Morálisan nem megkérdőjelezhető, hogy a kereszténység szerint Isten csak azokat üdvözíti akik keresztények? Rossz, bűnös emberek üdvözülnek ezáltal és nagyon jó szinte akár bűntelen emberek kárhoznak el ezek szerint.
"Rossz, bűnös emberek üdvözülnek ezáltal és nagyon jó szinte akár bűntelen emberek kárhoznak el ezek szerint."
Mert keresztény vagy attól még nem fog üdvözülni egyből.
"Morálisan nem megkérdőjelezhető, hogy a kereszténység szerint Isten csak azokat üdvözíti akik keresztények? "
Tudtommal ez egy elégé ellentmondásos kérdés. Már mint hogy tényleg csak ők csinálhatják -e. Tudtommal több felekezet is azt vallja hogy nincs kizárva az hogy nem hozzájuk tartozók is üdvözüljenek. Csak ugye hogy felelsz meg a feltételeknek ha közben nem tartozol oda.
Egyből aki nem oda tartozik az a 10 parancsolat 1. pontját már nem tartja be. (Uradat, Istenedet imád és csak neki szolgálj)
Köszönöm a választ!
A keresztények (a legtöbb felekezet) azt vallja, hogy Jézus Krisztus a megváltó aki eljött megváltani minket a bűneinkért és semmi mást nem kér tőlünk csak azt, hogy elfogadjuk isteni mivoltát illetve tiszta szívből próbáljunk meg a leginkább bűntelenek lenni, tartózkodni a bűntől.
Ezek alapján a keresztények szerint csak a keresztények üdvözülhetnek.
A Biblia azt tanítja, hogy azokat, akik életük során nem találkoztak a kereszténységgel, Isten a lelkiismeretük alapján fogja majd megítélni.
Tehát nem csak keresztények üdvözülhetnek.
4-es.
Linkelnéd az erről szólo bibliai verset?
Szükségem lenne hozzá néhány vitához.
Igazad van.
Akkor én egy kicsit módosítok a kérdésen és úgy fogalmazok, hogy morálisan nem-e megkérdőjelezhető Istentől, hogy pokolra juttat jó ateistákat vagy vallásúakat míg mondjuk rosszabb keresztényeket üdvözít?
Akkor mit tanít?
Én a katolikusoknál, ortodoxoknál (bár az Ő hitük szerint halálunk után is meglehet térni), az anglikánoknál és a legtöbb protestáns felekezetnél ezt olvastam.
Igen, arról nem beszélve, hogy ezt utólag teszi hozzá a katolikus és az ortodox egyház a Szenthagyományra hivatkozva de ebben az esetben még el is tudom fogadni. Azt a katolikusok és az ortodoxok is nyíltan vállalják, hogy a Bibliában erről semmit nem lehet találni.
4
"akik életük során nem találkoztak a kereszténységgel, Isten a lelkiismeretük alapján fogja majd megítélni."
Tehát, ha valaki ismeri a kereszténységet, de mégsem vált azzá, akkor nem üdvözülhet (akármilyen is a lelkiismerete)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!