Nővérem 15 éve nem tart semmilyen kapcsolatot közös anyánkkal gyermekkori sérelmekre alapozva, erkölcsileg mennyire megkérdőjelezhető, ha örökségre mégis igényt tart?
3an vagyunk testvérek és fogalmazzunk úgy, hogy gyerekkor tekintetében bőven vannak hiányosságok mindhármunk esetében ami főleg édesanyánk rovására írható. Itt azért nem arra kell gondolni hogy mindennapos verések és törött csontok, de messze nem is arra hogy rendett kellett rakni a szobánkban és ez nem tetszett gyerekként. Nővérem közel 15 éve nem áll szóba semmilyen formában anyánkkal és napokban került szóba az öröklés kérdése. Azt már régen is többször kifejtette hogy nem tekinti anyjának és tőle még macskát sem fogadna el ezért is lepett meg az, amikor kifejtette hogy anyánk halála esetén természetesen ő is igényt tart minden ingatlan harmadára (kb 6 ingatlan van). Szó sincs róla hogy bárki ki akarná tagadni az öröklésből vagy hogy én a bátyámmal jogilag megtámadnánk egy ilyen helyzetben, de szerintem erkölcsileg az lenne a minimum hogyha már valakivel 30 éve kifejezetten nem tartom a kapcsolatot akkor az, ha nem is lemondok az örökségről, de legalábbis a többi örökös belátására bízom hogy megosztják e velem azt, nem pedig kijelentem hogy az jár. Várhatóan sem gondozni nem fogja ha majd esetleg rászorulna és gyermekeit sem tervezi bemutatni neki ezt is többször kijelentette.
Bátyámmal ketten bár ugyanazt a hiányos gondoskodást kaptuk tőle és nekünk is voltak mosolyszünetek továbbra is tartjuk vele rendszeresen a kapcsolatot és talán meg javult is valamelyest. A kérdés nem jogi oldalról megközelítendő, senki nem akar ilyen szempontból lépéseket tenni pusztán külső szemlélő erkölcsi oldalról való érzései vagyok kíváncsi, köszönöm!
Kérdező azért,mert az örökség nem attól függ kivel vagy jóba,kinek bocsájtasz meg,kit szeretsz,ki szimpatikus vagy hogy erkölcsösnek gondolod-e a dolgot. Hiába nem értesz ezzel együtt erkölcsileg.
Milyen testvéri kapcsolat ez,hogy utáljátok,most azért kibukott így 20 oldal után,de nyaljátok a nővéretek seggét? :D Mi ez,ha nem álszentség??
Hát nem hüly-e! Ha egy vadidegentől a nyakamba hullik pár ingatlan, örülök, mint majom a farkának! Ha egy olyantól, akit megvetek, akkor meg annak örülök, hogy legalább ennyi haszna volt az illetőnek az életemre nézve, ha már annyi szenvedést okozott, hogy rá sem nézek, míg él.
Persze, neked nyilván az lenne kényelmes, ha elballagna sértettségében a közjegyzőhöz és lemondana még most. Ha így is, úgy is felajánlanád a részét, akkor mi a fészkes fenét vergődsz itt mindneféle moralitás álcája mögött úgy, hogy anyátok még meg se halt?
, akkor bocsáss meg minden suttyó rokonodnak,bármit is tesz veled,ezzel semmilyen erényt nem zsebelsz be, csak te vagy a család palimadara, ez a te döntésed. De ha másnak több esze van ennél,attól ő nem lesz a pénzleső meg kicsinyes. Normális ember nem megy oda és nem tart kapcsolatot azzal, aki nem szereti.
"Ha nem az anyám hanem egy szardarab akkor a több tízmilliós ingatlan se kelljen"
De miért ne kéne? Miért ne tekintsen kárpótlásként rá az ember? A sz*r gyerekkort azt kelljen elviselni, az ellene ne ugasson, de a jóról meg mondjon le?
A logikàt nem tudod megmagyarázni, miért mondana le valaki a jóról, ha a rosszat is kötelező volt elviselnie.
Normális kérdésekre nem válaszolsz kérdező,azokat kikerülöd valamiért. Egyszerűen,ha kiírnék ide egy kérdést,ahol az ország minden tájáról vannak emberkék és 21 oldalon át azt írnák,hogy valamit rohadt rosszul látok,én elgondolkoznék hogy miért is lehet ez. Mivel egyértelmű,hogy nem 200 ember megy szembe a forgalommal,hanem csak te. De én szeretem az önvizsgálatot,az fejleszt. Picit javaslom ezt,elgondolkodtató dolgok ezek,hidd el.
Arra pl. nem írtál, hogyha te megbocsájtó vagy,akkor ezt is megbocsájtod úgy is. Akkor nincs miről beszélni sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!