Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nővérem 15 éve nem tart...

Nővérem 15 éve nem tart semmilyen kapcsolatot közös anyánkkal gyermekkori sérelmekre alapozva, erkölcsileg mennyire megkérdőjelezhető, ha örökségre mégis igényt tart?

Figyelt kérdés

3an vagyunk testvérek és fogalmazzunk úgy, hogy gyerekkor tekintetében bőven vannak hiányosságok mindhármunk esetében ami főleg édesanyánk rovására írható. Itt azért nem arra kell gondolni hogy mindennapos verések és törött csontok, de messze nem is arra hogy rendett kellett rakni a szobánkban és ez nem tetszett gyerekként. Nővérem közel 15 éve nem áll szóba semmilyen formában anyánkkal és napokban került szóba az öröklés kérdése. Azt már régen is többször kifejtette hogy nem tekinti anyjának és tőle még macskát sem fogadna el ezért is lepett meg az, amikor kifejtette hogy anyánk halála esetén természetesen ő is igényt tart minden ingatlan harmadára (kb 6 ingatlan van). Szó sincs róla hogy bárki ki akarná tagadni az öröklésből vagy hogy én a bátyámmal jogilag megtámadnánk egy ilyen helyzetben, de szerintem erkölcsileg az lenne a minimum hogyha már valakivel 30 éve kifejezetten nem tartom a kapcsolatot akkor az, ha nem is lemondok az örökségről, de legalábbis a többi örökös belátására bízom hogy megosztják e velem azt, nem pedig kijelentem hogy az jár. Várhatóan sem gondozni nem fogja ha majd esetleg rászorulna és gyermekeit sem tervezi bemutatni neki ezt is többször kijelentette.

Bátyámmal ketten bár ugyanazt a hiányos gondoskodást kaptuk tőle és nekünk is voltak mosolyszünetek továbbra is tartjuk vele rendszeresen a kapcsolatot és talán meg javult is valamelyest. A kérdés nem jogi oldalról megközelítendő, senki nem akar ilyen szempontból lépéseket tenni pusztán külső szemlélő erkölcsi oldalról való érzései vagyok kíváncsi, köszönöm!

márc. 23. 15:02
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯
 191/276 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező,inkább a te fejedbe vannak problémák. :D Csak hajtod a kibékülést. Miért nem tudod belátni,hogy attól,hogy te ki tudtál,ő nem tud? Nem vagytok egyformák. Ő meg lehet nem tudja megemészteni,hogy ti jóba vagytok vele,mégsem erőlteti rátok,hogy hagyjátok békén anyátokat. Hol van az igazság? A másik,te nem anyád belátására akarod bízni az örökséget,hanem a ti döntésetekre. :D Nektek ahhoz semmi közötök,nem a ti döntésetek,nem a ti véleményetek alapján megy erkölcsileg sem. Egyébként anyátok helyében,ha ki akarnám zárni,akkor adománynak adnám jótékonyságra,semmiképpen sem rátok,mert nektek erkölcsileg és jogilag sem jár több azon túl amit megkaptok. Az nem tiszta nekem,hogy miért akartok anyátok szócsöve lenni? Tehát hogy a döntés titeket illessen és ti úgy is adtok,de ti döntsetek. Erről nem ti döntötök,ugyanolyan testvérek vagytok,mint ő. Ahogyan ő sem dönthetne fordítva.

De nekem senki ne mondja,hogy ti jóba vagytok őszintén,mert akkor bocs,de okádék család... isten ments ilyen testvértől,aki a pofámba vigyorog,hátam mögött áskálódik.

márc. 25. 11:21
 192/276 anonim ***** válasza:
68%
A másik kérdező,picit gondolkozz már el,hogy ő lelkileg mit érezhet belül és mit nem. Nálunk az öcsém,akit mindig támogattam mindenbe,az utolsók közt is csak rám számíthatott,szüleinkre sem soha olyan szinten megsértett egy nagyon nehéz időszakomban olyan témáról,ami tudja érzékenyen érint. Egy olyan szintű sértésről van szó,amit nem tudok lenyelni és nem is fogok. Nem tudok úgy tenni,mintha mi sem történt volna és rá egy spongyát dobni és vihorászni. Ez nem így működik az életben. Mindenki szerint oltári gáz,amikkel hátba vert,anyám szerint semmiség,meg hát a testvérem,ne legyek ilyen. Mikor lesz béke. Soha,azóta sem vagyok hajlandó látni és nem is fogom. Hadd döntsem már el én nekem ez milyen érzést hagyott és hogy mennyit bukott a szememben,mint ember. Ahogy egy megcsalást sem tudnék megbocsájtani,mert ezeket soha nem felejteném el. Tehát a ti szemetekbe nem volt olyan nagy gond és nem érted,attól az ő érzése lehet jogos. Nem érzed azt,amit ő,nem vagy az ő testében. Érted?
márc. 25. 11:26
 193/276 anonim ***** válasza:
74%

Mégha anyánk végrendelkezne is ami egyébként esze ágában sincs, helyesen, akkor is minden rá eső részt nekiadnák ha elfogadja.

- aham, persze, azért fröcsögsz itt, te szentéletű, hogy ki meret jelenteni, hogy kell neki az örökség, mert egyébként te így is, úgy is, odatolnád neki, hogy vigye , ha akarja... :D

Tudod , morálisan az volna szép, ha elfogadnád, hogy nem erőltetheted rá sem az akaratodat, sem az értékrendedet másra, és tiszteletben tartanád azt, hogy nem tudhatod, hogy a testvéred milyen sérelmeket szenvedett el, mert nem látsz a lelkébe. Nyilván nem azért van ilyen viszonyban anyátokkal, mert nem adott neki túró rudit egyszer, amikor kért volna...Az meg egyenesen nevetséges, hogy magadat piedesztálra állítod, miközben se halott, se örökség nincs a láthatáron, ellenben te már kész filozófiát gyártottál az egész köré :)

márc. 25. 11:30
 194/276 anonim ***** válasza:
68%
Ja és az örökségnek azért nincs köze ehhez,mert ha ennek ellenére kapsz és undorodsz a személytől,akkor elfogadod és jótékony célra fordítod,nem sajátra,így miért is lenne lelkiismeret?Nem költöd magadra. Meg ha nem fogadod el mi lesz az összeggel? Én sem hagynám már elnézést a többi testvéremre. Ők megkapták a részüket már. De ezt majd anyukád eldönti,bízd rá,felnőtt ember,ha ő ennek ellenére mindent is neki adna,akkor is az ő dolga,viszont ha duruzsoltok a fülébe,akkor azzal már haszonlesőkké váltok valóban. Meg hányingerré is. :D
márc. 25. 11:30
 195/276 anonim ***** válasza:
72%

193# Én úgy értelmezem tőle,hogy ő azt szeretné,a tesó mondjon le erkölcsileg és bízza rájuk a döntést,mármint a tesókra akiknek lókaka közük nincs ehhez (ezt nem is értem,ekkora baromságot nem olvastam még,hogy a tesók döntsék el ezt,ezt majd az anyja eldönti),ők viszont adnak ezután neki mert ők a jó gyerekek és majd élete végéig hálás lehet. :D 194# voltam.

Amúgy kérdező,mit csinálnál,ha kiderülne,hogy ő neki ír mindent a végrendeletbe,nektek pedig semmit? Ugye elfogadnád anyátok döntését és tiszteletben tartanád. Mert ha nem vagy tényleg haszonleső,ebben az esetben együtt örülnél a testvéreddel és támogatnád.

márc. 25. 11:33
 196/276 A kérdező kommentje:
Rendben akkor viszont nem kell tartani a markomat ennyire egyszerű ;) Ha nem az anyám hanem egy szardarab akkor a több tízmilliós ingatlan se kelljen. Honnan tudhatnád te, hogy milyen sérelmekről van szó? Jobban tudod, mint én akivel együtt nőtt fel? Meg ne magyarázd kérlek, hogy szerinted mi volt vagy van a háttérben mert maccsod nincs az egészről, de mégha akkora sérelmek is érték volna akkor is meg lehet bocsátani, tudod az egy emberi erény ami megkülönbözteti az önző kicsinyes embert attól aki felül tud emelkedni önmagán. De pl ha hiszed ha nem és ha már enyire mindenki őt védi, ő sem volt a legjobb a nővér, nem egy alkalom volt, hogy érzelmileg zsarolt, lenézett, nem támogatott, kihasznált, hazudott, elhanyagolt, megalázott mások előtt, olyan embereket tiltott el tőlem a hátam mögött, akik nekem fontosak voltak vagy csak, hogy maradjunk az egyszerű könzép által is értelmezhető sérelmeknél megvert minden jó ok nélkül és most nem egy pofonról van szó, nem egyszer volt, hogy én sem áltam szóba vele... még mindig úgy tűnik, hogy ő egy felkent szent akinek sanyarú gyerekkor jutott? Vagy neki már mentségére szól hogy nem volt jó vele mindig az anyja? Vele se volt jó a sajátja, neki a mentségére szól? Haragot tartani valakivel, aki változni, változtatni akar soha nem jogos és nincs rá mentség mert ez róla szegénységi bizonyítvány...
márc. 25. 11:42
 197/276 anonim ***** válasza:
68%
A kedvencem a kérdező trágár, verekedésre kihívó üzenetei. És ez beszél az erkölcsről. Hányinger ez a mocskos suttyó.
márc. 25. 11:42
 198/276 anonim ***** válasza:
70%

" de mégha akkora sérelmek is érték volna akkor is meg lehet bocsátani, tudod az egy emberi erény ami megkülönbözteti az önző kicsinyes embert attól aki felül tud emelkedni önmagán."

Ezt írtad. Akkor nyilván megbocsájtod,hogy elfogadja az örökséget. Vagy csak én nem értem? Aki ilyen megbocsájtó,az ezen nem fog fennakadni,sőt támogatja.

márc. 25. 11:43
 199/276 anonim ***** válasza:
65%
Én se értem amúgy. Megbocsájtásról beszél,de közbe lenézi a nővérét,amiért "tartja a markát". Elfogadásról és jó testvéri kapcsolatról,de közbe lépten nyomon sérelmezi,hogy a testvére is szeretne az örökségből és a háta mögött áskálódik,mert ez már az. Én a helyedben nem beszélnék a nővéreddel,ha ennyire rossz a véleményed róla. Véleményed lehet,nem tartod erkölcsösnek,oké. Mit tenni nem tud,ő annak tartja és elfogja fogadni,ha fejre állsz is. Az örökség nem csak annak szól,aki szereti az anyját vagy megbocsájt. Honnan tudod,hogy nem jó célra akarja fordítani? Inkább menjen a levesbe az a több millió amúgy? :D Mert ti nem kapjátok,mivel nektek jogilag ahhoz nincs közötök. Inkább maradjon bent,minthogy esetleg ő tényleg jóra fordítaná az összeget? Csak én nem értem...?
márc. 25. 11:47
 200/276 A kérdező kommentje:
Ja és azt még nem is írtam, hogy a bátyám 1000x annyit kapott tőle ahhoz képest amit én kaptam és bár szóbaáll vele, de kimondva gyűlölte és lenézte világ életében, persze ha szüksége van valamire nem rest keresni. Miért olyan nehéz belétni, hogy a nővéremnek legalább annyi jellemhibája van mint anyának? És hogy vele ellentétben neki a legcsekélyebb szándéka sincs változni?
márc. 25. 11:48
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!