Morálisan nem megkérdőjelezhető, hogy a kereszténység szerint Isten csak azokat üdvözíti akik keresztények? Rossz, bűnös emberek üdvözülnek ezáltal és nagyon jó szinte akár bűntelen emberek kárhoznak el ezek szerint.
Szia
Azt gondolod ésszerű bűnös ember létedre Istentől, a Teremtődtől "morált" számon kérni?
Nézd, neked, nekem, és mindenkinek leíratta a szerető Isten: "Az igazságosak öröklik a földet, és örökké rajta laknak." Zsoltárok 37:29 Innentől mindenki személyes felelősége megkeresni a Bibliában, ki az, akit Isten igazságosnak tart! Rengeteget ír róla. itt már picit részletesebben is:
Zsoltárok 37:9–11
"Mert a gonoszok el lesznek pusztítva, de akik Jehovában reménykednek, öröklik a földet. Egy kis idő még, és nem lesznek többé gonoszok, nézed a helyüket, és nem lesznek ott. Ám a szelídek öröklik a földet, és örömmel tölti el őket, hogy határtalan békében élhetnek."
vagy:
Róma 1:18-20
"Mert Isten haragja kinyilatkozik az égből azoknak az embereknek minden istentelensége és igazságtalansága ellen, akik igazságtalan módon elnyomják az igazságot, mivel ami tudható az Istenről, az nyilvánvaló közöttük, mert az Isten nyilvánvalóvá tette nekik. Mert az ő láthatatlan tulajdonságai világosan látszanak a világ teremtésétől fogva, mivel az alkotott dolgokból érzékelhetők,+igen, az ő örök hatalma+ és istensége, úgyhogy nincs mentség számukra;"
"mindenkinek leíratta"
Ez nagyon kedves. De mi van azokkal akik nem tudnak olvasni? Azoknak egy elég nagy fricska ez.
... én gyerekeket és felnőtteket is megtanítottam írni-olvasni egyetlen célból: nagyon vágytak arra, hogy személyesen is olvassák a Bibliát. Aki akar, megtalálja a megoldást.
" Aki akar, megtalálja a megoldást."
Ez nagyon szép. Csak nem igaz.
30#
Nem sajnálom őket, mert vígasztal, hogy te megszülethettél!
"Nem sajnálom őket,"
Pszichopata vagy?
Én azt nem tudom, hogy a a keresztényeknél egy ilyen kérdés kifingást eredményez akkor hogyan tudnak továbbra is keresztények maradni?
Mert ha kapnék erre egy tisztességes, nem kiforgatott választ holnap mennék keresztelkedni.
37#
Miért? Mert örülök, hogy megszülethettél?
"Mert ha kapnék erre egy tisztességes, nem kiforgatott választ holnap mennék keresztelkedni."
Akkor talán egy tisztességes, nem kiforgatott kérdést tegyél fel.
Most komolyan hogyan jött le abból hogy csak keresztények kerülnek a mennybe hogy "Rossz, bűnös emberek üdvözülnek"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!