Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Morálisan nem megkérdőjelezhet...

Morálisan nem megkérdőjelezhető, hogy a kereszténység szerint Isten csak azokat üdvözíti akik keresztények? Rossz, bűnös emberek üdvözülnek ezáltal és nagyon jó szinte akár bűntelen emberek kárhoznak el ezek szerint.

Figyelt kérdés

2022. okt. 14. 19:17
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
95%

"Rossz, bűnös emberek üdvözülnek ezáltal és nagyon jó szinte akár bűntelen emberek kárhoznak el ezek szerint."

Mert keresztény vagy attól még nem fog üdvözülni egyből.

"Morálisan nem megkérdőjelezhető, hogy a kereszténység szerint Isten csak azokat üdvözíti akik keresztények? "

Tudtommal ez egy elégé ellentmondásos kérdés. Már mint hogy tényleg csak ők csinálhatják -e. Tudtommal több felekezet is azt vallja hogy nincs kizárva az hogy nem hozzájuk tartozók is üdvözüljenek. Csak ugye hogy felelsz meg a feltételeknek ha közben nem tartozol oda.

Egyből aki nem oda tartozik az a 10 parancsolat 1. pontját már nem tartja be. (Uradat, Istenedet imád és csak neki szolgálj)

2022. okt. 14. 19:35
 2/50 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

A keresztények (a legtöbb felekezet) azt vallja, hogy Jézus Krisztus a megváltó aki eljött megváltani minket a bűneinkért és semmi mást nem kér tőlünk csak azt, hogy elfogadjuk isteni mivoltát illetve tiszta szívből próbáljunk meg a leginkább bűntelenek lenni, tartózkodni a bűntől.

Ezek alapján a keresztények szerint csak a keresztények üdvözülhetnek.

2022. okt. 14. 19:38
 3/50 anonim ***** válasza:
0%
Igen
2022. okt. 14. 19:56
 4/50 anonim ***** válasza:
90%

A Biblia azt tanítja, hogy azokat, akik életük során nem találkoztak a kereszténységgel, Isten a lelkiismeretük alapján fogja majd megítélni.

Tehát nem csak keresztények üdvözülhetnek.

2022. okt. 14. 20:01
 5/50 anonim ***** válasza:
97%
Morálisan természetesen megkérdőjelezhető, de a kereszténység nem tanítja ezt ebben a formában.
2022. okt. 14. 20:17
 6/50 Drakula ***** válasza:
96%

4-es.

Linkelnéd az erről szólo bibliai verset?

Szükségem lenne hozzá néhány vitához.

2022. okt. 14. 20:43
 7/50 A kérdező kommentje:

Igazad van.

Akkor én egy kicsit módosítok a kérdésen és úgy fogalmazok, hogy morálisan nem-e megkérdőjelezhető Istentől, hogy pokolra juttat jó ateistákat vagy vallásúakat míg mondjuk rosszabb keresztényeket üdvözít?

Akkor mit tanít?

Én a katolikusoknál, ortodoxoknál (bár az Ő hitük szerint halálunk után is meglehet térni), az anglikánoknál és a legtöbb protestáns felekezetnél ezt olvastam.

Igen, arról nem beszélve, hogy ezt utólag teszi hozzá a katolikus és az ortodox egyház a Szenthagyományra hivatkozva de ebben az esetben még el is tudom fogadni. Azt a katolikusok és az ortodoxok is nyíltan vállalják, hogy a Bibliában erről semmit nem lehet találni.

2022. okt. 14. 21:12
 8/50 A kérdező kommentje:
vagy más vallásúakat*
2022. okt. 14. 21:13
 9/50 Demion ***** válasza:
100%

4

"akik életük során nem találkoztak a kereszténységgel, Isten a lelkiismeretük alapján fogja majd megítélni."

Tehát, ha valaki ismeri a kereszténységet, de mégsem vált azzá, akkor nem üdvözülhet (akármilyen is a lelkiismerete)?

2022. okt. 14. 21:28
 10/50 A kérdező kommentje:
erre próbáltam kilyukadni
2022. okt. 14. 21:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!