyáink nem utál minket. Nem értem,hogy mi jogon vagy anyád helyett te felháborodva? Ki vagy te ebben a családban komolyan..
márc. 25. 11:58
 213/276 anonim ***** válasza:
63%

Még jó, hogy te nem vagy "morálisan vak".

Teljesen hülyére vesz anyád is nővéred is, nagyon tiszteled őket,mindent elnézel nekik, de azért nehogy örököljön a nővérke!

márc. 25. 11:58
 214/276 anonim ***** válasza:
75%

"Aki bántalmazó, vagy elhanyagoló szülő volt az ne nyígjon! Nem a gyerek akart megszületni..."

Nem a szülő nyíg.

Amúgy anyátok él es jó darabig feltehetően fog is. És ti már az örökségen marakodtok. Szégyen.

márc. 25. 11:59
 215/276 A kérdező kommentje:
amúgy az is hihetetlen hogy milyen könnyelműen dobálóztok azzal hogy a suttyó rokonokkal meg kell szakítani a viszonyt, látszik hogy nektek a rokoni kötelékek semmit nem jelentenek legfeljebb egy két milliót ha már megpusztultak és akkor lehet örülni mint "majom a farkának"
márc. 25. 11:59
 216/276 anonim ***** válasza:
76%
Nekem számít a rokoni kötelék,de azért átgázolni nem kell a másikon. Anyát többszörösen bántalmazta az öccse (7-en vannak testvérek),rendőrséget is kellett többször hívni. Úgy,hogy szinte ő nevelte fel a testvéreit,a lelkét kitette,plusz hajnalba is ha bármi volt velük ugrott autóba és ment. Anyjuk helyett anyjuk volt. Az utolsó ilyen után,ahol az ujját is majdnem eltörte megszakított minden kapcsolatot. De mivel mamámnál ő a nagy pénzkereső,a többiek nyalják a seggét ugyanúgy,mintha nem lenne más megoldás,pedig lenne. Egyedül ő nem tárgyal vele évek óta és jogosan. Utcán elmennek egymás mellett. Tehát, szerinted ki kellene békülni miután bántalmaz valaki ilyen szinten? Majdnem megfojtotta! Viszont ha örökölne tőle,ismerem anyát,felvenné és az unokáira költené vagy olyan célra. Nem hagyná benn,csak hogy veszve legyen,de nem is magára költené parfümökre. Vagy nem járna azok után neki semmi?
márc. 25. 12:07
 217/276 anonim ***** válasza:
80%
Kérdező, jó nagy orrod lehet, ha mindenki életébe belefér. Ítélkezés meg önérzet az van, de ész nincs.
márc. 25. 12:07
 218/276 A kérdező kommentje:
Itt messze nem történtek hasonló dolgok úgyhogy hadd ne fejtsem ki a véleményem ezzel kapcsolatban, mert te is tudod, hogy nettó cinizmusból írtad ezt a választ..
márc. 25. 12:09
 219/276 anonim ***** válasza:
76%
Te írtad,hogy bántott a nővéred és te megbocsájtó vagy. De nem is a tett súlyossága a lényeg, hanem hogy ki hogy éli meg az adott szituációt.
márc. 25. 12:13
 220/276 A kérdező kommentje:
Igen vannak sértődékeny szar emberek meg vannak akik túllépnek saját árnyékukon, valóban nem vagyunk egyformák
márc. 25. 12:25
❮❮ ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!