Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nővérem 15 éve nem tart...

Nővérem 15 éve nem tart semmilyen kapcsolatot közös anyánkkal gyermekkori sérelmekre alapozva, erkölcsileg mennyire megkérdőjelezhető, ha örökségre mégis igényt tart?

Figyelt kérdés

3an vagyunk testvérek és fogalmazzunk úgy, hogy gyerekkor tekintetében bőven vannak hiányosságok mindhármunk esetében ami főleg édesanyánk rovására írható. Itt azért nem arra kell gondolni hogy mindennapos verések és törött csontok, de messze nem is arra hogy rendett kellett rakni a szobánkban és ez nem tetszett gyerekként. Nővérem közel 15 éve nem áll szóba semmilyen formában anyánkkal és napokban került szóba az öröklés kérdése. Azt már régen is többször kifejtette hogy nem tekinti anyjának és tőle még macskát sem fogadna el ezért is lepett meg az, amikor kifejtette hogy anyánk halála esetén természetesen ő is igényt tart minden ingatlan harmadára (kb 6 ingatlan van). Szó sincs róla hogy bárki ki akarná tagadni az öröklésből vagy hogy én a bátyámmal jogilag megtámadnánk egy ilyen helyzetben, de szerintem erkölcsileg az lenne a minimum hogyha már valakivel 30 éve kifejezetten nem tartom a kapcsolatot akkor az, ha nem is lemondok az örökségről, de legalábbis a többi örökös belátására bízom hogy megosztják e velem azt, nem pedig kijelentem hogy az jár. Várhatóan sem gondozni nem fogja ha majd esetleg rászorulna és gyermekeit sem tervezi bemutatni neki ezt is többször kijelentette.

Bátyámmal ketten bár ugyanazt a hiányos gondoskodást kaptuk tőle és nekünk is voltak mosolyszünetek továbbra is tartjuk vele rendszeresen a kapcsolatot és talán meg javult is valamelyest. A kérdés nem jogi oldalról megközelítendő, senki nem akar ilyen szempontból lépéseket tenni pusztán külső szemlélő erkölcsi oldalról való érzései vagyok kíváncsi, köszönöm!

márc. 23. 15:02
 251/276 A kérdező kommentje:
te ilyen szájkaratés vagy ugye?
márc. 25. 16:31
 252/276 anonim ***** válasza:
68%

amire más ember válaszolt egyesszám első személyben

Igen, tekintve, hogy a kérdés egyértelműen neked szólt, és semmi értelme nem lett volna, ha más válaszol rá a maga nevében :D

márc. 25. 16:37
 253/276 anonim ***** válasza:
60%
A 238-as kommentre nem válaszoltál, kérdező, pedig nem először kérdezték. Nem ciki magad előtt direkt figyelmen kívül hagyni az ilyen kérdéseket, amelyek rávilágítanak, mennyire nincs igazad?
márc. 25. 17:10
 254/276 anonim ***** válasza:
80%
Vajon te hány házat kapnál, ha anyu ezt végigolvassa?
márc. 25. 17:13
 255/276 anonim ***** válasza:
74%
Tudod egyáltalán, mit jelent szájkaratésnak lenni? 😬 Nem, nem azt, hogy megmondani, hogy egy züllött, alpári figura a hasonló családnak nem nevezhető pereputtyával a Maunika show-ba való. 🤷 Nem tudom, ki marházott le, hígagyúzott le meg hívott ki verekedésre itt másokat... Szálljál már magadba, hát hogy viselkedsz itt, főleg nő létedre?
márc. 25. 17:14
 256/276 anonim ***** válasza:
69%

Jó érzelmi defektes egy banda vagytok, anyáddal, tesókkal együtt.

Apátok?

Hogy tudtak ezek 6 ingatlant összeszedni, 3 gyerek mellett, 50-es éveikre?

márc. 25. 17:18
 257/276 anonim ***** válasza:
54%
256.: Volna tippem...
márc. 25. 17:35
 258/276 anonim ***** válasza:
84%

Hát én ezt végigolvastam.

Csak egyetlen gondolat.

Kérdező! Honnan a búbánatos fenéből vetted, hogy az a 6 ingatlan három felé oszlik (2-2) és honnan ekkora optimizmus, hogy mondjuk 40 év múlva ez a 6 ingatlan még meglesz a részletekre? Arról nem is beszélve, hogy SEMMILYEN örökségetek nincs, anyának vagyona van, 40 év alatt azt csinál azzal amit akar.

márc. 25. 17:44
 259/276 anonim ***** válasza:
65%

A szar finom. Egymillió légy nem tévedhet.

A nővérnek igaza van, ennyi ellenválasz nem tévedhet.

márc. 25. 19:42
 260/276 A kérdező kommentje:
Persze hogy nem, csak a jogi alapokkal tudnak érvelni meg azzal, hogy menyien ugyanazt az elvtelen haszonleső mentalitást sulykolják, erényként állítják be azt ha valaki nem áll szóba az anyjával, mert biztos megérdemli és gyengeségnek ha valakiben van megbocsátás. Az emberek többsége nem való erre a világra vagy legalábbis az ez alatt a kérdésre összegyűltek többsége biztos nem. A moralitást általában nem és most sem a többség mondhatja magáénak. Hasonló helyzetben mint én ők is ugyanazen az állásponton lennének azzal az apró különbséggel hogy őket tényleg csak a pénz érdekelné és hogy miként forgathassák ki a testvérüket. Minden vádaskodás az én irányomban valójában az ő legsötétebb tudatalattijuk manifesztációja, amik ilyen esetben törnének felszínre igazán és akkor már nem egy okot tudnának mondani ami szerintük morálisan igazolná őket. Ez az egyszerű gyarló emberek sajátja, imádnak vádaskodni, de magukkal szemben zéró önkritika. Én még azt is többre tartom aki gonosz de legalább felvállalja, ti még ezt sem mondhatjátok el.
márc. 26. 06:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!