Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nővérem 15 éve nem tart...

Nővérem 15 éve nem tart semmilyen kapcsolatot közös anyánkkal gyermekkori sérelmekre alapozva, erkölcsileg mennyire megkérdőjelezhető, ha örökségre mégis igényt tart?

Figyelt kérdés

3an vagyunk testvérek és fogalmazzunk úgy, hogy gyerekkor tekintetében bőven vannak hiányosságok mindhármunk esetében ami főleg édesanyánk rovására írható. Itt azért nem arra kell gondolni hogy mindennapos verések és törött csontok, de messze nem is arra hogy rendett kellett rakni a szobánkban és ez nem tetszett gyerekként. Nővérem közel 15 éve nem áll szóba semmilyen formában anyánkkal és napokban került szóba az öröklés kérdése. Azt már régen is többször kifejtette hogy nem tekinti anyjának és tőle még macskát sem fogadna el ezért is lepett meg az, amikor kifejtette hogy anyánk halála esetén természetesen ő is igényt tart minden ingatlan harmadára (kb 6 ingatlan van). Szó sincs róla hogy bárki ki akarná tagadni az öröklésből vagy hogy én a bátyámmal jogilag megtámadnánk egy ilyen helyzetben, de szerintem erkölcsileg az lenne a minimum hogyha már valakivel 30 éve kifejezetten nem tartom a kapcsolatot akkor az, ha nem is lemondok az örökségről, de legalábbis a többi örökös belátására bízom hogy megosztják e velem azt, nem pedig kijelentem hogy az jár. Várhatóan sem gondozni nem fogja ha majd esetleg rászorulna és gyermekeit sem tervezi bemutatni neki ezt is többször kijelentette.

Bátyámmal ketten bár ugyanazt a hiányos gondoskodást kaptuk tőle és nekünk is voltak mosolyszünetek továbbra is tartjuk vele rendszeresen a kapcsolatot és talán meg javult is valamelyest. A kérdés nem jogi oldalról megközelítendő, senki nem akar ilyen szempontból lépéseket tenni pusztán külső szemlélő erkölcsi oldalról való érzései vagyok kíváncsi, köszönöm!

2024. márc. 23. 15:02
 241/276 anonim ***** válasza:
77%
Milyen megbocsátó vagy, sorban tűnnek el a neked nem tetsző válaszok ☺️
2024. márc. 25. 14:07
 242/276 anonim ***** válasza:
74%
Én amúgy azon mosolygok ilyenkor,hogy valahogy az esetek 98%-ban,aki előadja itt magát,hogy ő milyen megbocsájtó meg normális és ő csak a másik érdekeit nézi és csak erről szól az egész, valahogy a végére belefullad és kiderül,hogy bizony hatalmas nagy álduma az egész és ugyanolyan álszent. :D Ráadásul ezzel nem is lenne gond,csak lenne őszinte és nyílt és indítaná úgy a kérdését. Nem kell az álarc.
2024. márc. 25. 14:23
 243/276 anonim ***** válasza:
77%

de ha ez a nap anyám haláláig nem következik be a közjegyzőnél viszont találkozunk akkor valóban az lesz az utolsó nap, hogy köszönök neki

Jujj, de nagy bünti lesz ez neki! Szerintem még meg is köszönné az égieknek, ha egy ilyen hárpia felől többet nem hallana :D

2024. márc. 25. 14:35
 244/276 anonim ***** válasza:
74%
Arra azért vigyázz, hogy a hagyatékin nehogy infarktust kapj! Addig dolgozz magadon, hogy el tudd fogadni, a világ nem a te kedved szerint forog. Még a nővéred érzéseit sem szabhatod meg. Örökség természetesen ugyanannyi jár neki mint neked. És a kutyát nem érdekli, hogy te mit értesz erkölcs alatt. Amúgy erkölcsös dolog így érezned saját édestestvéred iránt? Hm?
2024. márc. 25. 14:58
 245/276 anonim ***** válasza:
77%

Hallod kérdező, rólad az a bácsi jutott eszembe, aki kb. 2-3 hete az M7-es autópályán 44 (!!!) km-t ment menetiránnyal szemben az autópályán. BELSŐ SÁVBAN. Hiába integettek neki, csak mutogatott, és végül a rendőrség szedte ki a forgalomból. És még akkor sem értette, hogy mit követett el. Valami hihetetlen szerencse, hogy senki nem halt meg.

Neked is itt 25 oldalon keresztül mondják az általános vélekedést, de meg sem fontolod őket, el sem gondolkozol rajta, csak tudnám, akkor mi bánatos túróért tetted fel a kérdést? Szerintem egy ember ért veled egyet, aki válaszolt jópárszor.

2024. márc. 25. 15:06
 246/276 anonim ***** válasza:
67%
245.: És az is lehet, hogy az alt acc-ja csak... 😅 Amúgy őszintén érdekel, hogy ilyen embernek mi van a fejében, hogy lehet így élni... Azonban nem cserélnék vele pillanatra sem.
2024. márc. 25. 15:11
 247/276 anonim ***** válasza:
80%
A kétpipás is a kérdező. A 166-os válaszában már elfelejtett nicket váltani.
2024. márc. 25. 15:41
 248/276 A kérdező kommentje:

Üldözési mániátok is van? Most azt akarjátok mondani, hogy igazából kamu a kérdés és csak azért vagyok itt, hogy borzoljam a kedélyeket? És minderre abból következtettek, hogy hogy volt olyan komment amire más ember válaszolt egyesszám első személyben és hát úgy csak maga a kérdező írhatna azaz én?

Tudjátok mit lebuktam srácok egy barlangi troll vagyok, akinek 25 nickje van (gondolom nickname re gondoltok azaz felhasználónévre) és még ahhoz is hülye vagyok, hogy azonos profilból írjam a kérdezői kommenteket. Lebuktam sajnos, átláttatok rajtam XD Remélem ezt most jó nickről sikerült kiírnom, mert hajaj...

2024. márc. 25. 16:08
 249/276 A kérdező kommentje:
166 os választ nem én írtam te hígagyú, hanem valaki leírta hogy ő a saját szüleit nem hanyagolná el a 165-ös válaszban említett esetekben sem. Ha lenne némi szöveg és stilisztikai érzéked akkor észrevennéd, hogy bár rövid válaszról van, de sem a stílus sem a szóhasználat nem jellemző a többi valóban általam írt kommentre. De ehhez már nyilván ostoba vagy és ezért nekiállsz kombinálni...
2024. márc. 25. 16:13
 250/276 anonim ***** válasza:
73%
Te tényleg a Maunika show-ba való vagy pereputtyostul. 😅 Kezeltesd az idegrendszered, látványosan tropa! Mit tesz az emberrel, ha olyanoknak teszi a szépet a pénzért, akiket nem is szeret... 🤣
2024. márc. 25. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!